Kakekort til kakebordet – merk kakene med hva de inneholder

Kakekort til kakebordet - merk kakene med hva de inneholder

Kakebordet er for alle 

​Jeg gleder meg alltid til kakebordet når vi skal i selskap. Det bugner av fristelser og nye smaker som bare må testes ut. Vi lurer kanskje litt på hvilket fyll som er brukt og hvilken frukt det er som gir den friske gode smaken. Heldige er vi som bare kan teste ut og ikke tenke på annet enn å kose oss.

Dessverre er det mange som bare må nøye se med å se på de flotte kakebordene, og nå snakker jeg ikke bare om voksne som er opptatt av hvor mange kalorier de dytter i seg. Veldig mange barn (og selvsagt også voksne) har allergier som gjør at de ikke kan kose seg med de samme kakene på bursdager som resten av gjengen. Heldigvis er mange blitt dyktige på dette og lager kaker fri for gluten, melk, egg, nøtter og lignende, slik at det finnes kaker for alle. Og prikken over i en på et festlig kakebord, er merking av kakene. Og det trenger du slettes ikke gjøre med kjedelige post it lapper eller lapper klippet ut av en notatbok. Neida, kakelappene kan faktisk bli en del av bordpynten, bare se her. 

Merk kakene med hva de inneholder

Bursdager, konfirmasjoner, barndåper, dugnader, skoleavslutninger, sammenkomster på jobb og andre tilstelninger.... Felles for alle er at det bugner med gode kaker på bordet. Dessverre er det sjelden jeg har sett et kakebord hvor kakene er merket med hva de inneholder. Javisst begynner vi å bli flinkere, og da vi var på årets avslutning for 10.klassinger, var glutenfrie kaker merket. 

Merking av kaker kan gjøres både festlig og dekorativt og her er mitt bidrag. Nemlig kakekort med flotte kakemotiv og friske pasteller. Kakekortene skrives ut på en helt vanlig fargeskriver på vanlig kopipapir. Du kan også gjøre kvaliteten bedre ved å skrive ut på tykkere papir. Kortene kan ligge på bordet rett ved kaken, eller du kan bruke de doble som du bretter og stiller opp ved kaken. Du kan også feste de på pinner eller stille de opp ved vaser eller feste de på en vegg bak kakene. Det er imidlertid viktig at det er tydelig hvilken kake lappen hører til. 

Kakebaking på dugnad - slik merker du kakene

Ofte er vi med på dugnad i idrettslaget, skolen eller andre tilstelninger der mange skal bidra med bakverk. ​Ved slike anledninger er det gjerne dugnadslister hvor hver enkelt er bedt om å bake. Da er det også veldig enkelt å be bakerne om å notere ned på en lapp hva kakene inneholder. Er det overkommelig kan du dele ut kakelappene på forhånd og be om at disse blir fylt ut og festet på lokket til kaken.

Til konfirmasjon, bryllup og andre selskap, kan du gjøre det samme. Er det ditt eget selskap kan du selv velge kaker som skal bakes og du kan be om informasjon om innholdet til den som baker. ​Nå er det bare å printe ut kakelappene, klippe ut, skrive på navnet til kaken og krysse av for innhold. Jeg skal love deg at det er mange med allergi som vil sette pris på dette. Det er ikke alle som opplever det som hyggelig å måtte spørre verts skapet om det er bakt en kake som passer for dem.... 

Kakelappene skrives ut på en vanlig fargeskriver

Jeg har laget kakelapper i festlige pasteller som vil passe inn på ethvert kakebord. Du kan skrive ut kakelappene på en helt vanlig fargeskriver med vanlige kopiark. Vil du imidlertid at kortene skal tåle litt mer, kan du skrive ut på tykkere papir, feks. 160 grams eller tykkere. 

Kakekortene sendes på epost som en pdf fil, og du kan skrive ut både de enkle kortene som kan ligge på bordet, og de mindre kortene som kan brettes dobbelt og stilles opp ved kakene. Til sammen får du 12 kakekort med forskjellige farger og motiv. 

Teksten på kortene er den samme. Her er det også plass til å fylle ut andre ingredienser som feks. ulike mel og kornsorter. Med disse kortene blir kakebordet en fest for alle. Men kakene må du ordne med selv altså ;)