Lag dine egne fotobakgrunner

Hei på dere denne torsdagskvelden. Her kommer jeg med litt inspirasjon til hvordan du lager enkle bakgrunner til bildene dine. Jeg vet jo at veldig mange av dere som titter innom denne bloggen er kreative mennesker. Derfor har jeg samlet noen tips til hvordan du kan få de fineste bakgrunnene til de tingene du har laget. Snart er det også tid for konfirmasjoner og bryllup, hva med å lage et eget fotohjørne spesielt for den begivenheten. Skal du fotografere små ting er det nesten ingen begrensninger for hva du kan bruke som bakgrunn. Scrappe papir for eksempel, er helt supert. Du trenger ikke den slitte, rustikke veggen i virkeligheten så lenge du finner den på et papir….. Her kan de nydelige strikkevottene komme til sin rett, ikke sant. Ta en titt i papirhylla og se om du finner noe som passer nettopp dine prosjekt. Via Mama Miss

scrapbookpaper

Liker du å ta matbilder. Sort bakgrunn gjør seg godt på slike bilder. Mal en plate med tavlemaling og du har et perfekt utgangspunkt for bildene dine. Du kan gjerne drodle litt på tavlen i tillegg om du liker det.

chalkboard

Tredje tipset kommer også fra Mama Miss.  Her er det brukt en keramikk flis som bakgrunn. Jeg trodde først at bildet av skjellene var tatt på en strand….. Skifer, marmor og andre fliser du finner i restelageret på butikken eller hjemme, kan bli flotte bakgrunner.

ceramictile

Hvitt papir er enkelt enten det skal brukes til små eller store prosjekt. For bilder tatt ovenfra kan du bruke ett hvit ark. For et bilde tatt fra siden kan du bruke en rull med hvitt papir. På hobbybutikken får du hvitt tegnepapir på rull. Via tuts. 

photography_background_white_paper_seamlessphotography_background_white_paper_seamless_setup

Du kan også bruke bokser eller kasser som bakgrunn. Via tuts. 

photography_background_boxes_cubes photography_background_boxes_cubes_setup

Her kommer noen herlige bakgrunner for større fotoprosjekt…. Noen mer krevende enn andre og dette er kanskje ett av dem, men du verden så lekkert….. Via Camp. Ta gjerne en tur innom nettsiden deres, der er det sannelig mye lekkert å se….

9160421820_d716e03799_c

Se hvordan du lager den flotteste bakgrunnen av gamle bøker via The blue eyed owl. 

cover+photo-small

Denne fargerike bakgrunnen er superenkel å lage. Benytt strimler av silkepapir eller krepp papir som du taper fast på veggen i den høyden du vil ha. Vips har du en morsom bakgrunn for bilder i for eksempel en barnebursdag :o) Se hvordan du gjør det via Lovely indeed

Streamers9

Nydelige babyfoto kan du ta hjemme med enkle hjelpemidler. Se hvordan du gjør det via Thephotographymommy. 

dsc_2839editwm

image-1

 

 

 

 

 

 

 

 

Et annet enkelt triks er å bruke en rull med tapet. Et morsomt mønster til barneselskapet, et rustikk tapet for større strikkeplagg, blomstrete tapet for et romantisk teselskap. Via the blisfulbee. 

BlissfulBee_Backdrops2BlissfulBee_Backdrops4

Og helt til slutt en morsom, men kanskje en litt mer krevende bakgrunn å lage. Et minne for livet på bryllupsdagen eller kanskje konfirmasjon eller rund dag :o) Se hvordan du lager denne flotte bakgrunnen med canvas, akrylmaling, tape og plastikk, via apracticalwedding. 

244e83dcbc3078e48a0f48628cdaa8d2

Da håper jeg dere fikk noen ideer til hvordan dere kan skape spennende og morsomme bakgrunner for bildene deres. Gøy er det også :o) Ha en herlig torsdagskveld!