Julepyntede bord

Via

Det er den tiden på året. Den tiden vi finner fram messinglysestaker og pusser de skinnende blanke. Flammene fra lysene stråler mot den varme og blanke messingen og du kan bli sittende i evigheter og drømme deg bort i dette varme lyset. Sølvtøyet, om du har noe da, dukker opp fra skuffer og skap og får en liten puss det også. Nå finner vi også fram de store fine dukene vi har. De som blir brukt bare noen få ganger i året. Og har du middagsservise du bruker bare til spesielle anledninger, så er det dette som skal fram fra skapene nå.

Naturlig pynt

Jeg elsker de naturlige fargene i granbar, einer, epler, nøtter, kongler og tørkede bær. Det er så mye som finnes i naturen som vi kan pynte med utover vinteren. Har du vært flittig i høst, og plukket med deg på turer i skog og mark, ja da har du kanskje et lite lager av pynt du kan plukke fram nå. Om du ikke tåler ekte granbar, er det ingenting i veien for at du kan pynte med plastversjonen. Nå finnes det så mye fint, og du må rett og slett på kjenne på greinene for å vite om det er ekte eller ikke. Små kvister som på bildet nedenfor, kan du plukke med deg på en søndagstur. Det hender jeg har med meg en liten saks, eller tang når jeg er på tur, du vet aldri hva du finner. En pose i lommen eller sekken er heller ikke så dumt.

Det første bildet med pepperkakehjerte som bordkort, kongler og nøtter sammen med granbar, er min favoritt. Varme, mørke farger gjør det så lunt og godt nå midt på vinteren. Savner du litt julerødt er det bare å legge på noen små kuler.

 

Julepyntet bord
Via French Country Cottage
Via
57149f12b8ac1187e42d1c098d260cce
Via

Grener i taket og julepynt fra skapet

Har du mulighet til å henge grener fra taket, så er det utrolig flott. Her hos oss er det så høyt under taket at det må bygges plattform om vi skal få festet noe der. Det blir derfor ingen gren over spisebordet, men kjøkkenbordet derimot….. Der kan jeg kanskje få til noe som dette…

Dersom du er på jakt etter en slik liten bil med juletre på taket, så fant jeg nettopp en slik en hos Kremmerhuset. Ser du den til høyre på bordet, litt foran de hvite trærne?

Jeg har massevis av julepynt liggende. Ikke i skapet, men i store esker og bokser. Det er ikke en gang alt som kommer fram hver jul. Men noen kuler, stjerner og pynt, er så fine at jeg gjerne vil ta de fram. Det er ikke plass til alt på juletreet, derfor er det perfekt å bruke noe av pynten til bordet, eller som her, på ei grein.

Julepyntede bord
Via House doctor 

Julens bordkort

Klart du må ha bordkort til jul. Det er både pynt til bordet og setter litt ekstra høytidspreg på måltidet. Vi har hatt bordkort på julaften helt siden datteren vår lærte seg å skrive. Selv om det “bare” er nærmeste familie, blir det plutselig mer høytid rundt måltidet. Vi har brukt alt fra enkle lapper med navn, til overdådige pyntede bordkort med glitterlim, pepperkaker og nå Bye9designs egne julebordkort. Disse kan du skrive ut på en vanlig fargeskriver, klippe, brette og så er de klar. Før du printer de ut, kan du skrive inn navn eller matretter, med fonten som “Kristine” er skrevet i. Det er ordnet klart slik at det er bare for deg å begynne å skrive. Deretter skriver du ut så mange bordkort du trenger.

Julepyntede bord
Via Bye9design nettbutikk

 

Julepyntede bord
Via Bye9design nettbutikk

Bruk hverdagsserviset

Hverdagsserviset kan gjøres nydelig og fint med litt pynt. Strikkede kluter og skinnreim sammen med en liten einekvist. Jeg synes dette er så utrolig enkelt og fint. Perfekt til en lunsj med litt ost og god drikke kanskje.

Julepyntede bord
Via BoBedre
Julepyntede bord
Via SimplyGrove

Kremmerhuset, Søstrene Grene og flere andre butikker, selger de flotteste juletrær i bark. Det er flott pynt sammen med lerkegreiner og annen natur pynt. Dette bordet er perfekt hele vinteren. Vil du ha det litt mer julete, kan du putte på med noen julekuler, eller annen julepynt du har liggende. Det er bare å prøve seg fram til man blir fornøyd. Her er den høye pynten samlet i hver ende av bordet, stemningsfullt.

Julepyntede bord
Via boligmagasinet

 

signatur