Lykke med nye planter – eucalyptus

Den dufter godt når jeg gnir litt på bladene, den har vakre blågrønne blad og er litt lang og hengslete. Dette er en av mine nykommere denne helga. Eucalyptus, den har jeg ikke prøvd før. Jeg skjønner den må ha godt med vann da den raskt fikk tørre blader ytterst på stenglene. Ikke så rart med de lange hengslete stenglene, det er langt fra rota til det ytterste bladet….

IMG_7888

Visste du at duften fra bladene holder knotten på avstand…. Dersom det blir sommervarme her i år, da skal jeg bære den med meg og gnikke litt på bladene når de små knottene begynner å bli plagsomme. Dersom den overlever så lenge da….

IMG_7889

Noen Eucalyptuser kan du plante utendørs. Med sin kjegleformede fasong er den vakker alene. Den beholder den blågrå fargen og bladene hele året. Den tåler imidlertid ikke kulde over 10 – og må da pakkes inn med strie eller bobleplast. Den trives i krukke med god jord, har du plass kan du la den overvintre inne på et lyst og kjølig sted. Merk deg at noen planter er ment for å plantes utendørs mens andre er ment for innendørs bruk. Spør på hagesenteret for sikkerhets skyld.

IMG_7886

Siden jeg ikke har erfaring med planten selv, så har jeg googlet litt og snappet opp noen gode råd her og der. Eucalyptusen trenger mye lys, men sterkt sollys kan svi bladene. Sett den derfor i et vindu med morgensol eller kveldssol eller i et rom med masse lys uten direkte sol. Får planten for lite lys vil stenglene kunne bli lange og skranglete og bladene kan skrumpe sammen.

IMG_7885

Turen gikk til Hageland her i byen og målet var å finne noen nye planter til vinduer og bord innendørs. Det er jo ikke så lenge igjen til konfirmasjonen og da ville jeg ha noe nytt og friskt i krukkene. Det er alt for tidlig å plante sommerblomster utendørs, gradestokken kryper ned mot 0 hver natt og det har vært tett med sluddbyger her i noen dager. Likevel, en tur innom Hageland fikk det til å krible skikkelig etter å komme i gang i hagen igjen. Jeg elsker denne årstiden når det begynner å spire og gro utendørs, tenk så herlig :) Ha en strålende lørdag!

Klem fra Nina 

 

5 thoughts on “Lykke med nye planter – eucalyptus

  1. Nina says:

    Hei! Nå ser det ut som det skal være mulig å legge inn kommentarer på bloggen min igjen :) ha en flott dag :)

Comments are closed.