Lucia dagen og lussekatter

Luciadagen, dagen da selveste Santa Lucia stiger inn i våre mørke hjem. Med lyskrans i håret skaper hun lys og glede i våre vintermørke stuer. I alle fall kan man innbille seg at det er nettopp det som skjer denne 13.dagen i desember. Det er lenge siden jeg hadde småtasser i barnehagen, da var det ofte invitasjon til foreldre om å komme å se Lucia toget. Det var en koselig tradisjon som dessverre tok slutt da barna begynte på skolen. Selv om barna feiret Lucia på skolen, så var det uten oss foreldre. Det er helt greit det, men jeg syntes alltid det ble litt mer fart på julestemningen når Lucia dagen gjorde sin ankomst. I dag må jeg vel passe på å sette på barnetv eller noe sånt for å få med meg et Lucia tog.... Baker du lussekatter? Jeg tror vi har bakt et par ganger, det ble ingen suksess hos mine barn. Enten jeg brukte safran eller gurkemeie, så var det enstemmig her i huset at det var en merkelig smak. Vi endte derfor med å bake lussekatter uten det gule krydderet. 

Selv synes jeg de ekte lussekattene er gode, den spesielle smaken hører med, og gjærbakst er jo så godt. På hytta har vi feiret med lussekatter. Store, luftige og gule lussekatter med rosin øye. Visste du at lussekatter ble brukt for å holde den onde katten borte. I alle fall sier historien at en djevelkatt gikk rundt og ga de slemme barna juling, mens et barn i form av en kristusskikkelse, gikk rundt og ga de snille barna gjærbakst. Siden djevelen er lyssky, ble bollene farget gule som sola, for å holde han unna. 

Jeg gleder meg til noen juledager på hytta. Rammene er perfekt for julestemning, med de lune tømmerveggene og den hvite snøen utendørs. Når det i tillegg er perfekt beliggenhet for mange trimturer, da kan det vel ikke bli bedre. 

Nå begynner det meste av julegaver å være i hus. I dag skal jeg få unna noen flere selv om det er søndag. Helga har vært brukt til å få ryddet og klargjort huset, skrevet ferdig alle julekort, pakket gaver og bakt litt kaker. Er du ikke ferdig med innpakking av gaver enda, da kan du ta en titt på de flotte gavelappene du kan laste ned i dag. Helt gratis. Det er et rimelig alternativ, siden du kan printe de ut så mange ganger du selv vil. Det eneste du trenger er litt egeninnsats, lappene må altså klippes ut etter at du har printet ut arket. God fornøyelse, jeg håper du liker dem :) 

Thrive Leads Shortcode could not be rendered, please check it in Thrive Leads Section!