Lag en collage med årets ord - One little word 2019

Dette året bestemte jeg meg for å bli med på "One little word" arrangert av Ali Edwards. Det hele dreier seg om å velge seg et ord som skal følge deg gjennom hele året. Gjennom månedlige oppgaver blir vi utfordret til å ta i bruk ordet vi har valgt, reflektere over det og jobbe med det. Jeg håper du også blir inspirert til å la kreativiteten ta litt overhånd. Lag en collage med årets ord. 

For meg er dette en unik måte å tvinge igang en kreativ prosess. Men det er også en gylden mulighet til å reflektere over hvordan jeg fyller hverdagene mine. 

Ordet mitt for 2019 er "frihet" og i februar er oppgaven å lage en collage som skal reflektere og gi oss motivasjon til å jobbe med og ta i bruk ordet. Jeg har aldri laget en slik collage før og det ga meg noen morsomme og givende opplevelser. 

Collage - One little word 2019

Bilder og tekster fra blader og magasiner

Heldigvis hadde jeg ikke ryddet bort alle magasinene mine. Disse kom godt med da jeg skulle lete passende bilder og tekster. I tillegg har jeg benyttet tekster og tags fra min egen fotopakke - September pakken, fra nettbutikken min. Fotopakken er digital, kan lastes ned umiddelbart og printes ut. 

Det finnes mange forskjellige blader og magasiner å hente bilder og tekster som passer årets ord. Friluftsblader, treningsblader, matblader, interiørblader, hageblader osv. Jeg har også klippet ut fra kreative produktkataloger og interiørreklame. 

Etterhvert som jeg lette etter bilder som passer til det jeg forbinder med ordet mitt, ble det klart at jeg ønsket å lage flere collager og dele de inn i tema. Dette resulterte i fire forskjellige temaer. Collage 1 er hverdagen min, collage 2 er fysisk aktivitet og livet utendørs, collage 3 er nettbutikken min og collage 4 er hobbyer og kreativitet. 

One little word collagene kan lages akkurat slik det passer deg og mange benytter canvas som kan henges opp på veggen og være synlig. Selv valgte jeg å lage fire collager som passer inn i albumet mitt. 

Collage - One little word 2019

Collage 1 - Hverdagen min og frihet

Jeg falt for bildet med katten på kjøkkenbordet og det lyse, luftige rommet. Dette ble utgangspunktet for collagen. Jeg bare måtte ha med dette bildet. De andre bildene ble plukket for å passe til det aller første, og da jeg fant et med en hund, kom  ideen om at dette skal handle om  hverdagen. Vi har jo både hund og katt og de er virkelig to gledesspredere i hverdagen.

Det er gøy å oppleve hvordan det å lage en collage som skal knyttes til et ord kan skape mange tanker og gode følelser. Bildene gjenspeiler friheten jeg har til å selv velge den retningen hverdagene mine skal ta. Jeg elsker lys og luft rundt meg. Det gjør meg både glad og inspirert til å jobbe og skape. På det første bildet har jeg satt sammen bildene og prøver meg fram til ulike tekster som passer. Og på bilde to ser du det ferdige resultatet. 

Collage - One little word 2019
Collage - One little word 2019

Collage 2 - Fysisk aktivitet og livet utendørs

Frihet til å velge fysisk aktivitet, fjellturer og hageliv. Denne collagen ble til med utgangspunkt i den flotte kransen på en grind som viser vei til fjellet. Ikke lenge etter fant jeg hagebildet med spekemat på hagebordet. Med utgangspunkt i disse bildene har jeg knytt sammen noen av mine viktigste opplevelser og aktiviteter i hverdagen. 

Friheten til å kunne gå i fjellet og nyte den fantastiske naturen og kjenne at du bruker kroppen og samler overskudd. Friheten til å jobbe i hagen og skape noe som er vakkert å se på og godt å spise. Friheten til å nyte et måltid utendørs og gleden over alle vakre blomster og planter. 

