Julepynten er organisert. Slik kan du ta vare på julepynten

Julepynten er organisert. Slik kan du ta vare på julepynten

Julepynten er organisert. Slik kan du ta vare på julepynten

Tenke seg til at jeg endelig fikk gjennomført en skikkelig opprydding av julepynten. Dette har jeg tenkt på hvert år når jeg har stått på hodet i brune pappesker og lett etter adventsstaken, krybba eller hva det måtte være. I år toppet det seg da juletreesken dukket opp først, det er jo den vi skal ha til slutt….. I starten av desember vil jeg nemlig aller først hente fram esken med julekopper og pynt til kjøkkenet. Den hadde jeg på en eller annen måte klart å plassere midt inne i virvaret av esker i forskjellige størrelser.

Jeg har en egen adventseske også. Der ligger adventstaken sammen med lysene som skal brukes neste jul. Vi går med andre ord aldri tom for adventslys, men i år fant jeg ikke adventsstaken, for den lå i en annen eske…. Resultatet ble at jeg dro ut alle eskene fra boden, og det er mange….Jeg letter gjennom flere esker for å finne adventsstjernen og adventsstaken.

Jeg hadde sikkert en veldig lur plan da jeg pakket ned julepynten i fjor…. Men nå, nå skal alt bli så meget bedre for nå har jeg organisert altså…. Med blanke bokser i ulike størrelser.Alt som skal brukes til dekorasjoner fikk plass i en boks. Nisser og mus fylte en stor boks, alt av julepynt som vi har brettet og laget i papir la vi i en annen.

2 år senere, det er julen 2017, hvordan har det fungert

Jeg kan fornøyd fortelle deg at det endelig har blitt et system på julepynten her i huset. Med de blanke boksene kan jeg lekende lett finne fram til det jeg trenger, uten å dra fram alle boksene. I tillegg har jeg laget nye merkelapper som forteller meg innholdet, slik at jeg etter jul kan legge alt tilbake der det hører hjemme. All pynt har med andre ord funnet sin plass. Ettersom vi har mer enn nok av julepynt, er det helt slutt på innkjøp av nye ting. I stedet sender vi det vi ikke lenger bruker på gjenbruk eller kaster det som er ødelagt. Hvert år blir derfor samlingen noe mindre, og det er utrolig godt :)

Julepynten er organisert. Slik kan du ta vare på julepynten

Merkelapper til julepyntboksene

Har du mye julepynt slik som vi har, kan det være greit å merke boksene med hva de inneholder. Jeg gjør dette selv om boksene er gjennomsiktige. Dette gjør jeg rett og slett fordi det er så mye enklere å vite hvilken boks julepynten skal tilbake i etter bruk. Ferdige merkelapper som du kan redigere selv før du skriver de ut, finner du i nettbutikken min.

Julepynten er organisert. Slik kan du ta vare på julepynten
Via Bye9design shop

 

Julepynten er organisert. Slik kan du ta vare på julepynten

Egne julepyntbokser til barna

Alle fire ungene/ungdommene har fått sine egne bokser med julepynt. Vi har tatt vare på julepynten de har fått opp gjennom årene, noe er arvet etter oldeforeldre og noe er fått i gave. Noe har de også laget selv og ved å legge de i barnas bokser, vet vi alltid hvem som har laget hva. Jeg skal love deg at med fire julepyntproduserende barn er det ikke enkelt å huske hvem som har laget hva når det har gått noen år. Er ikke tingene merket, er det greit å legge de i bokser med barnas navn på.

Julepynten er organisert. Slik kan du ta vare på julepynten

Oppbevaring av lyslenker

Denne smarte løsningen var det en av sønnene mine som fant på nettet. En renserihenger gjør nytten som lysholder. Selv om det ser litt kaotisk ut så er det faktisk et system, nå slipper vi floker til neste jul. Dette har fungert veldig godt, og selvfølgelig har vi en egen boks til alle lysene. Vi gjemmer både utendørsbelysning og innendørsbelysning i samme eske. Det kan også være greit å tre en merkelapp på hver henger som forteller hvor du bruker de ulike lysene. Vi har for eksempel en egen lyslenke til pepperkakehuset, den merkes med en lapp og er lett å finne igjen når vi har bruk for den.

Julepynten er organisert. Slik kan du ta vare på julepynten

Oppbevaring av julegavepapir

Etter jul er det alltid salg på julegavepapir. Jeg kjøper alltid inn noen ruller og det betyr at jeg må oppbevare gavepapiret. Jeg har et eget hobbyrom der jeg har brukt en høy smal eske til disse rullene. Det fungerer perfekt her hos meg. Gavebånd oppbevarer jeg i en eske med lokk og stort sett benytter jeg bånd som kan brukes året rundt.

Gavelapper oppbevarer jeg i en liten eske med lokk, men ettersom jeg printer ut alle gavelapper selv, trenger jeg ikke oppbevaringsplass til disse. I nettbutikken finner du både gavelapper til jul og til andre anledninger som du kan printe ut selv. Så mange du vil og når du vil.

Er du på utkikk etter smarte løsninger til oppbevaring av papir ruller, så kan kanskje dette være en løsning for deg. Via Smart school house.

Julepynten er organisert. Slik kan du ta vare på julepynten

Alt er klart for å pakke ned julepynten

Nå er alt klart for å gjemme bort julepynten for denne gang, men først må treet høstes og pepperkake husene knuses. Det siste gjør vi alltid når juletreet kastes ut. Siden vi ikke begynner pyntinga før nesten midt i desember, da tåler vi noen dager med julepynt ut i januar. Faktisk er det veldig koselig og komme hjem fra skole og jobb og se juletreet som står og skinner i stua. Herlig. Snart er det bare juleblomstene som vitner om den jula som har vært…… Fortsatt blomstrer min vakre Azalea.

Julepynten er organisert. Slik kan du ta vare på julepynten

 

Liker du tips om organisering, planlegging og rydding? Ta en titt innom nettsiden min Organized and Happy, den starter opp for fullt igjen våren 2018, men det ligger mange nyttige tips du kan ta i bruk før den tid.

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

6 thoughts on “Julepynten er organisert. Slik kan du ta vare på julepynten

 1. Inger Marie says:

  Ååå…FOR en orden du har i julepynten din!!
  Enig i at disse boksene er supre til mye,har noen av de jeg og:)
  Og hengeren til lysene…supersmart!
  Fin kveld til deg:)

 2. Rosehagen says:

  Hei flittige dame;)
  Såååå flink du er som har fått slik orden på julepynten din. Kleshengeren med lus var super. Her står nesten all julepynten på stuens spisebord i dag. Ja den skal ryddes bort, men nå skal det bli system på det….. for vi har alltid leteaksjon( gjennom x-antall kasser) hvert år etter div ;)
  Her høstet onsdagens middagsgjester juletreet ;)
  Håper kroppen ikke er for støl etter trening.
  Riktig god helg til deg;)
  Klem fra Ann-Mari

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Ja, da blir det sannelig godt med system hos dere også :o) Tenker du blir veldig fornøyd etterpå :o) Nå er juletreet høstet og bare pepperkakehusene gjenstår, de blir tatt i morgen :o) Zumba måtte jeg dessverre se langt etter siden både jeg og snuppa mi ble dårlige, men neste torsdag….. Riktig god helg til deg også! Klem

Comments are closed.