Lag de søteste pom pom figurer av restegarn

Lag søte pom pom figurer av restegarn

Pom pom i ulik vanskelighetsgrad

For veldig mange år siden, husker jeg at å lage pom pom i forskjellige størrelser og farger var så morsomt. Men stort sett ble det laget enkle, runde dusker, som vi hang opp til pynt uten noe mer dill dall på.  Da ungene mine kom i den alderen at også de skulle lage slike pom pom, ble det litt mer avansert. Plutselig skulle de ha både øyne og fjær, for en gul kylling pom pom uten fjær, er ingen kylling pom pom. Opp gjennom årene har jeg registrert at disse ull kulene kan bli til de morsomste og skjønneste figurene, bare man har litt fantasi og er litt fingernem. Noe er enkelt å lage, andre krever litt mer ferdighet og ikke minst, tålmodighet. 

Bruk tykt garn - surr tett

Hvis du skal lage mange figurer kan det være lurt å benytte tykt ullgarn. Da går jobben mye raskere og det blir et fint og tett resultat. Husk også at jo større pappmal du har som utgangspunkt, jo større figurer får du. Jeg tror jeg har sett et sted at du nå får kjøpt ferdige plastmaler som kan brukes flere ganger. 

Bruk filt, limpistol, ferdige øyne, perler og bånd til å pynte og gjøre kulene mer personlige. ​Piperensere er perfekte til å lage bein og armer av og er enkle å feste til de små ullkulene. 

Pom pom kaniner som tema i bursdagsselskap

Om du skal trykke deg inn på innleggene til noen av disse fine pom pom ene, så er det på disse to under her. Disse to kaninene er en del av et kaninselskap, der alle gjestene fikk hver sin kanin som de måtte lete etter i hagen. Mammaen til bursdagbarnet er en kreativ dame og de har laget små papir hus til hver eneste kanin, som gjestene fikk dekorere selv. Et virkelig kreativt og morsomt selskap for små bursdagsgjester og bursdagsbarn. Du bare må ta en titt :) (Teksten er på engelsk) 

Søte små mus med filtede/tovede deler

For deg som liker en utfordring, er dette en type som nok krever litt mer ferdighet. Men med filtnål kan du tove/prikke små ører og former armer og ben. Jeg liker ikke mus, ikke i det hele tatt, og får frysninger når katten legger igjen et eksemplar foran døren vår. Denne lille musen er imidlertid så bedårende at det er vanskelig å ta øynene fra den. Tenk å kunne lage en slik en..... 

Her er også et søtt eksemplar av en mus, armer og bein er laget av hvite piperensere. Jeg liker at det er mulig å lage enkle ting sammen med barna, og noen ganger kan mor lage litt mer avansert pynt og samtidig gi barna en hjelpende hånd. Har du ikke prøvd pom pom figurer før så mååååå du bare prøve det. Men ikke skyld på meg om du blir bitt av basillen og lager alt for mange ;) Tenk deg en hel liten musefamilie som dette i gave til en liten prinsesse.... 

Translate »