Kontakt papir – frisk opp slitte og kjedelige overflater

Kontakt papir - frisk opp slitte og kjedelige overflater

Har du klart å holde deg unna kontakt papir farsotten som har feid over landet vårt? Kanskje kaller du det kontaktplast, kjært barn har mange navn. Jeg har aldri prøvd det, men må nok innrømme at jeg er bittelitt nysgjerrig på det. For min del vil det nok bli på små prosjekter som bokser og kanskje noen glass eller blomsterkrukker. Jeg har en del blomsterkrukker som gjerne skulle hatt en friskere stil, kanskje med litt farge, det hadde gjort seg. 

Frisk opp slitte og kjedelige overflater med kontakt papir

Du får kontakt papir i mange mønstre, farger og kvaliteter. Du kan bruke de til små prosjekt og du kan friske opp en hel bordflate eller kjøkkenskap om du vil det. Jeg kan ikke gå god for resultatet på store møbelprosjekt. Men om du har et bord som er på tur ut av huset, er det jo verd et forsøk. Jeg vet ikke hvordan slik plast tåler vannsøl, og jeg er ganske sikker på at det ikke er lurt å plassere møbler og ting med slik plast, nær vameovner.... 

Glass og esker kan få nytt liv

Når dette er sagt er det utrolig mange ting som kan få en super makeover med litt kontakt papir. Har du et glass som dette, kan du lage en super oppbevaring til kjøkkenutstyr. Du kan også tapetsere bokser og skoesker som du kan benytte til oppbevaring av bilder og utstyr til hobbyrommet. Du kan også shine opp hjemmekontoret med litt kontaktpapir i morsomme farger eller mønstre. Bruk glass til blyanter og penner, bokser til stempel, papir og annet. Nå kan du lage et sett i samme stil som kan stå framme på pulten til nytte og pynt.  

Kontakt papir - frisk opp slitte og kjedelige overflater

Mange varianter å velge i av kontaktpapir

Det som kanskje er aller mest kjent er marmor mønsteret som mange har brukt til å pynte opp med de siste årene. Ikke la deg stoppe der, det finnes utrolig mye å velge i når du først begynner å lete. Trestruktur, farger, tavlefolie for å skrive på, whiteboard folie og metallfolie som du kan legge utenpå vaskemaskin ol. Jeg er usikker på hvor mange forhandlere det finne i Norge, men jeg fant voksduk.no da jeg googlet. Her får du kjøpt selvklebende kontaktpapir i metervare. Det er jo kjekt dersom det er større flater som skal pusses opp. Der får du også tips om hvordan du skal unngå bobler og hvordan du går fram for å feste papiret. 

Bruk rester til blomsterpotter og bilder

Har du rester igjen etter større prosjekt, kan du bruke noe til å dekorere blomsterpotter slik som her. Du kan også lage en helt egen collage. Hjertet er trekanter limt på et lerret du får kjøpt på hobbybutikker. Om du ikke vil ha hvit bakgrunn kan du male først og deretter dekorere.

Kontakt papir - frisk opp slitte og kjedelige overflater

Via Mountain Modern Life

Så enkelt lager du et flunkende nytt bord

Det er ikke alle bordplater som er egnet for å pusse opp. Mange bord er laget i materialer som rett og slett ikke egner seg for et malingsstrøk. Da er det vel verd å prøve dette selvklebende papiret. Det ser ikke så vanskelig ut, men det var de luftboblene da. Tror jeg skal forsøke meg på et lite prosjekt først. 

Bruk fantasien

Da jeg så dette tenkte jeg på gnagende valpetenner som kan ha laget forskjellige små hakk i bordbein og stolbein. Kanskje dette er løsningen for å pynte opp litt.... ​Sannelig ble dette bordet langt mer spennende når det fikk litt mønster på beina. Det er altså bare å sette fantasien i sving og finne noe spennende å pynte opp. 

Translate »