Pynt sommerbordet i maritim stil

Pynt sommerbordet i maritim stil

Dekorer sommerbordet i sjøstil

Det er høysesong for bordpynt i maritim stil. Nå spiser vi middagen ute ved sjøen, på båten, stranda eller kanskje brygga. Blå og hvite striper er et sikkerstikk og blander du i litt friske rødfarger, får du et flott og sommerlig bord. 

Sjømannsknuter får du kjøpt ferdig i enkelte interiør og hobbybutikker, men kanskje synes du er er gøy å knyte pynten selv også. En oversikt over ulike knuter samt, den runde knuten på bildet ovenfor som kalles Apeneve, finner du her. Er du ut etter godt gammeldags, hamptau for å knyte slike knuter, kan det være lurt å gjøre noen forundersøkelser før du stikker av sted på butikken, det er nemlig ikke standardvarer overalt. 

Små krukker er flotte til å holde servietter, bestikk og kanskje en liten gave på plass hvis det er vind. Det er jo også både dekorativt og skaper et spennende blikkfang for gjestene dine.

Maritime bordkort og serviettringer

Den maritime stilen passer til mange anledninger. Konfirmasjon, sommerselskap, krabbefest, sildeslag, runddag, bryllupsdag, ja kort sagt mange anledninger. Jeg har designet et sett med bordkort og serviettringer med blåfarger og motiv som passer til både rustikke bord med treplanker og fjøler og festbordene med hvite duker og sølvstaker.  

Bordkortene får du kjøpt i nettbutikken min. De kan lastes ned umiddelbart og skrives ut på en helt vanlig fargeskriver. Kortene er doble med motiv på baksiden. Om du foretrekker enkle kort kan de lett deles i to. Du kan også redigere navnene selv. Det vil si at du kan skrive inn navn med den skriften du ser på bildet, før du skriver ut bordkortene. 

Det samme kan du gjøre med serviettringene. Skriv på navn eller la motivet pynte opp alene på en ensfarget serviett. Brett eller rull den rundt servietten. I tillegg  følger det med et A4 ark med små maritime merker som du kan bruke til å pynte med på invitasjoner, konvolutter, blomstervaser, kort og kanskje i fotoalbumet når festen er foreviget. 

Hvite duker og blå striper

Enkelt og lekkert. Hvite duker pyntet med blå bånd. Små vimpler pynter opp på baksiden av stolene. En vimpelrekke henger over bordet og serviettene er brettet som papirbåter. Hvis du vil ha mer farge på bordet kan bittesmå innslag av rødt eller gult i for eksempel serviettene, skape en frisk stemning. 

Dekorer sommerbordet i sjøstil

Via ukjent

Bruk pynten du finner på stranden

Har du barn eller barnebarn, er nok sjansen stor for at dere har plukket skjell og fine steiner i sjøkanten. Dette er flott bordpynt som du kan samle i skåler, glass, vaser eller spre utover på bordet. Nedenfor er det brukt gule farger sammen med det blå og hvite. En frisk og sommerlig stemning preger bordet. Båtene og trekket til vasene er sydd, men vil du helst ikke sette deg ned med symaskinen, kan du lage den samme pynten av papir. 

Dekorer sommerbordet i sjøstil

Via ukjent

Aqua brettkort

Disse herlige bordkortene er blitt veldig populære, både til dåp, konfirmasjon, men også til andre selskap. Kortene er malt med vannfarger, er doble og du kan redigere navnene med teksten som du ser på bildet. Du printer ut bordkortene selv på en helt vanlig fargeskriver. Det er fire doble bordkort på hvert A4 ark og de kan skrives ut så mange ganger du vil. Teksten kommer i sort eller hvitt. Du kan også skrive ut kortene uten tekst og skrive på med din egen håndskrift. 

På bryggekanten

Ingenting smaker vel bedre enn ferske reker på bryggekanten en varm sommerkveld. Er du så heldig å kunne dekke på et festbord på bryggekanten så er det mange flotte stiler å velge i. Bruk gjerne klyper og tyngre materialer for å hindre at noe blåser på vannet.  På bildet nedenfor er det dekket på til rekeaften med vakker keramikk som nok ikke blåser avsted med det første. 

Dekorer sommerbordet i sjøstil

Via ukjent

Lag på lag

Det er lekkert og spennende når hver kuvert er bygd opp lag på lag. Forventningene om hva som blir servert, stiger når det finnes både skåler og fat og kanskje flere typer bestikk. Knyt bestikket sammen, lag ferdige småretter ferdige på fatet, pynt rundt kuvertene, bruk skjell når du serverer smårettene eller bruk de som saltkar eller til oliven og sitron. 

Nyt sommerkveldene og skap stemningen med det du finner og har liggende. Lysestaker, glass, bestikk og tallerkener kan gjerne være av forskjellige typer. Skal du dekke på til mange og har forskjellige fat og glass, kan du blande ved å sette annenhver eller tredje hver alt ettersom hvor mye du har av samme sort. Deretter binder du det hele sammen med pynten, som for eksempel bordkort, servietter og blomster.  Det blir et spennende, og herlig personlig bord. 

Dekorer sommerbordet i sjøstil

Via ukjent

Dekorer sommerbordet i sjøstil

Via ukjent

Dekorer sommerbordet i sjøstil

Via ukjent