Jaaa, jeg skal på topptur….

Trening, aktivitet, mosjon, motivasjon, energi, overskudd i hverdagen…. Ja, det er sannelig mange muligheter å gripe fatt i for å komme i bedre form og gjøre hverdagen til et enklere sted å være i. Alle er ikke laget slik at de kan snøre på seg joggesko og løpe kilometer etter kilometer for å komme i form. Noen gidder ikke og noen har rett og slett ikke helse til det. Andre elsker å sykle og kan sitte på sykkelen i mil etter mil i sine selvlysende treningsklær og mørke solbriller. Jeg har ikke skjønt det der med sykling, for det første må en jo bruke lang tid på en tur for å få samme effekt som en joggetur, for det andre liker jeg ikke den farten sykkelen får i nedoverbakke….. og for det tredje så liker jeg jogging bedre. Men jeg har sykkel altså, en med fire gir og sykkelkurv foran. Den går akkurat passe fort i nedoverbakker og gir meg enorm styrketrening i beina i oppoverbakke :o) Men nå skal jeg altså på topptur. Jeg skal på en fjelltopp et eller annet sted i landet vårt sammen med 79 andre damer…. Jeg håper bare det ikke blir på en slik topp som dette… Trolltunga.

0fb7987cabcccde5f9a1b204c160af52

Driftige damer fra et idrettslag her på stedet, startet for noen år siden med toppturer for damer. Første året dro 25 damer på tur. Deretter har interessen blitt overveldende med inntil 80 damer på tur. Det høres helt fantastisk ut :o)

92dd66d4602b53ac44d451dee7b0eeb9Svalbard

For noen uker siden startet jeg opp hver onsdag, med faste innlegg om motivasjon, energi og trening i hverdagen. Det tok ikke lang tid før en herlig venninne av meg og initiativtaker til disse turene la igjen følgende kommentar til meg…. Bli med på topptur …

9c52f239808356cbe47062e82fae4e2a

Nå er nå jeg en gang slik, at to trinn opp i stigen er mer enn nok for meg. Jeg kan faktisk bli svimmel av å klatre opp på en kjøkkenstol….. Så hva i alle dager skal jeg på en slik tur… Jo fordi jeg elsker fjellet og den vakre naturen. Jeg elsker utfordringer og det er fullt mulig å gå i fjellet med høydeskrekk. Det er jo ikke nødvendig å balansere ytterst på stupet. Nå har jeg noe å se fram til mot høsten og det gjør meg enda mer motivert til å komme i god form.c27d4b8042c186ec3e08ab9271ba9dd1

Nå er det faktisk slik at jeg ikke kan fortelle dere hvor vi skal. Det er rett og slett fordi jeg ikke vet hvor vi skal. Det er lagt opp til blåtur og da jeg snakket med en av damene som arrangerer turen så sa hun følgende: Det eneste jeg kan si er at det går opp og så går det ned….. Eh, ja, det høres ut som fjelltur det ja :o) Vi får vente i spenning.

90652b7100a78567556dcf5865b1c0c1       Denne arkitektoniske perlen finner du i Ål. Ta en titt “her”.

Sliter du med å motivere deg for å komme i gang med trening eller mosjon. Det er faktisk veldig lurt å melde seg på et arrangement eller ei treningsgruppe. Da har du et mål der framme som du må trene mot. Nå i sommerhalvåret dukker det opp mange mosjonsløp som det kan være morsomt å hive seg med i. Liker du best å traske og gå er det mange kommuner som selger kart med oversikt over ulike topper i nærmiljøet som kan nås. Sett av en søndag eller flere på kalenderen og bestem deg for at de dagene skal du på tur. Sliter du med dørstokkmila er det lurt å planlegge. Sett av noen timer den dagen og bestem deg for at turen skal gjennomføres uansett vær. Ikke tenkt på alt det andre du skulle gjort. Bare gjør det! Gå på tur! Hva skal du gjøre i ettermiddag forresten….. Ha en strålende dag fylt med god energi :o) I dag tar jeg sykkelen til og fra jobb :o)

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

2 thoughts on “Jaaa, jeg skal på topptur….

 1. Toves Sammensurium says:

  Nettopp ferdig med dagens første tur her…riktignok ble den ikke så lang som jeg tenkte,det svidde slik i ansiktet p.g.a solen at jeg måtte pelle meg inn igjen,men det blir flere turer MED solkrem! ;)
  Deilig ute heldigvis,men det blir nok flere turer av det korte slaget da Linus er hjemme med feber og egentlig har jeg litt selv også,prøver bare å ignorere den!
  Toppturer heter ike toppturer bare fordi man går opp på en topp – det er jo topp også!!Dete blir stas!
  Kom til Sunnmøre ;)

  Toveklem .)

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Så flink du er! Det er godt å komme seg ut i friskt luft, og ja, du må sannelig huske solkrem!! Kjedelig med feber, det er vel litt typisk for våren det. Gleder seg over å være ute i godværet og alt for lite klær og vips, så ligger man der :o) Ja, det hadde ikke vært så dumt å tatt turen til Sunnmøre, flott natur hos dere! Klem fra Nina

Comments are closed.