Litt hageplanlegging

Lørdagsfri og oppholdsvær, ei sol som gjør sitt beste der ute for å trekke gjennom det tynne skydekket. Det kribler i fingrene etter å komme i gang med vårens hagearbeid. Ja, jeg vet, her i Trøndelag er det i alle fall alt for tidlig å tenke på sommerblomster, men planlegge, det er jo morsomt det også :o) Så i dag vil jeg dele noen inspirasjonsbilder som jeg falt for. Se på denne vesken med blomster, er den ikke skjønn…. Når jeg tenker meg om er det jo kjempepraktisk med en slik veske nå på våren. Hvis den henger i nærheten av døra er det jo bare å ta med seg veska inn om kvelden for å unngå nattefrost. Da kan den jo henge på en knagg inne og pynte opp :o)

95a64c185d42d30d8eae59e639365679

Så søtt med en hengende blomstervase :o) Sukk, jeg gleder meg sånn til varme sommerdager :o)

3e28a7880bb27b09a50cfb738a0ac591

En gammel trestubbe kan gjøres om til blomsterkrukke, noen blomster vokser faktisk veldig godt i en slik trestamme :o) Så vidt jeg vet er trestammene runde, om det vokser hjerteformede trestammer har jeg ingen aning om, hi, hi. Søtt og dekorativt var det i alle fall :o)

30344ce7fea807986997295aa27f2d62

Dette må jo være midt i blinken for en kreativ sjel :o) En liten eventyrhage i miniatyr, jeg ble helt betatt da jeg så dette bildet. En slik liten hage vil passe kjempegodt på en liten balkong. Den må nok klippes og stelles en del gjennom sommeren for ikke å bli overgrodd, men så skjønn :o)

b6526bcf76ae64759f29669b3378a958

Har du lyst på en hengende hage? Se på dette superflotte tipset, bare pass på at tauet og festene du bruker er sterke, det skal tåles både jord og vann….

c8c5c3afc8b2ece2a16510269d19c2b7

Nok en eventyrhage, jeg fikk virkelig sansen for disse. Denne hagen er laget i en ødelagt blomsterkrukke, så tenk på denne søte lille hagen hvis du finner en av krukkene dine ødelagt etter frosten :o)

DSCN0584-001

Det er jo slik med blomsterkrukker som det øvrige interiøret vi omgir oss med, at farver og materiale varierer fra sesong til sesong. Ideen på bildet nedenfor synes jeg derfor er en kjempesmart løsning. Har du krukker i flere farver, kan du pakke de inn i striesekker slik som her, og vips har du krukker som harmonerer.  En annen løsning er rett å slett og spraymale de i den farven du vil ha :o)

IMG_6824

Nå skal jeg komme meg ut med vann og pusseutstyr for å gjøre vinduene blanke og fine, hi, hi. Det er jo ikke verdens morsomste jobb, men det er så fantastisk godt når jobben er gjort :o) Jeg ønsker dere alle en herlig lørdag! :o)

6 thoughts on “Litt hageplanlegging

 1. Mrs. Monday says:

  Takk for nydelig inspirasjon!
  Her på Østlandet laver snøen ned i dag, så da får man trøste seg med planlegging og gode hageideer!

  Klem fra
  Mrs. Monday

 2. Linn says:

  Så hærlig med litt inspirasjon:-) ja her hjemme er det en god del snø enda;-/ men tror det vil forsvinne mye til uka, er meldt en del nedbør så;-)
  Koselig og treffe flere trøndere her inne:-)
  Ønsker deg en finfin kveld:-)
  Klem fra Linn

 3. Marianne says:

  Herlig hageinspirasjon! Det var fint siden det snødde (!!) på Eidsvoll Verk i dag. Heldigvis var snøen bløt, og tar forhåpentligvis med seg noe av den gamle når den smelter… :-)
  Fortsatt god helg!
  Klem, Marianne.

 4. Millas blåbærtua says:

  Så nydelig hageinspirasjon,er så masse fint å både plante og kjøpe!
  Gleder meg til vi kan begynne å plante ut,blir herligt!

  Fine søndag til deg!
  Klem fra Lillian

Comments are closed.