Lag vakre kort med deler fra scrappepakker

Med en liten hund i huset, er det alltid en liten venn som er klar for en trimtur eller to eller tre i løpet av dagen. På disse turene, samler jeg ideer og finner inspirasjon til nye design og motiver. Men noe av det morsomste jeg vet, er å bruke det jeg lager til forskjellige små prosjekt. Scrapbooking pakkene eller fotopakkene er designet slik at de både kan brukes til nettopp pocketscrapping og fotoalbum, men også til blant annet kort. Her har jeg brukt kortene både alene, satt sammen og blandet med stempel og andre ting jeg har liggende. 

I septemberpakken "Small things" er temaet nettopp de små tingene som opptar oss i hverdagen. Det kan være en god opplevelse som en rolig kaffestund på trappa, noe morsomt som har skjedd, små ting du eller barna samler på, eller kanskje en vanndråpe på et blad etter regnvær. 

Kortene fra septemberpakken er nydelige til en blomsterbukett eller en liten oppmerksomhet til noen du setter pris på. Vanligvis printer jeg ut scrappepakkene på 160 grams glatt papir, men denne gangen har jeg brukt 200 grams akvarellpapir. Det ga en helt annen struktur og overflate og gjør de også mer eksklusiv ettersom de skal brukes til kort. 

Lag vakre kort selv med deler fra scrappepakker

Sett sammen lag på lag

Fargekombinasjonene i scrappepakkene gjør det enkelt å sette sammen lag på lag med kort. Du kan klippe og lime, stemple eller bare feste de sammen med et bånd eller papirtråd som jeg bruker.  På den hengende gavetaggen, har jeg klippet ut ordet "breath" og festet med en washitape jeg syntes passet så godt. Washitape bruker jeg både i fotoalbum og i kalenderbøkene mine. Perfekt for å pynte litt ekstra, feste noe eller skjule en feil du har gjort. 

Neste kort er superenkelt, minimalistisk og tar seg godt ut sammen med eucalyptusgrenene. Også her har jeg klippet ut merket "breath". Det er så viktig å huske å ta en liten pause, kjenne pusten og roe ned noen ganger. Kanskje kjenner du noen som trenger en slik påminning. 

Journalkortene med tekst er flotte alene, og ettersom de er hvite på baksiden er det god plass til en hilsen. Journalkortene har standardmål for å passe i Project life album og måler 7,6 cm x10,2 cm eller  3"×4″. Flott størrelse til en blomsterbukett, rundt en flaskehals eller på en liten pakke. 

Lag vakre kort selv med deler fra scrappepakker
Lag vakre kort selv med deler fra scrappepakker
Lag vakre kort selv med deler fra scrappepakker
Lag vakre kort selv med deler fra scrappepakker

Kort for deg som liker å pynte litt ekstra

En ting er sikkert, om vi tar en tur innom hobbyrommene til kortlagere og scrappere, da finner vi mye spennende. Perler, stempler, tags, bånd, merker, stempelputer i mange farger, ark, tusjer, penner og mye, mye mer. Selv liker jeg enkle kort, uten for mye pynt, men her har jeg gjort et forsøk med ting fra mitt hobbyrom. Det høstbrune arket er litt glossy, nesten litt gyllent uten at det vises på bildet. Det passet perfekt som bakgrunn for det høstkortet jeg ville lage. 

Kortet med blomstermotiv er fra Septemberpakken og har grønne og gyldne farger som passer godt til den brune bakgrunnen. Den runde taggen er i en dus grønn, akvarellfarger med ferdigtrykt tekst. På det siste bildet har den fått en papirblomst fra lageret mitt :) Nå var det teksten da.... Du kan stemple direkte på bakgrunnen eller lage deg enda et lag som du stempler på. Bruk gjerne en annen farge enn sort om du foretrekker det. Nå mangler det bare noen perler på kanten og en liten stripe washitape, så er kortet klart. 

Lag vakre kort selv med deler fra scrappepakker
Lag vakre kort selv med deler fra scrappepakkerDu vil kanskje også like:

januar 14, 2021

5 tips til å komme i gang med

januar 8, 2021

Hva ble ditt årets ord for 2021?Du har