Magebånd til strikkede kluter og småprosjekt

Magebånd til strikkede kluter og småprosjekt

Magebånd til strikkede kluter og andre småplagg

​Jeg husker en julemesse jeg var på for noen år tilbake, ungene var små og jeg var på utkikk etter nye småplagg i ull til dem. Det var da jeg oppdaget bordet. Det var som jeg  ble sugd i retning av det, mens de andre bordene rundt meg ble uinteressant. Bak bordet satt en smilene dame og strikket. Pinnene gikk raskt og du kunne høre klirringen fra dem. Du vet, den koselige strikkepinne klirringen som du ikke får på samme måte med bambuspinner. 

Selv om det var rett før jul og det blåste og regnet ute, var det nesten som jeg kunne kjenne varmen og knitringen fra en vedovn. Jeg kom raskt i prat med damen og jeg fikk gitt uttrykk for hva som hadde dratt meg som en magnet til bordet hennes. 

Magebånd til strikkede kluter og småprosjekt

Bye9design printshop

Det lille ekstra

På bordet lå nemlig de skjønneste små plagg. De var både strikket, sydd og noen var tovet, men det som jeg la merke til var hvordan de var pakket inn. Hvert eneste lille produkt var nemlig pyntet og pakket inn til små personlige gaver. Med nydelige, hjemmelagede magebånd hadde hun pakket inn små votter og tøfler. Hun hadde malt små bilder av det hun hadde strikket og skrevet på tekst. Jeg husker fortsatt følgende tekst: "Hjemmelaget i ull - med kjærlighet til bittesmå føtter."

Alle de små produktene var pakket inn i magebånd med forskjellige tekster. De litt større produktene hadde merkelapper hvor det også her var et lite motiv og en tekst. Innpakkingen, det lille ekstra som viser omtanke for produktene hun hadde laget, meg som kunde og mottakeren av gaven. Nå må vi huske at dette var for noen år siden, pc var ikke allemannseie, telefon med kamera hadde ikke jeg hørt om engang, og skrivere i private hjem husker jeg ikke om fantes. ​Jeg skulle ønske jeg den dag i dag hadde hatt et bilde av dette bordet, i stedet har jeg forøkt å gjenskape noe av den stemningen jeg følte i magebåndene jeg har laget. 

Magebånd til strikkede kluter og småprosjekt

Bye9design printshop

Skaper stemning og interesse

Jeg har vært på messer etter dette også, men aldri har jeg opplevd en slik dragning eller stemning som nettopp dette bordet ga meg. Og gavene, ja de ble kjøpt ved dette bordet. Denne stemningen, med det lille ekstra, har du kjent den du også?  Når du har kjøpt noe i en butikk og får en liten prøve på noe ned i posen din, når du har handlet i en nettbutikk og får en liten gave med på kjøpet. Vi liker det, gjør vi ikke? Vi føler at vi blir sett og at vi betyr noe som kunder. 

Det er denne stemningen jeg ønsker å gjenskape i magebåndene jeg har laget. Og denne stemningen trenger ikke bare være i forbindelse med salg, men den kan skapes i de hjemmelagede gavene du gir bort. En liten personlig hilsen på magebåndet, hvilket garn som er brukt og hvordan det skal vaskes. En vakker eller morsom innramming av det du har laget. 

Facebook live sending hvor jeg viser hvordan du bruker magebånd

Er du på facebook kan du ta en titt innom videoen. Her snakker jeg om magebåndene og viser hvordan du kan bruke dem. Facebook livesending​

Magebånd til strikkede kluter og småprosjekt

Bye9design printshop

Magebånd til babyprodukter

Tre søte motiv til babyprodukter, enten det er sydd, heklet eller strikket. Tekstene kan redigeres og du kan skrive inn det som passer for deg. Skrifttypen og fargen på skriften blir slik som du ser på bildene. I tillegg har jeg laget bånd med sort skrift. Magebåndene kommer på en pdf fil og det er tre magebånd på siden. Når du åpner filen, kan du legge inn din egen tekst før du skriver de ut på en vanlig fargeskriver. Jeg har brukt vanlig kopipapir, men tykkere papir kan med fordel også brukes. ​

Magebånd til strikkede kluter og småprosjekt

Magebånd med strikkemotiv

Det er jo sommer og med det ble disse sprudlende magebåndene til. ​Friske sommerfarger kan løfte en grå klut til nye høyder :) Mange liker jo ensfargede kluter og håndklær og da kan et friskt magebånd sette farge på kluten og du trenger strengt tatt ikke mer innpakking enn dette..... 3 ulike strikkemotiv finner du på disse båndene og teksten kan du redigere som du vil. 

På en eng av forglemmegei

En solskinnsdag i juni, dro jeg med meg magebåndene ut i hagen. Det meste som er strikket her er laget av min mor, og hun skal få ta i bruk disse magebåndene til sine neste små prosjekt. På en eng av forglemmegei og i strålende solskinn, ble disse bildene tatt. Litt symbolsk tenker jeg. For når du legger omtanke og arbeid i et håndarbeid, da er det koselig å pakke det inn slik at mottakeren ser hvor det kommer fra.  Pssst.... i strikkemappen følger det med både magebånd og gavelapper..... ​