Julestemning med pepperkakeduft

Endelig, sukker, mel, bakepulver, krydder, alt står framme på benken. Snart skal det mikses og blandes, eltes og knas, prøvesmakes og trilles. Og så… en runde i ovnen før vi kan sette tennene i de første, hjemmebakte julekakene. Pepperkakehuset er forresten ferdig, og min bakeglade datter har vært hos en venninne og tyvstartet med peppernøtter og kolakaker. På radioen spilles det julemusikk, det snakkes om juletradisjoner, julegavehandel og alt som hører med i adventstiden. Felles for mange er at det er så travelt, det er nesten som om alt skal skje før jul. Møter, middager, lunsjer, juleverksted, juleavslutninger, julebord, adventsstund, tentamen, eksamen og helt sikkert en lang rekke med andre ting. Det er hektisk å avslutte et år for mange, men når vi husker å puste innimellom slagene, er det mange fine stunder. Det er disse vi må ta vare på.

Via Jessica design

Pepperkake pynting

Pepperkakedeigen har jeg kjøpt de siste årene. Javel, mange sier at den hjemmelagede er best, og jeg kan være enig i det, til en viss grad. Noen ferdigkjøpte deiger smaker nemlig helt fortreffelig og da er den tiden spart. I vår familie er det nemlig selve bakingen og pyntingen av kakene som er morsomt. Da barna var små, fikk de pynte som de ville, både pepperkakehus og kaker. Mitt oppdrag var å steke og sette sammen husene.

Noen år senere er det fortsatt samme arbeidsfordeling, men i år har jeg tenkt å lure inn litt ny inspirasjon til datteren min. Kanskje setter jeg meg ned selv også og pynter litt, vi får se. Her følger nemlig litt pepperkakepynte inspirasjon både til deg og til meg. Vakkert pyntede pepperkaker kan også gis bort som gave til noen som du vet ikke lager pepperkaker selv. De kan jo brukes til mer enn å spises opp….

Pepperkake pynting
Via Ana Rosa

 

The kitchen mccabe

Om du ikke liker pepperkaker, kan du jo bruke de til pynt. De dufter jo fantastisk godt og pepperkaker er jo julestemning, er de ikke det da? Heng de i vinduet, på treet, bruk de som bordpynt eller pynt på en kake eller mufinns. For ikke å snakke om de bittesmå husene lenger ned på siden her. Det er supergodt med pepperkaker og kako :) Når jeg pynter pepperkaker, blander jeg alltid noen dråper sitron i glasuren, da blir den litt glatter og hardere. Når jeg monterer pepperkakehus bruker jeg alltid eggehvite i tillegg. For noen år tilbake laget vi pepperkakekirke med frosting glasur.  Alt ble montert med melisglasur og det sitter knallgodt. Om du kjøper ferdig pepperkakehus, kan du følge oppskriften på baksiden av esken.

 

Via Fraulein Klein
Via

En vakker coallage med ulike pepperkaker. Jeg er litt usikker på om det er meninge å spise disse trærne med melisglasur, men dekorative er de i alle fall. Herlig dekor på julebordet.

Via Collage

Jeg håper du har en herlig adventstid med mange gode adventsprosjekter. Men du, nå skal jeg komme i gang med bakingen…..