Krydder i hverdagen

Jeg elsker oljer og krydder i mange varianter. Knasende sprø salat med de beste krydderoljer, nam :o) Jeg har virkelig sansen for disse oljene med kryddersmak, enten det er timian, basilikum, sitron eller hvitløk. Ferskt brød eller ristet brød med noen dråper olje på er skikkelig godt.

DSCN0979

 

Den lille skjeen laget av oliventre er akkurat passe stor til boksen med kryddersalt. Krydderet setter litt ekstra piff på salaten. Jeg kjøper alltid med meg oljer og krydder når jeg er i Frankrike. Slik som vingårdene finnes det også egne olivengårder, hvor de produserer sine egne oljer. Selvfølgelig er det smaksprøver å få og de finnes i alle prisklasser.

DSCN0966

Her hjemme har matserien til Nicolas Vahé blitt veldig populær. Her har jeg Parmesan og Basilikum salt som er veldig godt på pasta. Oljen med Provence krydder er en av mine favoritter på salaten :o)
DSCN0961
Så må vi ikke glemme oljene fra Oliviers og Co. Sjelden eller aldri får jeg kjøpt disse oljene selv, da butikkene ligger langt unna oss, men jeg er så heldig å få disse i gaver av og til og det er rett og slett en super gave å få :o) Riktig så dekorativt synes jeg også det er.
DSCN0963

I dag er det så utrolig mange fine flasker med oljer og krydder. Jeg kan liksom ikke gjemme de inne i et skap. Boksene er jo lystette og det hindrer oljen i å bli dårlig. Her får de da stå og pryde kjøkkenbenken min, samtidig som de er lett tilgjengelig :o) For å si det sånn, de blir ikke glemt og boksene står ikke lenge før det er på tide med påfyll :o)

DSCN0974

DSCN0982

Dette kryddersaltet er fra Camargue, et landområde i Frankrike som ligger sør for byen Arles. Området er kjent for sin hesterase med samme navn. Camargue er hjemsted for mer enn 400 fuglearter, og saltvannslagunene sørger for et av Europas få tilholdssteder for flamingo.

DSCN0972

Jeg har samlet alle flasker og bokser på et brett slik at det er enkelt å flytte det med meg enten det er til komfyren, bordet eller ute ved grillen når den tid kommer :o)

DSCN0982-001

 

Tenk at nå blir det lysere og lysere for hver dag som går. Om ikke lenge kan vi spise middag etter jobb mens det fortsatt er lyst ute :o) Å, det er en så utrolig herlig tid vi går inn i nå :o) Snart står vinterferien for tur og da blir det første tur på hytta i år :o) Det ser jeg alltid fram til. Men ennå er det noen hverdager igjen og de må vi fylle med opplevelser vi setter pris på. Et godt måltid, en film sammen med barna, rydde i et skap eller skuff, få unna en diger klesvask eller kose seg med ei god bok :o)

DSCN0976

Jeg håper dere har noen fine dager der ute. Akkurat nå, når du leser dette, har du jo ei lita fristund som det er godt å ta vare på! Jeg elsker den stunden jeg setter av til å lete rundt, lese blogginnlegg og se på massevis av inspirasjon. Det er jo ikke alltid man får gjort så mye, men gleden ved å drømme seg litt bort er mye verdt for meg i alle fall. Jeg ønsker dere en strålende dag alle sammen. Og jeg ønsker mine nye følgere varmt velkommen til min blogg :o)

3 thoughts on “Krydder i hverdagen

 1. Humlehagen says:

  Herlige bilder..oljer og krydder er så spennende synes jeg, og et”must” i matlagingen!:)Klemmer fra Else Britt,ønsker deg en super dag!:):)

 2. Livets små øyeblikk says:

  Vi har Olivers&Co, en butikk jeg ofte er innom – det er så mye godt der:) Oljer og salt med krydder bruker jeg mye i matlagingen og spesielt på salater er det godt med en olje med litt smak på.
  Og så minnet du meg på vinterferien, hjelpes så fort det går fremover nå – var sikker på det var leeeenge til enda og så er det bare et par uker;) Gleder meg også til lysere tider men har fått litt drahjelp med snøen som kom i natt og nyter lyset og stillheten som snøen bringer med seg:)

  Håper du har hatt en fin uke så langt, ønsker deg en strålende torsdag.
  Varm klem:)

Comments are closed.

Translate »
%d bloggere liker dette: