Lavendel og lørdagskveld i stua

Lørdagen ble over all forventning etter som den startet med regn og gråvær. Før vi fikk sukk for oss tittet sola fram med jevne mellomrom og det har faktisk vært ganske gode temperaturer. Og når det blir slik vær, ja da frister det veldig med en tur på hagesenteret. Nå bugner det av herlige fristelser og det skal sterk viljestyrke til for ikke å handle med seg noe mer enn det man egentlig var ute etter….. Jeg kan rett og slett ikke få nok blomster, jeg kjøper heller blomster enn nye ting selv om jeg jo liker det også, hi, hi :o) Denne våren skal huset males og jeg må vente til vi er ferdige med det, før jeg begynner å ordne i blomsterbed og krukker. Likevel har jeg kjøpt med litt hjem i dag og en lavendel skal få spre den nydelige duften i sofakroken en stund framover. Når faren for nattefrost er over skal den få flytte ut i et blomsterbed.

DSC_0421

Den lille skålen fikk jeg i fødselsdagsgave, den passet så godt sammen med lysestaken i gyldne farger. Og etter en liten tur i en bod fant jeg puter i jordfarger som passet godt til denne pynten :o) Jeg vet at mange har samlemani på puter og jeg er ikke noe unntak, desto mer glad blir jeg når jeg vet at jeg kan bytte ut og bruke om igjen puter som er mange år gamle. Det forsvarer liksom litt denne putemanien :o)

DSC_0418

Det er morsomt å pynte med ting man har fra før. Flytte litt rundt på ting og sette sammen tingene på nytt. Det er nesten like gøy som når man har kjøpt noe nytt :o)

DSC_0390

Denne søte skålen som jeg fikk i gave, er fra Bloomingville, den er så vakker i seg selv at den trenger egentlig ikke mer dill rundt seg :o) Lekker :o)

DSC_0413

Så var det å finne blomsterkrukke som passet. Brune krukker har jeg ikke og den som er malt med gullfarger er for liten…. Da ble det denne trekurven som igjen fikk nytte som potteskjuler :o) Jeg putter krukken i en pose slik at jeg kan vanne, og skjuler deretter krukken og posen med en serviett eller et håndkle.

DSC_0387

Jeg kjøper ofte duker, servietter og håndklær i Frankrike. Mye vakkert håndverk i lin og i blanding lin og bomull. Denne servietten er en blanding av lin og bomull.

DSC_0426

Jeg liker å lese og noen utvalgte bøker er kommet ut av hylla. Akkurat nå skal jeg lese meg opp på lyssetting :o)

DSC_0407 DSC_0406

Lange, lyse kvelder gjør noe med kropp og sjel, vi er så heldige å ha kveldssolen inn i stua til langt på kveld. Selv om det kan være kaldt ute lyser den opp og gjør kvelden lys og god :o)

DSC_0416

Jeg liker veldig godt innslaget av grønt fra plantene i stua, de dukker opp overalt :o) Jeg kan rett og slett ikke tenke meg stua uten grønne planter :o)

DSC_0384

Nå skal jeg finne fram tegnesaker…. Jeg mangler noen bilder til veggene og har planene klar for en av veggene, håper det funker slik jeg har tenkt, hi, hi :o) Datteren min og jeg fikk tegnet noen fjærbilder som vi har hengt opp, tanken er å tegne en fugl som kan passe sammen, vi får se hva det blir til :o) “Her” finner du tegningene av fjærene. God lørdagskveld til dere alle!

 

2 thoughts on “Lavendel og lørdagskveld i stua

 1. Rosehagen says:

  Hei;) Det er utrolig deilige dager vi har. Lyse kvelder er supert. Hagesentrene frister;) Jeg er ganske svak når jeg er innom…sukk, sukk. Nye hagehortensia ble med hjem på torsdag, en rosa og en blå. Ble så fint i kurvene;) Vi har puslet i hagen i dag. Mye å ta tak i med ganske stor tomt! Trim;)
  Nå har jeg inntatt sofaen med tv-titting og strikketøy.

  Ha en flott maihelg;)
  Klem fra Ann-Mari

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Ja, dagen ble superflott til tross for grå start :o) Det er så flott å pynte med hageblomster nå, ble med hjem både hortensia og granium samt noe småtteri til. Blir nok mer planting i morgen ja :o) Kos deg med strikketøyet! Klem

Comments are closed.