Julekort med vinterstemning

Julekort med vintermotiv

Denne koselige tiden på året da vi kan kose oss inne med små hobbyprosjekter, kanskje lage julegaver, eller gjøre oss ekstra flid med innpakkingen av julegavene. Serien fra Frost finnes både som kort, gavelapper og små plakater og sammen med de andre julekortene i dette innlegget kan du printe de ut selv. Det gjør at du kan lage flotte julegaver eller vertinnegaver eller printe ut kort og gavelapper til eget bruk. Julekort med vintermotiv er både stemningsfulle og koselige. De er malt med akvarell før de er gjort digitale slik at de kan printes ut. 

Tips til julegave eller vertinnegave

Print ut en mengde kort som du bretter og legger pent i en bunke. Pakk inn i silkepapir, legg de i en fin boks, bind et bånd rundt, pakk inn i cellofan eller dekorer på annet vis. En koselig julegave eller vertinnegave. Du bestemmer selv hvor dyrt og god kvalitet du vil bruke på papiret. Tykt, matt papir er lekkert til disse motivene. 

Du kan også printe ut gavelapper, klippe ut og gi bort i gave. En koselig hjemmelaget gave som de aller fleste har bruk for. 

Julekort med vinterstemning

Julekort – en lang tradisjon

 Visste du at skikken med å sende julekort ble vanlig i Norge på 1900 tallet? Det aller første julekortet som ble veldig populært var «Stabbur med kornnek» av Adolph Tidemand og julenisser med tynne bein og store mager. Fortsatt kan vi se noen av de gamle motivene på kortene vi får kjøpt i dag, men også her er det en utvikling som følger trendene ellers. Jeg synes tradisjonen er flott og håper den fortsatt vil vare en stund. Jeg synes faktisk det er veldig koselig å få et kort i posten. 

Julekort med vinterstemning

Frost serien kan du skrive ut selv eller kjøpe ferdig printet

Har du fått med deg denne serien med kort som kan brukes både til jul og ved andre anledninger. Frost er temaet og designet er enkelt og stemningsfullt. Kortene kan kjøpes ferdig i nettbutikken. De måler 15×15 cm og er printet på tykt kvalitetspapir. Alle ferdigtrykte kort leveres med hvite konvolutter. 

For deg som liker å skrive ut selv og har lyst til å være litt kreativ i førjulstiden, da kan du velge kort og konvolutt som pdf fil. Kortene måler 13×13 cm og leveres med konvolutt som har fått et dryss med snøkrystaller. Du printer ut kortet på tykt papir, mens konvolutten kan printes ut på vanlig kopipapir. Deretter klipper du rundt kantene, bretter, limer konvolutten og så er du klar. 

Julekort med vinterstemning

Julemarked på Levanger

Jeg elsker stemningen disse kortene gir og snart er de klar for julemarkedet på torget i Levanger. Akkurat nå pågår det en storveis produksjon av kort og alt er laget og printet her i Levanger. I tillegg skal jeg lage print i A4 og A5 format som kan kjøpes ferdig. Værmeldingen viser minusgrader og jeg håper virkelig vi får et annet vær enn det vi hadde i fjor. Da regnet og blåste det så mye at det var ikke mange som våget seg utendørs. Jeg skal love deg at det var ikke akkurat ideelle forhold for papir…. Men jeg er evig optimist og er sikker på at i år blir det knall julestemning på torget. 

For deg som ikke skal på julemarked her hos oss, så finner du alle kortene i nettbutikken. Jeg vil anbefale å teste ut printene, da kan du kose deg med å lage kortene selv og det beste av alt, du kan skrive ut så mange du vil. Du betaler altså for ett kort og skriver ut så mange du har bruk for. I tillegg kan du jo bruke kortene som bilder eller annen pynt. 

Julekort med vinterstemningJulekort med vinterstemning