Kalkmaling på stueveggen, se resultatet

Kalkmaling - nordic style - bye9design

Valg av farge

God søndag folkens! Endelig har jeg fått gjennomført et prosjekt jeg lenge har snakket om. Nemlig maling av en vegg i leiligheten vår. Det måtte bli kalkmaling denne gangen. Jeg har sett så mange flotte bilder av denne helt spesielle malingen og den effekten den gir på veggene, jeg måtte bare prøve den ut. Det var sannelig ikke enkelt å velge farge. Jeg har vært innom en av butikkene som selger malingen og sett på fargeprøver, jeg har vært innom instagrambildene til Eddainteriør og sett på farger og lest omtalene der. Jeg har sett på bilder på nettet og til slutt endte jeg opp med Thunder Sky. Jeg ville ha en grå farge som ikke ble for “blå” på veggen, den måtte ikke bli for lys og jeg hadde lyst på betongeffekten. Det ble akkurat slik jeg ønsket meg det.

Jeg må likevel innrømme at jeg etter første strøk ble noe  skeptisk. Det ble mørkt, ikke slik effekt jeg ville ha, og mange hvite flekker fra veggen under skinte gjennom. Jeg bestemte meg for at dette måtte jeg bare se an, i verste fall får jeg male veggen hvit igjen, hi, hi. Jeg har vel aldri malt en vegg så mørk som dette før, så dere kan skjønne dette ble spennende.

Kalkmaling - nordic style - bye9design

Tynnes med vann

Kalkmaling er et naturlig produkt og tynnes med vann. Til det første strøket tynnet jeg med 10 % vann som det står i veiledningen. Det ble mørkt og ikke så mye av den betongeffekten jeg ville ha, men som jeg har lest flere steder, det må til to strøk. Malingen til det andre strøket tynnet jeg med ca. 40 % vann. Den ble tyntflytende og noe lysere slik at jeg fikk den effekten jeg ville ha.

Kalkmaling - nordic style - bye9design

Vi får veldig mye lys inn og det er spennende å se hvordan fargen forandrer seg avhengig av hvilken vinkel lyset faller. Nå kom også de flotte vinduene til sin rett.

Kalkmaling - nordic style - bye9design Kalkmaling - nordic style - bye9design

Svart mot grått kan kanskje virke dystert, men se på det spillet i veggen…..

Kalkmaling - nordic style - bye9design

Kalkmaling - nordic style - bye9design

Ja, det ble en svipptur innom Ikea hvor de hadde peoner og hortensia til en rimelig penge. Jeg kunne ikke la være….. Rosa peoner mot grått er lekkert.

Kalkmaling - nordic style - peon Kalkmaling - nordic style

Til vanlig har vi ikke så mange levende planter her, men denne helgen fylte vi opp med opptil flere. Ikea har forresten supre tilbud på digre grønnplanter…..

Kalkmaling - nordic style Kalkmaling - nordic style

Jeg har forresten ikke brukt primer som det anbefales på ubehandlede flater. Veggene har gipsplater og er malt fra før. Det holder som grunnlag i massevis. Husk at dette er vannmaling! Ikke mal på flater som vil bli utsatt for vannsøl eller annen fuktighet, dette gir skjolder. Det finnes imidlertid en “sealer” som kan legges på i flere lag utenpå som skal gjøre den mer motstandsdyktig mot fukt.

Kalkmaling - nordic styleJeg var så heldig å vinne i en giveaway hos Fransiscas vakre verden, det var et gavekort hos Eddas interiør. De er forhandlere av Pure & original kalkmaling og ja, da ble jo valget enkelt. Framgangsmåte, videoer, fakta om malingen og enda mer inspirasjonsbilder kan du få ved å følge denne linken inn til et tidligere innlegg jeg har skrevet. Nå er weekenden min i Trondheim over og jeg skal vende nesen hjemover og pakke til Storsjøcup. En uke fylt av fotballglede for herlige ungdommer. Jeg gleder meg til å følge jente 13 laget og håper på mange seire, men det viktigste av alt, herlig idrettsglede uansett hvordan det går! Ha en strålende søndag alle som titter innom.

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Kalkmaling på stueveggen, se resultatet

 1. Maria - Sabelhagens olivlund says:

  Supersnyggt!! Härlig färg. Nu vill jag måla i mitt vardagsrum:)
  Grattis till vinsten.
  Kram Maria

 2. Toves Sammensurium says:

  Hihi,nå sitter jeg her og kniser litt og minnes selv da jeg mlate med Thunder Sky selv for første gang.Skal love jeg ble skremt,det virket jo nesten helt svart!
  IIIIK!!!
  Men fargen forandret seg jo fort etterhvert som den tørket og resten er historie,løve,løve,løve :))))))
  SYnes riktignok mine ting og vegger som er malt med fargen ser litt lysere ut enn hos deg,men det har sikkert noe med underlag å gjøre.Uansett ble veggen din kjempetøff og så fint med de hvite vinduskarmene somkontrastDigger!
  Gøy med forandring,og gøy med sånn spennende maling :))))
  God ny Uke!
  TOveklem: )

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Ja, hi, hi, det ble veldig mørkt ja :o) Underlaget og hvor mye den blandes ut med vann skal visstnok ha betydning for hvor mørk den blir. Lyset har påvirkning det også, prøvde å fotografere fra flere vinkler for å få fram fargespillet. Herlig farge :o) God ny uke til deg også snuppa :o) Klem

 3. Rosehagen says:

  Hei Nina;)
  Det ble rålekkert;) Kontrastene grått, svart og de hvite vinduene er nydelig. Og når mor er innom å pynter opp med blomster blir det veldig bra;) Så var det det med vanning atterpå das! Kjenner igjen dette med blomster i leilighetene til studentene her i heimen ;) ;) ;)
  Jeg ha malt med litt kalkmaling på hytta. Må nok gå over med et strøk til nå i sommer. Nå har jeg fått med med utstillingen til årets designerer fra Designskolen i Kolding. 70 ferske designere ;) Tekstil, tre, mote, grafikk, metall…..bare SÅ mye flott ;) ;) og jeg har sett bachelor studentenes utstilling……………inspirerende ;)
  God sommer til deg;) Klem fra Ann-Mari

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Tusen takk :o) Jeg ble superfornøyd og det ble gutta også. Kan bli vel mye hvite vegger og grått er lekkert :O) Så herlig å få med seg en slik inspirerende begivenhet da. Det blir vel noe å fylle høstkveldene med det tenker jeg :o) God sommer til deg også! Klem

Comments are closed.

Translate »