Kakekort for allergikere, gjør det enklere for gjestene

Kakekort for allergikere, gjør det enklere for gjestene

Kakekort for allergikere, gjør det enklere for gjestene

Med fire unger, utallige barneselskap, familieselskap, skoleavslutninger, fotballavslutninger, konfirmasjoner og andre selskap, så er dette noe jeg har tenkt på en stund. Hvordan gjøre det enkelt for gjestene med allergi når det bugner av ulike kaker på kakebordet. Spesielt i større arrangement der vi baker på dugnad og tar med kaker, kanskje tilsatt en hemmelig familieingrediens i en ellers allergivennlig kake.... Dette er nok til å gjøre det farlig eller vanskelig for en allergiker. 

Kakekortene er ingen ny oppfinnelse. Norges astma og allergiforbund har fått laget egne kakekort som du kan printe ut gratis. Jeg tror også du kan få tilsendt kakekort i posten til feks. skolens 17. mai feiring. Kakekortene kan imidlertid godt matche både bordkort, menyer og invitasjoner, og det gjør nemlig disse. Temaet er sommerparty og både motiv og farger matcher selvfølgelig. 

Jeg har også tidligere skrevet om kakekort og her kan du lese blogginnlegget med bilder fra et annet kakekort design. 

Ulike størrelser og varianter

I denne kakekortpakken finner du fire store kakekort som du printer ut på et A4 ark. I tillegg får du med to, små og enkle kort med kun tekst. På det andre arket får du 6 doble kakekort som kan brettes dobbel og settes rett på kakebordet. De store kortene kan enten ligge flatt på bordet, henge på veggen bak hver enkelt kake, eller festes på et stativ eller kortholder. 

Kakekortene kan printes ut gang på gang. Du går altså aldri tom for kakekort. Kakekortene sendes som pdf fil på epost umiddelbart etter betaling. Det betyr at du kan være klar til utprinting med en gang. 

Tips: Benytt tykt papir på minimum 160 gram eller tykkere. Om du kjører meny og bordkort i samme stil, kan du bruke samme tykkelse på alt. 

Hvorfor kakekort gjør det enklere for både gjester og vertskap

Jeg har vært i selskap der det ikke har vært kaker for allergikere, tilsynelatende... Vertskapet hadde nemlig ordnet med glutenfrie kaker, men unnlatt å merke kakene eller varsle vedkommende med cøliaki om dette. Hun som var allergisk turte ikke spørre, rett og slett fordi hun ikke ønsket å være til bry. Det ble derfor ingen kaker på henne. Tilfeldigvis kom det fram under oppryddingen at det var tre glutenfrie kaker på bordet. 

Dette var et stort selskap, avslutning på ungdomsskolen med foreldre og elever. Det er ikke så enkelt å spørre for alle og det er heller ikke så enkelt å ha oversikt over allergier for vertskapet i slike sammenhenger. Kakekort for allergikere gjør det enklere for gjestene, men også for vertskapet. 

Praktisk bruk av kakekortene

I mindre selskap kan du dele ut kakekort til bakerne slik at de kan fylle ut kortet. Dersom dette ikke er enkelt i praksis, kan du be de skrive ned ingrediensene på en post it lap og fylle inn selv når du mottar kaken. Det er selvfølgelig veldig viktig at kortene blir plassert ved riktige kaker. Derfor er det satt av god plass til navn på kaken og eventuelt en beskrivelse av utseendet. Tenk deg gleden mange allergikere vil føle ved å slippe å spørre, men rett og slett bare forsyne seg av kaker uten at de er nødt til å fortelle at de har allergi.