Julekuler, gavelapper og vinterstemning

Julekuler, gavelapper og vinterstemning
Julekuler, gavelapper og vinterstemning

Julekuler, gavelapper og vinterstemning

Tenk, snart er det desember og den fine adventstiden er i gang igjen. Jeg koser meg med julekulestrikk fra boken til Arne og Carlos. Jeg storkoser meg, tenner lys, drikker litt te og lar pinnene gå. Kulene er superraske å strikke om du er vant til strømpepinner og mønster. 

Denne julekulen heter snøfnugg og har fått et dryss av snøkrystaller over seg. Det er så mange fine mønstre som jeg gleder meg til å teste ut. Noen har jeg strikket tidligere år og gitt bort i julegaver til de som ønsket seg strikkede kuler. Denne gangen strikker jeg julekuler som jeg skal ha på hytta. Jeg gleder meg til å pynte med disse i juletrauet, og noen skal få henge på treet. 

Snøfnugg kulen strikker jeg i Rauma finullgarn, det er et godt garn å strikke med og holder på fasongen. Kulene fyller jeg opp med fyllvatt, selv om de aller helst skal fylles med ull i følge gutta.  

Julekuler, gavelapper og vinterstemning

Følger du fredagshilsenen fra meg? Da får du gavelappene gratis. 

Julegavelapper får vi vel aldri nok av. Disse kan du printe ut så mange ganger du vil. Jeg anbefaler matt, tykt papir til rustikk gavepapir. Gavelappene blir superelegante på glossy papir med sløyfe og lekkert gavepapir. Du kan melde deg på fredagshilsenen under dette blogginnlegget, og vips har du tilgang til biblioteket med gavelapper, julekort og andre gratis print. 

Julekulen heter snøfnugg - inspirert av vinteren

Det er rimfrost på trærne og bakken, frostrøyken ligger over fjorden og boligfeltet. Kanskje ser du røyken fra en pipe, den snor seg bedagelig opp mot himmelen, det er nesten ikke et vindpust ute. Solen sender sine siste stråler ned over vannet før skyene tar over. Det knirker under skoene, og kulden gjør kinn og nese kalde.

Kanskje er snøfnugg inspirert av en vinterdag som denne.  Ser du nøye etter kan du finne de nydeligste mønstre festet til et strå, eller eller et blad. Men kanskje er snøfnugg inspirert av nettopp et snøfnugg. De fjærlette snøfnuggene som stille laver ned. Kanskje lander det på nesen, eller kanskje lander det på en øyevipp når du titter opp mot himmelen. Vips er det smeltet og borte, men et nytt lander, og et nytt.... Tenk at det finnes så uendelig mange mønstre i snøfnugg og snøkrystaller. Det må jo bety at det finnes uendelig mange motiver å strikke på julekulene..... 

Julekuler, gavelapper og vinterstemning
Julekuler, gavelapper og vinterstemning

Inn i varmen og nye julekuler skal på pinnene

Nå skal denne julekulen felles av og så skal jeg velge meg et nytt mønster. Eller, kanskje blir det enda en snøfnuggkule i grått og hvitt denne gangen. Men oj, så gøy det hadde vært å lage sitt eget mønster. Inspirert av snøkrystallene jeg foreviget på trimturen i dag....I kveld tror jeg sannelig jeg skal unne meg en liten prøvesmak av marsipangrisen og tegne et snøfnugg. 

Julekuler, gavelapper og vinterstemning