Italia som feriemål

Italia - Cinque Terre

Det er bestemt, vi skal til Italia på ferie i år. Vi har aldri feriert i Italia. Det er mange år siden vi var på weekendtur i Roma og den lille snarvisitten til en liten by i Italia, ved grensen til Frankrike, kan vel knapt regnes med i vår erfaring med dette landet. Med andre ord, vi er spente på hva ferieturen i år vil bringe. Språket kan vi ikke, men enkelte i husstanden kjører språkappen duolingo så ofte som mulig, og mitt håp er at det skal gjøres oss litt forstått på de stedene der det ikke snakkes så mye engelsk.  For vår familie har en tendens til å skal utforske små landsbyer der det stort sett er lokalbefolkningen som holder til og vi finner fram til vingårder langt ute i ødemarken der engelsk er ukjent. Når det er sagt, vi oppsøker også kjente landemerker og turistattraksjoner, det er jo her det er tilrettelagt for turisme, det er da vi får fortalt en historie vi kanskje kjenner litt til fra før, vi får oppleve mye spennende, men også vakkert. Området vi skal besøke i sommer heter Liguria, og ligger nord-vest i landet og grenser til Frankrike. Området har mange kjente steder og ett av reisemålene for mange er kanskje dette:

Cinque Terre

 

Italia - Cinque Terre

Du har kanskje hørt om Cinque Terre, de fem byene som ligger på rekke ved den Italienske rivieraen. Jeg vet at noen av dere som leser bloggen har besøkt disse byene, og jeg har hørt mange lovord om denne plassen. Stiene som slynger seg på kryss og tvers gjennom landsbyene, i stup bratte fjellsider med havet rett nedenfor, i enklere terreng der du kan puste litt ut etter svimlende opplevelser. For det er visstnok slik du best opplever disse byene, til fots, vandrende på de mange stiene. En soloreiser har delt sine erfaringer med oss via et bloginnlegg i reisebloggen Travelettes.  Hun beskriver sin opplevelse i disse byene, tipser oss om ting vi bør tenke på før vi legger ut på tur. Hennes erfaring er at de vakreste stundene vil du oppleve om du tar deg tid og bruker flere dager i dette området. Kjøp deg et kart over stiene og følg råd som gis. Cocoa Laney som har tatt disse bildene og skrevet blogginnlegget jeg referer til, foretrekker de blå stiene. Hun tipser oss om at det kan være lurt å stå opp tidlig på morgenen og legge ut på tur når landsbyene våkner til liv. Lys, lyd og dufter er helt annerledes på morgenkvisten enn midt på dagen når sola steker og visker ut mange av fargene og duftene. Jeg fristes til å oppleve disse stiene, en morgenstund med lydene fra landsbybeboerne som våkner til, klokker som ringer, varer som skal på plass, skravling og latter hos mennesker som gjør seg klar for en ny dag. Cafeer som åpner og kaffeduften som stiger oppover, bakervarer du kan kjenne duften av helt opp til noen av stedene på stiene som ligger i nærheten. Dette stedet er nå satt på listen min over plasser jeg en eller annen gang vil oppleve.

Italia - Cinque Terre

Genoa

Liguriaområdet har mange attraksjoner, noen av stedene står også på UNESCOs verdensarvliste. Et av stedene er Genoa, en havneby som i århundrer har hatt stor betydning for reisende langs kysten. Et av de største landemerkene her er nok fyrlykten som rager 249 m.o.h. I dag er lykten et museum som kan fortelle om historien til denne havnelandsbyen. Hovedattraksjoen i Genoa er imidlertid akvariet. Det inneholder 6000 eksemplarer av 600 ulike marine arter.

RTEmagicC_genova.jpg

Porto Fino

Langs rivieraen finnes det alltid et sted som tiltrekker seg rike mennesker, cruisebåter og annen luksus. Porto Fino skal visstnok være et slikt sted, kanskje på linje med Saint Tropez i Frankrike. Denne lille, halvmåneformede byen med sitt krystallgrønne vann, skal visstnok være verd et besøk for vanlige turister også. Denne pittoresk lille byen, men pastellfargede hus er et syn for øyet, og kan tilby restauranter, cafeer, butikker og en lang rekke vann aktiviteter.

 Portofino

Det er spennende å planlegge feriemål, men det er sannelig vanskelig å finne ut hvilke steder som er verd et besøk når man aldri har vært der. Dersom du leser dette innlegget og kjenner til dette området, det hadde vært supert om du kunne legge igjen en kommentar eller sende meg en epost med tips. Jeg fortsetter min leting etter spennende steder å besøke i Liguria området. Leserbrev etter turen vil komme!

Trenger du ferietips – ta turen innom reiseinnleggene mine.

Klem fra Nina