Tovet kurv – denne strikker du raskt og enkelt

Tovet kurv - denne strikker du raskt og enkelt

Tovet kurv - denne strikker du raskt og enkelt

Et enkelt og raskt strikkeprosjekt

Liker du enkle strikkeprosjekt du kan kose deg med foran tv eller mens du skravlingen går ved kaffebordet? Strikk deg en tovet kurv – et raskt og enkelt prosjekt.

Denne søndag har vært fantastisk i denne delen av landet. Vi våknet til regn og tenkte at dette blir nok en skikkelig innedag, men så feil kan man ta. Sola jaget skyene avgårde og vi har tilbragt mange timer utendørs. Vi fikk gjort en skikkelig våronn i hagen. Alle busker og bærbusker som kan beskjæres på denne tiden er nå klar for en ny sesong i lettere drakt. Nesten litt rart å gå rundt å beskjære busker mens plena fortsatt er full av snø, men det skal jo ikke ha noe å si det. Pledd og saueskinn ble dratt ut i hagen sammen med kaffe på termos og nytt strikketøy. Det er meldt knallvær denne uka, så heldige er vi som fikk første smaken av sol mens det ennå er helg og fri. Men nå skulle jo jeg vise dere mitt siste strikkeprosjekt. Det ble en liten kurv, strikket i garnet Nepal fra Drops, 65% ull og 35% alpakka. Dette garnet er helt perfekt for prosjekt du skal tove.

Tovet kurv - denne strikker du raskt og enkelt Tovet kurv - denne strikker du raskt og enkelt

Gratis oppskrift

Jeg har strikket disse kurvene i flere gråfarger, noen er gitt bort i gave og noen har jeg beholdt selv. Nepal garnet som jeg har brukt finnes i mange fantastiske farger og jeg har sett meg ut en nydelig rødfarge som passer til jul, og en herlig frisk gulorange farge som passer perfekt til våren og sommeren. Oppskriften finner du i bloggens bibiliotek. Meld deg på fredagshilsenen fra meg og få tilgang til denne enkle oppskriften.

Tovet kurv - denne strikker du raskt og enkelt

 

Tovet kurv - denne strikker du raskt og enkelt

Toving av garn

Jeg har tidligere skrevet om toving av garn, ettersom det ikke er alt garn som egner seg til dette. Hvis du vil teste tovekvaliteten kan du klippe av en bit garn og gnikke den sammen med litt såpe og vann. Ta også en titt på dette blogginnlegget med tovede glassbrikker/bordskånere. Der får du også tips om toving. Her ser du en grå kurv etter toving, og den sorte kurven før tovingen.

Tovet kurv - denne strikker du raskt og enkelt Tovet kurv - denne strikker du raskt og enkelt

Strikkemappen – ta vare på strikkeminnene dine

Tar du vare på strikkeminnene dine? Hva med å lage deg en egen strikkemappe der du kan legge inn bilder av det du har strikket, skrive på garnkvalitet og farge og hvem du har strikket til. Kanskje liker du å notere ned justeringer du har måtte gjort i oppskriften, eller ting du synes er vanskelig. Kanskje har du et favorittgarn du elsker å benytte til en spesiell oppskrift. Alt dette kan du gjøre i strikkemappen. Her kan du lime bilder direkte inn fra din pc, og du kan notere alt du trenger, før du deretter printer ut arket og setter det i en perm. Der kan du lime på prøvelapper og magebånd til garnet. En minnebok og oppslagsverk over alt du har strikket….

Du kan lese blogginnlegget om strikkemappen her. 

Strikkemappen - bye9design

 

Det er gøy å strikke slike ting som er gjort ferdig i løpet av noen få timer. I tillegg holder jeg på med et teppe som nok er et langvarig prosjekt…… Nå gleder jeg meg til neste torsdag. Da skal jeg arrangere strikke og heklekveld på grendehuset vårt. Noen av dere husker kanskje at det var strikkemaraton i regi av NRK i vinter, Norge rundt viste i den forbindelse en gjeng strikkeglade damer som samlet seg med strikketøy, skravling og et glass vin.  Jeg ble så inspirert at nå prøver jeg å få til noe lignende her hos oss. Det blir spennende å se hvor mange som vil være med på dette. Jeg ønsker dere alle en strålende søndagskveld! Kjempegøy å se at det er mange som titter innom meg, og veldig koselig med alle hyggelige kommentarer!

                                             Enda mer strikke inspirasjon finner du under “strikke glede”. 

6 thoughts on “Tovet kurv – denne strikker du raskt og enkelt

 1. Maria - Sabelhagens olivlund says:

  Men den är ju hur fin som helst! Så snygg! Jag vill också göra en sådan, hoppas jag kan hitta något mönster på svenska. Tack för inspirationen!
  Kram Maria

 2. Rosehagen says:

  Hei Nina;) Nå har jeg åpnet kommentarfeltet på bloggen min! Var plaget med masse spam en periode og skulle bare stenge ut anonyme!! Takk for at du sa fra;)
  Kurven din var utrolig søt;) Flott til mye;)
  Du så spennende det strikkeprosjektet er;) Virkelig et bra tiltak. Er det åpent for andre en de som bor oppi åsen til dere? Eks vis de som bor på andre siden av Eidsbotten?
  Ønsker deg en fin uke;) Klem fra Ann-Mari

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Tusen takk Ann-Mari :o) Hvis du kjenner noen som har lyst til å være med er de hjertelig velkommen. Det er i Momarka Grendehus mellom kl. 19.00 og 22.00 førstkommende torsdag :o) Vi starter helt uformelt for å se om dette er noe av interesse. Blir det mange som kommer og har lyst til å være med videre, blir det kanskje noen innslag av ulik art de andre torsdagene :o) Herlig ny uke til deg også! Klem

Comments are closed.