Lag din egen avisholder eller magasinholder

Bruker du avisholder eller magasinholder, eller stabler du kanskje bladene i høyden et sted på gulvet? Det skal jo visstnok være så dekorativt med blader og bøker i bunker på gulvet. Jeg har prøvd det selv jeg, bare for å oppdage at det er en støvsamler uten like. Da bladene mine havnet i gulvet, var det ikke bare fordi jeg hadde sett det i et interiørblad. Neida, det hadde nemlig sine praktiske grunner.... Vi hadde nemlig fått en kattunge. Denne søte, lille skapningen fant ut at min bladkurv, den passet perfekt for å gjøre sitt fornødne i. Og den som kjenner til katter, vet også at de gjerne oppsøker samme plassen neste gang og neste gang..... Dermed så måtte bladene ut, og bladkurven ble vasket og skrubbet etter alle kunstens regler. Deretter havnet den i et skap der kattepusen ikke fant den, og siden har den stått der. 

Bladene havnet som nevnt i en haug på gulvet, der fikk de ligge og være dekorative, for de ble slettes ikke lest i. Hver gang det skulle vaskes og støvsuges, da var egentlig denne haugen med blader i veien, men den ble liggende. Så fikk vi valp. En guttevalp. Dere vet vel alle hva en guttevalp gjør for å markere seg? Jepp, han løfter på foten og ja, markerer. Nok en gang fikk bladene mine gjennomgå og nå er jeg ferdig med å samle på ukeblader.... Meeen, også jeg må ha noe å oppbevare de bladene jeg leser i. Og selv om den gamle bladholderen egentlig er mer enn god nok, hadde det jo vært kjekt med en til, kanskje en hengende denne gangen. 

Lag magasinholderen som passer ditt hjem og din stil

Har du lyst til å lage din magasinholder selv? Det blir både rimeligere og mer personlig med en hjemmelaget, dessuten er det ikke alltid like enkelt å se om den er hjemmelaget eller dyr designvare :) Det første bildet viser en enkel magasinholder i tre. Siden trehvitt er tilbake i interiørdetaljene, så er den rett og slett ferdig når du har saget til og festet delene. Men du kan selvfølgelig male den i en eller flere farger eller kanskje til og med male motiver eller tekst på den. 

I SPY DIY

Kobber og det jeg kaller rørlegger rør har vært med i fabrikkstil interiøret en stund. Den rå fabrikkstilen med grove rør unngår du ved å bruke dekorative rør i kobber som på bildet til venstre eller en blanding av hvitt og kobber som på bildet til høyre. Nå kan du velge stoff med eller uten mønster og farger. Her er det virkelig mulig å framheve din personlige stil i farge og stoffvalget. 

Er du ikke særlig gira på de avanserte magasin holderne, kan du jo gjenbruke renseriets kleshengere og lage en magasinvegg som her. Du kan skru dekorative knotter eller knagger inn i veggen og henge opp magasinene. Jo høyere opp, jo verre er det for små barnefingre, en hund eller katt å nå opp..... ​

Er du en av dem som ikke samler på blader, men som trenger en grei plass å oppbevare de inntil du har lest de ferdige. Da kan en enkel skinnreim som du ser på disse to bildene, passe for deg. Du kan gjøre det så enkelt som at du kutter endene av et gammelt belte du ikke bruker lenger, og henger det opp med en spiker eller stift. Nå er ikke en spiker bare en spiker lenger. I enkelte interiørbutikker og hobbybutikker, kan du kjøpe stilige stifter eller spiker som du kan benytte til dette formålet. 

Bildet til høyre viser to skinnreimer, festet til en ring slik som serveringsbrettene ble oppbevart i gamle dager. Husker du eller har du kanskje sett de broderte brettholderne? Nå kan du lage deg en slik en i skinn slik at den matcher ditt interiør. ​

Via Ulrikha
Via Fantastic Frank

Tallerkenhyller har i mange år vært brukt til oppbevaring av barnebøker og magasiner. Dette er en enklere variant. Her er det rett og slett benyttet 5 rette, enkle og trehvite plankebiter. En til rygg for å feste den til veggen, en til bunn for at bladene skal ha noe å stå på. En i front for å støtte opp bladene og to sidestykker. Dette er enkelt også for slike som meg, som ikke er snekkerkyndig. Også her er det bare å velge og vrake i farger slik at du kan sette ditt personlige preg på hyllen.  

Jeg ønsker dere alle en superduper dag og ei god helg! 

Klem fra Nina​

Translate »
%d bloggere liker dette: