Julemarked i Wien

Wien er kjent for sine mange julemarkeder med høy kvalitet. Mest kjent er markedet foran rådhuset eller Rathausplatz. Andre godt kjente markeder er foran Schönbrunn Palace, og et i Spittelberg. Men det finnes enda flere. Ta en titt innom Wienna guide for mer informasjon om disse dersom dere har lyst til å ta turen dit en gang :o) Sentrum i Wien er ikke så stort, men det er ganske rotete oppbygd og det er fullt mulig å rote seg bort…. kremt, kremt, damer på tur uten steds sans anbefales å ta et kurs i bruk av gps på mobil før de slippes alene ut på shopping…. Jada, vi klarte å rote oss bort, men vi tok oss godt inn igjen selv om det ble en laaaang omvei. Trimmet fikk vi iallefall gjort og noen kommentarer måtte vi tåle, samt en rask innføring i bruk av gps for gående fikk vi, da vi fant igjen karene :o) Konklusjon: Det finnes en gps for kjørende og en for gående. Er du ute på gåtur så velg den for gående…. Men se her…. Nå er vi foran julemarkedet på rådhusplassen.

DSCN5570

Dette markedet var rett og slett digert. Utallige boder med alt mulig fra mat og godteri til julepynt, smykker og pynteting. Hele rådhusplassen var et fantastisk skue med alle sine lys. Kom du nærmere innpå bodene fikk du nyte litt julestemning med granbar og herlige krydderdufter fra pepperkaker, pølser, kjøttvarer og kaker i massevis :o)

DSCN5508 DSCN5509 DSCN5564

Det er utrolig flott å vandre rundt i mørket med all denne fantastiske lyssettingen.

DSCN5569 DSCN5572

Og ikke minst var det koselig å titte inn i boder som solgte massevis av spennende ting…. det var så mye at jeg ikke klarte å bestemme meg, så det ble bare til at jeg tittet :o) Men en ting prøvde vi og det var ristede kastanjer. Det har jeg hatt så lyst til å smake, og endelig fikk jeg prøve. Jeg ble litt overrasket da det nesten smakte varme poteter, men så godt :o)

DSCN5573

Det er ingenting å si på utvalget i bodene, og mange produkter er godt håndverk, selv om det finnes en del «rask» i bodene også her.

DSCN5576

Denne pinne nissen stilte villig opp til fotografering. Han fant jeg i en av portalene hvor det ofte ligger en restaurant eller små butikker :o) Han minner meg om pinne nissene ungene kom hjem med da de var mindre. Men denne var stor :o)

DSCN5603

Noen av markedene besøkte vi på dagtid, selv om bodene er koselige og det er noe mindre folk på denne tiden, er det ikke den samme stemningen som når lysene skinner og mørket ligger rundt oss :o)

DSCN5608

 

DSCN5609

 

På denne cafeen tok vi en liten pause… en tradisjonsrik kafe, kelnere kledd i sort og hvitt, høyt under taket og gode kaker og kaffe…. Cafe Ritter, rett utenfor en de største handlegatene i Wien, Maria Hilferstrasse.

 

DSCN5620

 

Det er greit å være på førjulstur og kose seg med kaffe, Wien er kjent for god kvalitet på kaffen og det levde de opp til. Så kan man vel ikke unngå Sachertorte. En ganske tørr sjokoladekake med et tynt lag aprikosmarmelade, servert med krem. Nam….

 

DSCN5616 DSCN5617

 

Et lite tips til alle shoppinglade. Butikkene, inkludert kjøpesentrene, er stengt i Wien på søndager, det er kun noen matbutikker som holder åpent. Jeg kommer med et eget innlegg om butikker og shopping ganske snart :o) Flere reisetips fra meg, finner du under fanen med samme navn, øverst på siden :o) Nå skal det bli godt med kaffe og frokost, kanskje blir det tid til litt kreative sysler i løpet av dagen, enten litt strikking eller kanskje litt forberedelser til nyttårsbordet :o) Håper dere alle får en herlig lørdag! Tusen takk for at dere titter innom meg :o)

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

8 thoughts on “Julemarked i Wien

 1. Toves Sammensurium says:

  Åå så fantastisk kjekt å få «bli med deg på marked»»
  Dette hadde virkelig vært en opplevelse,ser helt fantastisk ut!Har drømt om wien helt siden jeg begynt å få med meg nyttårskonsertene på nyttårsdag…vakkert,vakkert!
  Ler av av dere tullet dere litt bort,men sånn lærer man,ikke sant ;)
  Og så kan man til og med få med seg helt andre opplevelsre og gjøre helt andre oppdagelser på den måten!!! Så det så,det kan du fortelle de som hånlig kommenterte et eller annet om stedsans ;)))
  Dette lever du vel på lenge,- heldiggris…håper jeg får opplevel noe lignende «once»!
  Kos deg,i dag er det årets siste lørdag du!!!!

  TOveklem:

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Det hadde vært så flott Tove, om du hadde kommet deg på tur dit! I år skal jeg se hele nyttårskonserten, nå vet jeg jo hvordan det ser ut der på ordentlig og det er ganske kjekt det :o) Kos deg masse du også! Klem

 2. Helen says:

  jeg har alltid hatt lyst å reise på julemarked i Tyskland og etter å ha fått være med deg på denne rundtturen må jeg si at jeg allerede gleder meg til neste år, og håper jeg får det til da. håper du har hatt en fin jul sammen med dine kjære.

Comments are closed.