Marked i Provence

Noen ganger er det skikkelig godt å trekke fram bilder fra sommeren og drømme seg litt tilbake til ferie, sol og varme.  De siste årene har vi feriert i Sør-Frankrike og markeder er noe av det jeg liker å besøke. De fleste tettsteder og byer har sine egne markeder hvor lokale bønder selger sine varer. I de større byene kommer også ofte flere aktører som reiser rundt på ulike markeder for å selge sine varer. Ikke alle markedene selger det samme, det avhenger selvfølgelig på størrelsen av markedet. Er du for eksempel ute etter antikviteter og brukte ting, kan det være lurt å sjekke på forhånd hvilke steder som har dette. Vi har de to siste årene feriert i samme lille by, Cavalaire sur mer. Hver uke rigges bodene opp og du kan få kjøpt alt fra mat til solbriller, sko, duker, klær, smykker, kurver, såper og mye mer. Det er spennende å gå på oppdagelsesferd her :o) Bli med på en liten tur da vel…..

DSCN4642

Krydder og såper, kan dere forestille dere duften……. :o)

DSCN4642-001

Olivensåper får du gjerne noe rimeligere her enn hjemme, er du ute etter et perfekt stykke uten slagmerker, ja da er det bare å spørre om det :o) De fleste selgerne er veldig hjelpsomme :o)

DSCN4643

Flytende såper og såpestykker med nydelige dufter. Her er det lett å fylle handleposene…. Husk bare at de veier litt i kofferten :o)

DSCN4643-001

Oliven hører med på et marked i Provence. Det deles gladelig ut smaksprøver og kan du fransk får du gjerne en utførlig beskrivelse av produktet med på kjøpet :o) Her er et lite utvalg av oliven, tilsatt oljer og forskjellig smaker, det er rett og slett uimotståelig.

DSCN4644

Det er mye godt kjøtt å få tak i. Pølsene har et annet krydder enn vi er vant til, men har du sjansen så smak :o)

DSCN4645

Her har jeg kjøpt noen duker og putetrekk :o) Masse fint i rent lin.

DSCN4646

Noen steder kan du kjøpe tilbehør til middagen som ferdige salater av mange slag, pateer, ris i mange varianter og ulike gryter med kjøtt. Jeg må innrømme at jeg ikke har våget meg til å gjøre det enda, men kanskje i år :o)

DSCN4647 DSCN4648 DSCN4648-001

Olivenoljer, vinaigrette, små glass med masse godt på til en liten forrett med toast. Jeg handler alltid med meg slike skatter hjem. Det er rett og slett utfordrende å passe vekta på kofferten når man reiser med fly :o)

DSCN4649 DSCN4650 DSCN4650-001

Dette var bare en bitteliten del av markedet i vårt ferieparadis :o) Kanskje kan det friste til å oppleve Sør-Frankrike i sommer :o) Vi er klar for hele tre uker i år, gjett om jeg gleder meg :o) Jeg fant en side som heter Ferie i Provence, her listes det opp en rekke markeder og hvilke dager der er åpne. Cotes d’Azur Collection er en engelsk side med en god del informasjon om markeder i Sør-Frankrike. Håper du har kost deg med bildene og at du får en strålende kveld!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

2 thoughts on “Marked i Provence

  1. Villemo says:

    For et koselig billedbrev dette er!
    Kan formelig kjenne dufter og høre stemmesurret…skjønner godt at du gleder deg til å reise tilbake:)

Comments are closed.