Julepynt av papir – stjerner og juletrær i forskjellige varianter

Julepynt av papir - stjerner og juletrær i forskjellige varianter

Julepynt av papir i mange varianter

Julepynt av papir lager du selv, det er både gøy, rimelig og ikke minst, veldig dekorativt. Det er nok av ideer å ta av og i fjor gikk vel de fleste mann av huse for å lage papirstjerner….. Disse stjernene som kunne sette sinnene i kok da mange rett og slett ikke forsto eller hadde tålmod til å lese framgangsmåten. Uansett hva du har lyst til å brette av stjerner eller andre papir ting, tenk på kvaliteten på papiret du benytter. Stjernene som jeg brettet en rekke av i fjor, er egentlig ganske greie å brette så lenge papirstrimlene tåler å bli trukket litt i. Disse gullstjernene er brettet av ferdigstrimlet, ganske tykt papir. Jeg har funnet en dansk video som gir veldig god forklaring på framgangsmåten til disse stjernene.

Enkle stjerner

Dersom du er på jakt etter en enklere stjernevariant så er disse super lekre. Heng de på treet, i vinduet eller legg de til pynt på bordet eller servietten. Størrelsen kan du også justere, oppskriften får du via Craft and Creativity

Julepynt av papir - stjerner og juletrær i forskjellige varianter

 

Papirtrær i farger du liker

Papirtrær er vakker og enkelt som pynt enten det er alene eller sammen i grupper. Disse søte trærne er også nydelige som pynt til julebordet og senere nyttårsbordet. Pynt med glitter, velg farget eller mønstret papir om du ønsker det. Utgangspunktet for dette treet er et kvadrat, det ser veldig enkelt ut, men det skal ganske mange brettinger til og litt klipping før det blir slik som dette. Med litt tålmod og fin veiledning er det imidlertid ikke så vanskelig. Oppskriften på dette treet fant jeg via bloggen krokotak.

Julepynt av papir - stjerner og juletrær i forskjellige varianter

Nydelig juletre

Dette nydelige treet kan du få malen til via by Ninuska Her er det en del presisjonsarbeid med kniven, men blir resultatet som dette er det verd det. Print ut treet på tynn kartong, finne fram skjærebrett og papirkniv, sett på julemusikk og fyll gløgg eller annet godt i koppen. Kos deg med dette prosjektet og gled deg over resultatet. Kanskje kan dette bli en vakker vertinnegave eller julegave til noen som setter pris på det som er håndlaget. I og med at det kan flatpakkes, er det lett å pakke bort etter at julen er over.

Har du tilgang til skjæremaskiner som cricut eller silhouette, kan du finne en passende mal og la maskinen gjøre skjærejobben.

Julepynt av papir - stjerner og juletrær i forskjellige varianter

Juletrær med lys

Med de nye batterilysene, er det ikke lenger noen fare ved å lage lykter av papir. Disse kjeglene er enkle å lage og vakkert blir det som pynt på bordet eller en skjenk. Originalene er laget i porselen og fås kjøpt hos en rekke produsenter, kopier lages i en rekke materialer, men det aller enkleste er å lage disse av tynn hobbykartong. Disse kjeglene er laget av kartong og hullene er laget med et bor i ulike tykkelser, deretter er kantene pusset forsiktig med sandpapir. Ta en titt innom Curbly.com for mer veiledning.

Julepynt av papir - stjerner og juletrær i forskjellige varianter

Vårt vintertre

Datteren min har også laget et juletre som vi er veldig stolte over. Det var ganske mye jobb med å klippe ut alle bitene og deretter skulle alle limes på. Men det ble gjort i løpet av en ettermiddag og det var en skikkelig koselig stund. Resultatet ble veldig bra og da er det gøy å holde på. Her kan du lese blogginnlegget og få veiledning om hvordan du lager et lignende tre.

Julepynt av papir - stjerner og juletrær i forskjellige varianter

Designpapir med julemotiv

Det finnes mange typer papir du kan bruke til disse stjernene og trærne. I nettbutikken finner du designark med julemotiv som du kan printe ut selv, så mange ganger du vil. Disse er perfekte også til å lage de enkleste stjernene og juletrærne av. Ta en titt på juleprintpakken her.

Print ut det du trenger til juleforberedelsene

Trenger du mer tips og julegleder kan du ta en titt innom kategorien Jul og adventstid