Invitasjon til konfirmasjon

 

IMG_5978

God søndag alle sammen. Nå er vi nesten ferdig med invitasjonen til vårens konfirmasjon. Selv om vi har stått rimelig fritt til å utfolde oss har vi fått noen rammer fra konfirmanten selv: 1. Konfirmasjon er en gledens dag, derfor må det være farger og ikke sort og hvitt. 2. Invitasjonen må være enkel, ikke for mye stash og dill. Vi synes vi har klart oss godt vi :o)

IMG_5983

 

Det er litt arbeid med en slik invitasjon. Vi hadde nok blitt ferdig med de langt raskere dersom vi hadde visst helt klart hvordan den skulle se ut. Datteren min er min gode hjelper og hun har gjort veldig mye av jobben. Først laget vi en test for å se hvordan fargene og motivene passet sammen. Det ble gjort noen utskiftninger, blant annet fargen på malingen. Vi prøvde ut en turkis som er veldig fin, men siden vi skal ta igjen fargene i bordpynten, så falt valget på en mer nøytral blåfarge. Her ser dere noe av det vi har brukt.

IMG_5996

Vi startet med hvit kartong som vi brettet med åpning foran. Vi la matpapir inni for å beskytte innsiden før vi spraymalte. Det er også lurt å beskytte bordet før du sprayer. Her må det brukes tykt papir eller kartong. Effekten avhenger av hvor mye vann som blandes i malingen og hvor mange lag man sprayer på. Noen merker har ferdig tynnet maling, mens den vi valgte måtte tynnes med vann, samt helles over på dusjflaske. Jeg har noen små sprayflasker som jeg bruker, dersom malingen er for tykk vil det bli stråler og ikke de fine dråpene. Det er lurt å prøve seg fram for å få den ønskede effekten.

IMG_5742 IMG_5747

Så var det å få kortet enkelt nok uten at det blir for enkelt. Litt pynt på med jo være på en konfirmasjonsinvitasjon :o) Det blå papirbåndet ble prikken over i en synes vi. Her festet i to varianter. Den første lukker kortet pent, men båndet må trekkes av for å åpne kortet. Da blir jo pynten borte….. Den andre varianten er festet rundt den en «døren» og henger på også etter at det er åpnet. Knuten har vi laget slik at båndet ligner et kors :)

invitasjon konfirmasjoninvitasjon konfirmasjon

Vi har brukt stempelfarger til kantene på lappene, og pyntet med perler i farger i gått, og svart. Datoen er stemplet med «harde fonter» slik at ikke kortet blir for dillete.

IMG_5979

Innsiden har jeg laget en bildecollage av konfirmanten da han var liten. Det har jeg laget i Picmonkey, et gratis fotoredigeringsprogram. Collagen laget jeg i målene 3000×700 som passer perfekt i lengderetningen på kortet som er i størrelsen A4. Under collagen limer jeg inn selve invitasjonen som er skrevet i ønsket font på data og printet ut. Det er selvfølgelig veldig koselig med håndskreven invitasjon  :)

invitasjon konfirmasjon

invitasjon konfirmasjon

Da er vi snart klar for å begynne med bordkortene. Det eneste vi vet er at vi skal bruke samme farger som invitasjonene, og i følge konfirmanten skal det være enkelt. Gleder meg til å gå i gang :)

invitasjon konfirmasjon

Da er søndagskvelden kommet og ny uke er snart i gang. Jeg vil gjerne takke alle dere som delte gårsdagens innlegg via facebook, og for hyggelige kommentarer jeg har mottatt. Tusen takk!! :) Herlig søndagskveld til dere alle!

2 thoughts on “Invitasjon til konfirmasjon

Comments are closed.