Litt jul på kjøkkenet

Det begynner så smått å bli litt julete på kjøkkenet nå :o) Jeg vasker og rydder og pynter litt underveis. Jeg må nok bruke morgendagen også før jeg er ferdig med alt, men det er helt greit. Det er jo en del andre ting som skal ordnes også, slik som adventsstake, julestjerne og alt det som vi tradisjonen tro trekker fram til første søndag i advent. Mens jeg rydder og vasker på kjøkkenet, setter jeg bort noen av de tingene vi har ellers i året og inn kommer julekopper, gløgg kopper og litt pynt. I dag kom også en grankvist inn på kjøkkenet. Jeg har lenge utsatt å hente granbar, men i ettermiddag, i ly av mørket, hi, hi, ble det en tur ut sammen med datteren min. Hun var utstyrt med hodelykt og jeg med “blomsterkniv” og saks. Som jeg har nevnt tidligere har kommunen felt massevis av trær etter stormen. Vi fant granbar hvor konglene fortsatt hang fast og vi fant mange flotte, rette grener som jeg skal lage stjerner av. Takk til stormen Hilde som gjorde dette så enkelt i år :o) Frokost brettet mitt er det først som har fått litt julepynt :o)

DSC_8066

 

Merkelappene i tre er fra Kremmerhuset, de var så søte syntes jeg :o)

DSC_8059

Kanelstengene skal brukes i gløggen eller kakaoen som røre pinne. Det blir nydelig duft av disse pinnene når de møter varm drikke :o)

DSC_8062

Jeg er veldig glad i julerødt, men jeg vil ikke ha det overalt, så dette brettet ble helt fritt for rødt innslag :o)

DSC_8073 DSC_8078 DSC_8080

Rosiner og havregryn står klart hver dag :o) Kanskje burde jeg prøve meg på disse hjemmelagede frokostblandingene. Det er visstnok ikke så vanskelig, men det skal nå en gang gjøres :o)

DSC_8088

 

Nå blir det lørdagskos og pynting og rydding av kjøkken og litt i stua, resten av kvelden. Julebordet i går var bare fortreffelig, ingenting smaker vel bedre enn skikkelig god julemat :o) Jeg minner om at trekning av min giveaway skjer i morgen, så har du ikke trukket et lodd så kan du gjøre det i kveld :o) Håper dere alle får en herlig lørdagskveld, siste dag i november.

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

6 thoughts on “Litt jul på kjøkkenet

 1. Rigmor Burmo says:

  Hei Nina!
  Med ønske om en fin advent til deg og familien din!!
  Tror sannelig at jeg har glemt å melde meg på give awayen din, men herved er det gjort!!!
  Hilsen Rigmor

 2. Hanne says:

  Så flott du har pyntet, skal jammen se om jeg finner noen kvister av gran til å sette i vase jeg også – så utrolig enkelt men så fint:)
  Ønsker deg en strålende fin adventstid kjære du
  varm klem:)

 3. Rosehagen says:

  Hei;)
  Her er det lørdagskveld og det er stille i huset. Men utenfor er det vindfullt igjen. Jeg har pyntet litt til advent;) Nydelige bilder du har av din pynt;) Kos deg og nyt adventstiden;)

  Klem fra Ann-Mari

Comments are closed.