Konfirmasjonsbordet – i stil med konfirmanten + sjekkliste til bordpynten

konfirmasjonsbordet - bye9design
konfirmasjonsbordet - bye9design
Konfirmasjonsbordet til min yngste sønn – ta en titt på blogginnlegget her. 

Det nærmer seg konfirmasjonstid og i dagens blogginnlegg skal du få både inspirasjon til bordpynt samt en sjekkliste over det du må begynne å tenke på allerede nå. Her i huset skal det også feires, jenta vår, yngst i søskenflokken på fire, og eneste jente, skal konfirmeres i mai. Selskapet skal holdes hjemme slik vi har gjort det også for storebrødrene. Etter storebrors konfirmasjon i fjor vår, tok vi en tur for å titte på annet selskapslokale, men konklusjonene ble at hun ville ha det hjemme. For meg er det viktig at konfirmantene selv får ta del i det de kan bestemme over og det de har lyst til å bestemme over. Når jeg sier kan bestemme over, så er det alltid lurt å lage noen rammer, spesielt med tanke på budsjett.

Noen har ungdommer som involverer seg mye mens andre har ungdommer som nøyer seg med å velge farge til bordpynten. For en vellykket planleggingsfase med minst mulig stress, er det lurt å lage seg en liste over det som er nødvendig for gjennomføringen av selskapet. Sliter du med å velge farge eller tema for bordpynten så er det en god idé å ta utgangspunkt i konfirmantens favoritt farge, samt hobby eller interesser. Selv om konfirmanten kanskje ikke er så opptatt av bordpynt, vil de aller fleste sette stor pris på at akkurat deres favoritter er tema på bordet. Farger på servietter og blomster, pynt på bordkort og sanghefter, små biler, golfballer, instrument, noteark, malerpensler osv. enten i form av fysiske ting eller bilder/merker på bordkort rundt blomstervaser, sanghefter, og lignende. Bruk fantasien og pynt slik du tror konfirmanten vil sette pris på det. Jeg har valgt ut bilder fra flere norske bloggere som har dekket vakre bord til inspirasjon for oss. Lenger ned finner du sjekklisten. Sjekk også utvalget av bordkort i nettbutikken. Rimelige bordkort med personlighet. Printes ut på en helt vanlig fargeskriver.

Via fvn bolig
Via fvn bolig
Via Ruffledblog
Via Ruffledblog
Via Elisabeth Heier
Via Annette wilhelmine og tilbords
Via Annette wilhelmine og tilbords
Via Livets små øyeblikk
Via Livets små øyeblikk

Sjekkliste til bordpynt

  • Bord og stoler til alle gjestene dersom du skal holde selskapet hjemme. Noter ned det du har tilgjengelig selv og ta kontakt med naboer, familie og venner for å få låne inn det du mangler. Husk å ta mål av høyde på bordene dersom du tenker å sette sammen flere til langbord, da unngår du høydeforskjell.
  • Duker. Ta mål av bordene slik at du får riktig størrelse på dukene. Gå gjennom det du selv har av duker og sørg for at dette blir vasket og ordnet i god tid. Enkelte steder er det også mulig å leie duker til selskap. Lån av venner og familie, eller kjøp deg nye duker dersom du har mulighet til det. PÅ blant annet ikea finner du linstoff i metervare til en rimelig penge. Lin er vakkert å dekke bordene med, og du kan velge mellom fint og grovere struktur.
  • Tallerkener, bestikk og glass. Har du nok tallerkener, bestikk og glass. Hva med dessertskåler, kaffekopper og dessert skjeer. Noen har gjerne invitert flere gjester til kaffe og kaker etter middagen. Få en oversikt over det du har og hva du må låne eller kjøpe nytt. Skal du leie lokale er det lurt å ta en tur på forhånd og få oversikt over det som finnes slik at det ikke dukker opp overraskelser kvelden før konfirmasjonen. Noter ned antall av alt du trenger på en liste og skriv opp det du må låne/kjøpe.
  • Serveringsfat/kakefat/serveringsbestikk/kakespader. Avhengig av hva du skal servere er det lurt å ta en gjennomgang og notere på en liste hva du har og hva du evt. må låne eller kjøpe. Avhengig av hvor mange gjester du skal ha, må du også tenke på hvor mange serveringsfat som er nødvendig. Alle serveringsfatene må også ha bestikk avhengig av hva som serveres. Noter derfor ned hvor mange fat du må ha til koldtbordet, serveringsbestikk, potetfat og lignende. Kakefat. Dersom du har venner og familie som lager kaker, be om at de sende med kakefat og kakespade i tillegg. For å huske hvem som eier hva, kan du eller eieren gjerne ta et bilde av det de sender med.
  • Lysestaker og lys. Lys hører med på konfirmasjonsbordet selv om vi er på den lyseste årstiden. Let fram, puss, lån og gjør det meste klart i god tid. Mange opplever at lilla lys er vanskelig å få tak i på våren, for deg som skal ha konfirmasjon neste år, sikre deg lys i adventstiden. Det kan også være hyggelig med egne lys og lysestaker på restauranter. Ta en sjekk med spisestedet slik at du vet hvordan bordet vil bli pyntet.
  • Servietter- bordkort – sanghefter. Dette er pynten som kan gjøre bordet ekstra hyggelig og personlig. Lag gjerne dine egne bordkort eller kjøp ferdig. Bye9design har en rekke tøffe, vakre og flotte bordkort som passer til konfirmanten. 
  • Blomster/blomstervaser. Blomster er noe som faktisk kan velte budsjettet for mange. Oppsatser kan være veldig dyrt om du kjøper disse ferdige, be derfor alltid om pris før du bestiller. Noen velger å benytte blomsterkrukker som fulgte med blomster da konfirmanten ble født. Du kan plukke blomster i skogen og grener fra hagen, du kan kjøpe snittblomster og lage dekorasjoner selv eller du kan kjøpe potteplanter hvor krukkene pyntes i bordets farger.
  • Salt/pepper/tannpirkere.  

 

Via mestergrønn
Via mestergrønn
bordstyling-konfirmasjon-fargerik-2_1
Via Anette wilhelmine – Til bords
Bordstyling-Konfirmasjon-Sort-og-Hvit-28
Via Anette Wilhelmine – til bords

For deg som er fortsatt er på leting etter inspirasjon til bordpynten kan du ta en titt innom de festpyntede bordene jeg har samlet under fanen “festbord”