Juleshopping i København – og sjokolade…. god sjokolade

Juleshopping i København - og sjokolade - god sjokolade
Juleshopping i København og sjokolade - god sjokolade

Noen av de mest populære handlegatene

Jeg er nok ingen storshopper, men jeg elsker å gå rundt å titte på vakre interiørutstillinger. På min shoppingrunde lørdag kom jeg tilbake med to søte små Mailegnisser og pittelitt julepynt fra Lene Bjerre. Det er nesten så jeg må le litt. Tenk deg det shoppingeldoradoet og så var det resultatet…. Ja, ja, til min unnskyldning så skulle jeg avsted og lære meg å lage fløteboller, så det var ikke plass til å ta med så mye på shoppingbager.

Men et lite tips. Er du på shoppingtur i København bare må du stikke innom Illum Bolighus på Strøget, hovedgaten og gågaten i sentrum. Det er rett og slett fantastisk mye vakker design å finne her. Og heldigvis, i alle prisklasser. Men ikke forvent at det er gjort på et øyeblikk, sett av god tid, spesielt dersom du ikke er ute etter annet en opplevelsen.
Skal du handle både klær og interiør finner du, “Magasinet”, i en sidegate til Strøget. Ellers bugner det av små, herlige interiør og klesbutikker i sidegatene rundt Strøget. Min anbefaling er å sette av god tid til shopping når du først er her. Bor du i sentrum er ikke avstandene så store, så sørg for å få levert handleposene på hotellet og slapp litt av mellom slagene.
Visit Danmark har laget en liten guide til gode shoppingopplevelser i København. Den finner du “her”. 
Her noen bilder fra Lene Bjerres utstilling i en av butikkene jeg gikk innom. Jeg sirklet i evigheter rundt disse bordene og hyllene.
Juleshopping i København - og sjokolade - god sjokolade Juleshopping i København - og sjokolade - god sjokolade

Sjokoladekurs hos Anton Berg

Sjokolade, jeg elsker sjokolade. En av mine favoritter er Anton Berg. Nå må jeg innrømme at jeg i utgangspunktet bare har kjent til den masseproduserte sorten som vi får kjøpt overalt, med jordbær og champagne og andre typer marsipanfyll og, det er fortsatt den jeg liker best.
Nå har jeg da vært på sjokoladeskole i København og lært meg hvordan vi lager danskenes “Fløteboller” det var gøy! Denne lekre sjokoladebutikken finner du i hjertet av København. Her fikk vi en innføring i sjokoladens verden fra A til Å. (kurs bestilt på forhånd av gruppe) Vi fikk prøvesmake og lærte oss hvordan vi skulle smake for å kjenne alle de ingrediensene som en sjokolade består av. Dette var jo nesten som et vinkurs. Så for dere som liker mørk sjokolade og klarer å begrense dere til en eller to biter, så er dette en butikk å besøke. Det finnes utrolig mye lekkert her.
Juleshopping i København - og sjokolade - god sjokolade
Sjokolade med julestemning
Juleshopping i København - og sjokolade - god sjokolade
Juleshopping i København - og sjokolade - god sjokolade
Det var utrolig spennende å få prøve å lage danskenes fløteboller, her hjemme kaller vi de vel for kokosboller, du vet disse myke, hvite skumtoppene dekket med sjokolade og kokos :o) Her står sjokoladetrekket og godgjør seg :o)
Juleshopping i København - og sjokolade - god sjokolade
Her er resultatet til gruppen min, julegrønt selvfølgelig :o)
Juleshopping i København - og sjokolade - god sjokolade
Juleshopping i København - og sjokolade - god sjokolade Juleshopping i København - og sjokolade - god sjokolade Juleshopping i København - og sjokolade - god sjokolade
EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

One thought on “Juleshopping i København – og sjokolade…. god sjokolade

  1. lisebeths lykkebo says:

    OI, oi, oi, så mye fint. Jeg kunne gått amok hvis jeg hadde vært der. Ha en fantastisk helg.

Comments are closed.