Lag din egen notatblokk

Lag dine egne notatblokker - bye9design

​Jeg har samlemani når det gjelder notatbøker og notatlapper

Jeg har alltid hatt sansen for notabøker og notatblokker. Jeg kan nesten ikke få nok av disse små lappene og bøkene med ark som kan fylles med ord. Mine ord, enten det er handleliste, gjøre liste, eller mål jeg har satt meg. Men det kan også være en liten hilsen til familien om at det er bare å forsyne seg av sjokoladekaken.... Jeg liker så godt slike notatlapper at jeg like godt laget mine egne. 

​Lag din egen notatblokk - det er superenkelt

Alt du trenger er noen ark, en linjal, en blyant og en saks. Jeg har delt inn lappene mine i 6 på det ene arket, og 4, lange og smale på det andre arket. Du kan enten rute opp lappene dine med blyant og linjal, eller du kan gjøre det på pc. 

Tid for dekorering

Jeg lager alle mine print i adobe illustrator. Disse lappene er dekorert med motiver jeg har kjøpt av andre designere, inkludert lisens for å kunne selge produktene mine. Dersom du ikke har dette programmet finnes det mange gratis alternativer, slik som Canva og Picmonkey. Men du kan også benytte word eller paint eller tilsvarende på Mac. Finn motiver du liker og pynt lappene med disse. Skriv også på en overskrift om du vil ha med det også. 

Eksklusive notatlapper - la barna være med

Lager du alt for hånd, inkludert motiv og tekst på hver enkelt lapp, blir det noe helt unikt. Det er klart dette er et stor prosjekt om du skal lage mange lapper.... En god idè kan imidlertid være å la barna pynte disse lappene. Jeg skal love deg at de minste småtassene lar det gå unna..... En haug med fargeblyanter i friske og fine farger og lapper spredt utover bordet. Det kan være lurt å bruke farger som du kan overskrive med penn eller blyant. Noen fargestifter har en slags olje i seg som gjør at et pennestrek ikke vil feste seg.  

Skjær eller klipp ut lappene

Jeg bruker skjærebrett når jeg deler opp lappene, det går litt raskere enn om du klipper ut alt for hånd. Men saks fungerer perfekt og det er aldeles ikke nødvendig med egen skjæremaskin. Del opp så mange lapper du gidder, deretter samler du de som en blokk og fester de med en dekorativ binders. 

Lag dine egne notatblokker - bye9design

Bye9design printshop

Lag dine egne notatblokker - bye9design

Bye9design printshop

​Skriv ut notatlappene fra bye9design

Hvis du vil gjøre det veldig enkelt for deg selv, kan du printe ut de ferdige lappene jeg har laget. Disse laget jeg rett og slett fordi det gir meg vårstemning. Fortsatt er det nakne grener i naturen, men litt etter litt dukke de første, hardføre blomstene opp. Det er snart vår..... Duse farger, tonet ned for at det skal være enkelt å skrive notatene sine på disse lappene. 

Er det innevær i dag og i helga, hvorfor ikke lage vårstemning med herlige notalapper. Disse lappene kan ligge framme overalt, enten på kjøkkenbordet, kontorpulten, nattbordet, ja til og med på salongbordet.... Skriv ut og klipp til så mange du gidder og fest de med en dekorativ binders. Lekkert og til å bli glad av.

​Flere bruksmuligheter med dette printet

Skriv ut notatlappene med helt vanlig kopipapir. Vil du bruke lappene som et kort til å henge på en flaske vin eller en blomsterbukett, kan du printe de ut i litt tykkere papir. Gjerne over 160 gram. Du kan også bruke lappene til scrapping, i en livejournal eller fotoalbum.