Julekort med vinterstemning

Julekort med vinterstemning
Julekort med vinterstemning

Julekort med vinterstemning - nye design 

Snart er det jul og tradisjonen tro blir det nok sendt ut julekort herfra i år også. I mange år har vi stilt opp ungene til fotografering, i håp om å få alle fire til å smile pent inn i kameraet. Tradisjonen tro, var det alltid en som måtte lage en grimase eller et v tegn eller snu seg bort. Noen ganger tok vi de med til fotograf hvor det ble ordnet med en skikkelig koselig julebakgrunn uten av vi trengte betale ekstra for det. Det ble skikkelig julete kort. 

Etterhvert har det jo blitt mer og mer vanlig å ta bildene selv og bestille julekort på nett. Sannelig er det ikke verst med disse digitale kameraene hvor man kan se resultatet med en gang. Jeg må si at jeg liker denne utviklingen veldig godt. Likevel, i år blir det ingen bilder av ungdommene på julekortene fra oss. Vi føler oss litt ferdig med det. Nei, i år blir det julekort fra mitt eget design, med en koselig hilsen skrevet for hånd. 

Julekort med vinterstemning

Julekort - en lang tradisjon

 Visste du at skikken med å sende julekort ble vanlig i Norge på 1900 tallet? Det aller første julekortet som ble veldig populært var "Stabbur med kornnek" av Adolph Tidemand og julenisser med tynne bein og store mager. Fortsatt kan vi se noen av de gamle motivene på kortene vi får kjøpt i dag, men også her er det en utvikling som følger trendene ellers. Jeg synes tradisjonen er flott og håper den fortsatt vil vare en stund. Jeg synes faktisk det er veldig koselig å få et kort i posten. 

Julekort med vinterstemning

Ny serie - kan printes eller kjøpes ferdig

Jeg har gitt ut en helt ny serie med kort som kan brukes både til jul og ved andre anledninger. Frost er temaet og designet er enkelt og stemningsfullt. Kortene kan kjøpes ferdig i nettbutikken. De måler 15x15 cm og er trykt på tykt kvalitetspapir. Alle ferdigtrykte kort leveres med hvite konvolutter. 

For deg som liker å printe og har lyst til å være litt kreativ i førjulstiden, da kan du velge kort og konvolutt som pdf fil. Kortene måler da 13x13 cm og leveres med konvolutt som har fått et dryss med snøkrystaller. Du printer ut kortet på tykt papir, mens konvolutten kan printes ut på vanlig kopipapir. Deretter klipper du rundt kantene, bretter, limer konvolutten og så er du klar. 

Julekort med vinterstemning

Julemarked på Levanger

Jeg elsker stemningen disse kortene gir og snart er de klar for julemarkedet på torget i Levanger. Akkurat nå pågår det en storveis produksjon av kort og alt er laget her i Levanger. I tillegg skal jeg lage print i A4 og A5 format som kan kjøpes ferdig. Værmeldingen viser minusgrader og jeg håper virkelig vi får et annet vær enn det vi hadde i fjor. Da regnet og blåste det så mye at det var ikke mange som våget seg utendørs. Jeg skal love deg at det var ikke akkurat ideelle forhold for papir.... Men jeg er evig optimist og er sikker på at i år blir det knall julestemning på torget. Nå må jeg bare få trykket opp enda flere kort.... 

For deg som ikke skal på julemarked her hos oss, så finner du alle kortene i nettbutikken. Jeg vil anbefale å teste ut printene, da kan du kose deg med å lage kortene og det beste av alt, du kan skrive ut så mange du vil. Du betaler altså for ett kort og skriver ut så mange du har bruk for. I tillegg kan du jo bruke kortene som bilder eller annen pynt. 

Julekort med vinterstemning
Julekort med vinterstemning