Koselige høstbord til kjølige dager

Første natten med minusgrader er unnagjort. Det gikk egentlig ganske greit, bortsett fra at jeg nesten hadde glemt at det ikke er så veldig morsomt å skrape is..... Hansker og luer er funnet fram, i morgen skal jeg sykle på jobb, og det kan bli kaldt..... Litt utpå dagen i dag, oppdaget jeg at noen av stueplantene mine fortsatt står ute. Stakkars palme, det er kanskje på tide å få komme inn i varmen igjen. Man blir nesten litt bortskjemt når høsten har vært så fin som den har vært her. Godt og varmt selv om det har regnet litt også, men vips, så får vi forvarsel om vinteren som står for dør. Et annet varsel fikk jeg også her om dagen, brøytepinnene.... Nå er brøytepinnene kommet opp. 

Men nå er kose seg inne tiden offisielt startet, ikke sant? Når oktober er i gang, da er det lov å kose seg innendørs, selv om det er knallgodt med en frisk trimtur utendørs. ​Og når vi skal kose oss innendørs, da gjør vi det gjerne med litt god mat og koselig bordpynt. Har du hage, er det på tide å plukke inn noen av de siste blomstene, før nattefrosten tar dem. Hva med å lage en frodig mix bukett med det du finner, og fyll ut med blader i høstens farger.

Duker kan brukes på mange måter. Er den akkurat litt for liten, er det bare å "bølge" den litt som på disse bildene. Det ser passe uhøytidelig ut, men samtidig både lunt og koselig. Du kan også bruke flere linservietter og legge de litt på kryss og tvers over hverandre.  Dette bordet er dekket for en koselig jentebrunch, det hadde vært noe. 

Det neste bordet er stylet for et ukeblad tror jeg. Stylisten ønsket seg hengende grønne blader over bordet, og det fikk hun. Grenene kan henges opp med blankt fiskesnøre, sterk tråd som for eksempel husholdningstråd eller også tynne stålvirer som du tvinner rundt grenene. Det er ikke alle som vil lage mange små hull i taket for slike oppheng som dette. Det kan du unngå ved å bruke en stokk, planke eller et trebrett/trau som du skrur fast små "øye" skruer i. Deretter fester du planken til taket med to skruer, en på hver side. Planken fjerner du når du ikke lenger skal ha hengende pynt. Til jul er det koselig med en krans eller kanskje trollhassel over bordet. Da kan du gjenbruke planken. 

Dette bordet er skikkelig gjennomført med gylne høstfarger, grønt og hvitt. Lekkert! 

Gråblå er en farge jeg alltid har likt. Og selv om jeg har pakket bort det meste av messing, så er det ikke så verst kombinasjon dette, eller hva synes du? Når vi snakker om messing, det er sannelig morsomt å tenke på hvordan ulike materialer forsvinner fra interiørbildet en stund, for så  å dukke opp igjen etter noen år. Vel og merke er det vel noen endringer på utseende, men like fullt dukker de samme materialene opp igjen. Har du plass og mulighet, er det bare å legge unna noe av pynten din for så å hente den fram når du skal dekke et bord eller har lyst på litt forandring i stua. 

Enkle bord er både vakkert og stillig. Men et bord uten blomster er ikke noe for meg. Jeg må ha noe levende i kombinasjon med lysestaker og tallerkener og her kunne det kanskje vært vakkert med en hvit lyngplante eller to. 

Bordpynting er noe jeg synes er kjempekoselig å holde på med. Enten det er hverdag eller fest så er det gøy å pynte litt ekstra. Det er jo ikke så mye som skal til, et levende lys, en duk, servietter og blomster eller grener fra hagen. Ikke vær redd for å bruke finserviset en vanlig hverdag, noen ganger er det ikke mer som skal til for å heve hverdagen noen hakk. Ha en herlig ny uke! 

Klem fra Nina ​

Translate »