Krukker i hagen, fylt med blomstrende og grønne vekster

af93913e7f4bcddd319da82daddd4710

Jeg har fått dilla på krukker i hagen, akkurat nå har jeg sett meg ut noen på hageland som vil passe perfekt, det er bare å satse på at de fortsatt er der når det blir salg utpå sen sommeren. Krukker alene eller krukker i grupper, det kan gjøre stor forskjell på uteplassen. Med mye terasse i hagen, vil krukker være med å lage flotte og spennende blikkfang. Denne sommeren har vi fjernet et blomsterbed, gravd et nytt og bygd terasse der det gamle blomsterbedet lå. Det ble en helt annen hage, jeg er kjempefornøyd. Det gamle blomsterbedet bydde hvert eneste år på nye frustrasjoner. Her nådde ikke regnvannet fram og dreneringen ved husveggen fungerer så godt, at bedet ble knasende tørt innmed veggen. I tillegg er kranen til vannslangen på den andre siden av huset, og det ble rett og slett tiltak og vanne så ofte som nødvendig. Nå er det altså terasse hele veien langs husveggen, og plutselig fikk vi en super sitte plass fra tidlig morgen til langt utpå dagen. Nå er det klart for krukker, mange krukker og aller helst med hjul under slik at de kan dras fram fra veggen når det regner.

17755e9207e213c9c0d25dbfa5a2e95d

Selv om jeg elsker blomster, er krukker fylt med helt grønne vekster et vakkert syn. Mose, takløk, bregner og andre grønne planter er nydelig i store, tøffe krukker. Har du mørk farge på husvegger og levegger, er grønne planter helt nydelig som dekorasjon. En enkel, men stor krukke kan ofte være flottere og vakrere enn mange små. Det kommer helt an på stilen du vil ha i hagen din.

Via Trend

Krukker kan være så mangt, du kan plante i det meste, også i gamle vintønner. Se så vakkert det er med tre plantekasser i ulike høyder og forskjellig utseende.

Via Piazzan
Via Hannas

Denne stemningsfulle uteplassen har supplert med noen krukker i tilknytning til terassen og steinbedet. Ulike nivåer og kombinasjoner gjør hagen levende og spennende å gå på oppdagelsesferd i. Selv har jeg etter vinteren, funnet en og annen krukke uten bunn, disse har jeg plassert rundt omkring i hagen og plantet blomsterløker i. Her holder de seg samlet og gir en overraskende god blomstring på våren. Sommers tid gjemmer jeg bladene til løkblomsten under en frodig sommerblomst.

En enkel og høy plante i kurv kan være både flott og stemningsskapende når det er gjort slik som her, på denne koselige uteplassen. Det er ikke alltid like lett å komme på hva man skal plante i hagekrukkene, men heller frodig enn glissent. Vil du plante i mange krukker og sette sammen i grupper, kan du kombinere grønne planter og planter med blomster og farger.

Selv har jeg hagebua “full” av krukker i ulike størrelser, her er det både inne krukker og utekrukker og jeg bruker de litt om hverandre nå på sommeren. Etter at terassen ble bygd ut, er jeg på jakt etter flere og større krukker som kan stå fast hele året uten at vind og vær gjør skade. Håper du koser deg og nyter hagelivet.