La oss dra til Paris

Godt nytt år alle sammen :o) Det ble en flott nyttårsaften med masse farger og smell på himmelen. Vi trodde kanskje været skulle gjøre sitt til at det ble lite raketter å se, men der tok vi feil. Det var vindstille, mildt og helt klar nattehimmel. Den ene raketten, flottere enn den andre strålte opp og ønsket virkelig det nye året velkommen. I dag ligger tåken tett, det er godt å sitte inne og nyte den første dagen i året mens vi planlegger årets påsketur. For nå er flybillettene til Paris bestilt, endelig skal vi tilbake til denne flotte storbyen. Hotell har vi ikke funnet enda, det må ligge sentralt, være rent og trivelig og en viss standard. Er det noen av dere som har et hotell å anbefale blir jeg glad for tips :o) De to yngste barna våre skal på sin første tur til Paris. Det er klar at Eifell tårnet er et av stedene vi skal….. Denne gangen har vi tenkt oss opp i høyden siden det er påske og mange turister, bestiller vi billettene på forhånd og kan i følge operatøren, passere køene til 1. og 2. nivå.

DSC_5039

En annen tur vi har snakket om er båttur på Seinen, det skal visstnok være en flott tur på ca 1 time hvor man får sett byen fra en helt annen side. Også her er det mulighet til å bestille billettene på forhånd. Det er også mulig å bestille en kombinert pakke, Eiffel tårn med lunsj og tur på Seinen. Jeg leser anmeldelsene gitt av andre reisende og tar sjansen :o)

DSC_5063-001

Montmartre og Sacre Coeur må vi også ha med oss siden det er første turen for de yngste. Kirken er virkelig flott og verdt et besøk alene. Når det gjelder Montmartre er det fylt med mystikken av gamle dagers kjente kunstnere. Dessverre skal det visstnok ha tapt seg en del med sine souvenirebutikker og masende portrettmalere, men ser vi bort fra dette er det spennende å gå runden og oppleve miljøet hvor kjente kunstnere har bodd. Les mer om dette via contenttime.

DSC_5044

Franske markeder er alltid morsomme å besøke, i Paris finnes det faste markedsgater, det vil si at de har åpent hver dag. En av disse gatene er Rue Mouffetard, den ligger i Latinerkvarteret og er den eldste gaten i Paris. Mulig verdt et besøk :o)

DSC_5046

Det er klart at når ungdommene er med til Paris så må Euro Disney oppleves. De to eldste har vært der tidligere og vi har til og med tilbragt en nyttårsaften sammen med Disney figurene :o) Det finnes noe for alle aldre, også for de store, men også her lønner det seg tidsmessig å bestille billetter på forhånd. Dessuten er det bare å smøre seg med tålmodighet, for her er det kø til attraksjonene. Mange anbefaler sluttparaden kl. 20.00 på kvelden, det varer ca 30 minutter :o) Skal du spise middag i de mest populære restaurantene på ettermiddagen/kvelden, kan det være lurt å bestille bord…… Skal du ta metro etter endt tur i parken…. Husk at det er mange som skal avsted etter at kvelds showet er ferdig. Sørg for å ha gyldig returbillet så slipper du billettkøen :o)

DSC_5052

Shopping er bare helt nødvendig når man er i en slik by sammen med sin tenåringsdatter. Visste du at det finnes en guidet tur for tenårings shopping.……. Tre timer tar denne turen som visstnok lover de hotteste merkene og opptil 70 % rabatt på fjorårets kolleksjoner fra de råeste merkene. Vi kommer nok ikke til å bli med på dette, men morsomt at det finnes slike turer :o) Printemp er et velkjent kjøpesenter i Frankrike som vi nok kommer til å ta turen innom :o) Et av de eldste kjøpesentrene i Paris er Galleries Lafayette. Vel verdt et besøk om så bare for å titte. Jeg har en butikk på ønskelisten for denne turen og for de som blogger er det nok ingen overraskelse at det er Merci :o)

aca0b40011cc37a7f06b1193cdda633e

DSC_5037

Er du på utkikk etter en god kopp kaffe i Paris, er det massevis av cafeer å velge mellom. Ta en titt innom GoodCoffeeinParis og få en liste og kart over en lang rekke cafeer.

DSC_5056-001

Eiffel tårnet vi har brukt til bildene, er et tredimensjonalt puslespill til lillesøster fra en av brødrene. Det stråler, skinnende vakkert der det står til pynt i skjæret av levende lys. Herlig å ha en slik tur å glede seg til for store og små :o) Nå begynner det så vidt å mørkne utendørs. Mens jeg har skrevet og lett og planlagt dette innlegget, har tåken lettet, vi så et glimt av blå himmel og sola har vært på snarvisitt. Nå skal snuppa mi og jeg planlegge månedens kreative innslag, det blir nok litt av hvert som skal skje og mye av dette skal dere få ta del i :o) Jeg ønsker dere alle en riktig god start på det nye året!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

2 thoughts on “La oss dra til Paris

  1. Inger Johanne says:

    God tur til flotte Paris, og kos dere med planleggingen. En stor by, som det tar lang tid å forflytte seg i, så legg ikke inn for mange planer.. Tur på Seinen er flott. Vi valgte å gjøre det når det var mørkt. Paris er jo lysenes by, så det ble et vakkert skue fra elven. Å spise i Eifeltårnet ble for kommersielt i vår setting, men vi har gjort det.. Å «treffe» Mona Lisa, synes jeg var facinerende, og noe jeg hadde ønsket lenge.. Lykke til.. Plutselig blir det påske..

    • Hverdagsliv Det gode liv says:

      Tusen takk :o) Ja, det er nok lurt å begrense seg når det gjelder ting vi skal se. Det blir nok derfor først og fremst de mest kjente stedene siden de to minste ikke har vært her før. Vi har ikke vært på båttur på Seinen før og derfor har vi lyst til det denne gangen. Tusen takk for nyttige tips! :o)

Comments are closed.