Lek med digitale print

Høst - digital print - bye9design

Høst - digital print - bye9design

I dag har jeg virkelig lekt meg med høstfarger og digitale print. Resultatet ble et kort som kan brukes på mange måter. Uten skriften kan det brukes som en fargeklatt på veggen, med eller uten ramme og passepartout. Det kan skrives ut slik at det fyller et helt A4 ark, eller det kan skrives ut i mindre format. Velger du den største størrelsen kan du for eksempel brette det på midten og bruke det som dobbelt kort. Du kan pynte det med tilbehør du selv har liggende eller du kan printe ut ordene som følger med.

Bruk i fotoalbum /live journal / scrapping

Kortet kan med hell benyttes som bakgrunn for scrappingen din eller til fotomontasje. De varme høstfargene er perfekte til bilder fra for eksempel hytteturen, skogsturen eller fjellturen. Men se for deg sort/hvitt bilder med denne bakgrunnen, eller om du har bilder av blomster, strikketøyet ditt eller kanskje kaffekoppen.

Til livejournalen og kortlaging, kan du klippe biter av kortet og bruke de delene som passer uten av du selv må male. Jeg skal bruke denne bakgrunnen for september i min egen livejournal.

Høst - digital print - bye9design Høst - digital print - bye9design

Lag et kort

I stedet for å skrive på en enkelt tekst på dette kortet, fant jeg ut at det kan være gøy å velge mellom flere tekster. Nå kan du selv plassere teksten der du synes den passer best. Du kan kombinere flere ord og du kan feste den sammen med annen kortpynt du har tilgjengelig.

Har du et bilde som du gjerne vil sende med, kan du feste det på kortet og deretter feste teksten som passer, på bildet. Bruk gjerne limputer for å opphøye teksten og gi kortet en flerdimensjonal effekt.

Del kortet i fire eller 6 og vips har du mange små kort som kan festes på en bukett, en flaske eller en pakke.

Høst - digital print - bye9design Høst - digital print - bye9design

Slik får du best resultat ved utskrift.

Jeg har laget et innlegg på bye9design printshop hvor jeg har beskrevet hva som skal til for å få gode resultater ved utskrift. Du finner innlegget «her». 

Til dette kortet har jeg brukt et ganske tykt papir på rundt 180 g. Det gjør både kortet og tekstene stødige, spesielt er det greit når tekstene skal limes på med limputer. Med tynt kopi papir vil det lett bøye seg og bli stygt.

Høst - digital print - bye9design Høst - digital print - bye9design

Likte du kortet? Det kan bli ditt, helt gratis. Dette er et av printene som nå ligger i biblioteket til glede for alle som følger med på fredagshilsenen fra bye9design. Spre litt høststemning til glede for deg selv eller andre. Du kan melde deg på nedenfor blogginnlegget, deretter får du umiddelbar tilgang til biblioteket og alle printene som ligger der. Det eneste du trenger er en pc/mac, en printer og en saks.

Klem fra Nina