Collage - One little word 2019
Collage - One little word 2019

Collage 3 - butikken min 

Frihet til å jobbe med det jeg har drømt om i mange år. Jeg har alltid ønsket meg en egen butikk. Nå har det gått i oppfyllelse. Jeg jobber med papir, designer digitale planleggere og skaper unike design, som er til glede og nytte for mine kunder. 


Det er knallhardt å nå ut, det er knallhard konkurranse og det er ikke gitt at dette er noe jeg kan leve av. Likevel drives jeg av en indre motivasjon. Jeg drives av friheten til å kunne skape en arbeidsdag jeg alltid gleder meg til å gå i gang med.

Jeg har frihet til å snakke med kundene mine så lenge jeg vil. Jeg har frihet til å yte den kundeservicen mine kunder fortjener.  Jeg har frihet til å skape det jeg selv har lyst til. Jeg har frihet til å ta en lang tur med Idefix når sola skinner og ta igjen jobbingen senere på dagen. Jeg har frihet til å være lei meg når det er dårlig salg, jeg har frihet til å juble og ta en liten dans for meg selv når strikkejournalen selger som bare det. Jeg har frihet til å utvikle min nettbutikk slik jeg drømmer om. 

Collagen min gjenspeiler min butikkdrøm. En kombinasjon av et koselig sted jeg kan sitte og skrive. En koselig og lun butikk hvor friheten til å kose seg med hobbyting og gleden over å skape. Og så, i den andre enden, et moderne studio med masse lys og luft hvor produktene mine skapes. 

Collage - One little word 2019
Collage - One little word 2019

Collage 4 - kreativitet

Jeg har aldri kjedet meg, så vidt jeg kan huske. Mulig min mor kan si noe annet, men jeg har alltid hatt glede av ulike hobbyer. Enten det er boklesing, strikking, sy, hagearbeid, male, tegne eller andre kreative ting jeg kan gjøre. Selv om jobben min nå krever mye kreativitet, kobler jeg gjerne av med andre kreative prosjekter. Det gir meg påfyll og energi. 

Denne collagen er en påminnelse til meg selv. Jeg har frihet til å være kreativ. Jeg kan trekke fram symaskinen og sy noe av alt det flotte jeg har samlet på Pinterest. Jeg kan sette meg ned i godstolen og strikke noen omganger på vottene jeg holder på med. Jeg elsker farger og dette glade og kreative rommet med massevis av farger og energi, skal minne meg på min frihet til å skape. 


Collage - One little word 2019
Collage - One little word 2019

Hva kan du bruke en slik collage til?

Først og fremst har det for min del vært utrolig gøy å gjøre denne collage oppgaven. Det å reflektere over hva vi kan og ønsker å fylle hverdagen med, er noe jeg vil anbefale for alle. Vi trekkes inn i mobilen og dataskjermen. Passiv underholdning er vi gode på, og jeg er absolutt ikke et unntak. 

Ved å lete opp bilder, tekster, og tenke på et ord som kan være din "ledestjerne" et helt år, vil du nærmest bli ledet inn i en skikkelig fin stund hvor du kan få en del ahaopplevelser. Hva digger du å holde på med? Hva vil du gjøre mer av? Hva drømmer du om? Hvordan fyller du egentlig fritiden din? Gjør du noe av det du digger å holde på med? 

Jeg jobber feks. med å trekke meg unna mobilen og pc skjermen. Jeg er ekspert på å samle informasjon og inspirasjon til ting jeg har lyst til å gjøre, en gang.... der framme.... når jeg bare får litt mer tid... Denne collagen skal minne meg på alt jeg har frihet til å gjøre. Bruke tid på å skape, glede meg over hobbyene mine, jobbe i hagen, komme meg enda mer ut på tur, ta fri med familien min og glede meg over den lyse årstiden vi går i møte. 

Denne collagen er fra 2019. Har du lyst til å se hvordan jeg har gjort det i 2021? Da kan du ta en titt her  


januar 14, 2021

5 tips til å komme i gang med

januar 8, 2021

Hva ble ditt årets ord for 2021?Du har

februar 1, 2019

Årets ord for 2019 - jeg har valgt