Marked i St. Tropez

Når man er på ferie i Frankrike må man få med seg et marked eller to eller kanskje enda flere. Et av de mest kjente markedene i Sør Frankrike er nok det som finner sted i St. Tropez. Markedet holder til utendørs på Place des Lices hver tirsdag og lørdag fra 0800 – 1300. Vi hadde veldig lyst til å ta en tur hit, men ble advart mot trafikk kaos og lange bilkøer inn til den lille, kjente, fiskerlandsbyen. Likevel, vi la i vei, og ikke lenge etter klokken 08 var vi på tur inn i byen uten et eneste sekund i kø. Byen er ikke så stor, men det kan være lurt å ha sett seg ut en parkeringsplass eller et parkeringhus på forhånd. Vi har vært i byen før, men dette var første gangen vi var på marked :o) Her er vi i utkanten av markedsplassen, tidlig på morgenen er det passe med folk, temperaturen er god og det er godt utvalg :o)

DSC_2606

Blomster i massevis :o)

DSC_2609

Jeg var på nære nippet til å kjøpe meg hatt, denne panamahatten var superpopulær i sommer :o) Stilig med hestehale og solbriller, det var i alle fall mange som brukte denne hatten som solbeskyttelse :o)

DSC_2610

Linduker, bomullsduker og blandingsduker i naturfager, jeg måtte fortelle meg selv at jeg har nok duker…..

DSC_2611

Godteri….. Heldigvis fristet det mer med frukt :o)

DSC_2612

Ferske hvitløksfletter burde ha fått blitt med hjem, men dessverre så tenkte jeg ikke på det da jeg sto og knipset bildet….

DSC_2613

Oliven rett fra olivenland, det finnes rett og slett ikke noe bedre, så tusen takk til min lillesøster som lærte meg å like oliven :o)

DSC_2614

Nøtteblandinger….

DSC_2615

Kurver i utallige varianter finnes på dette markedet, her er bare et bittelite utvalg :o)

DSC_2620

Quiltede tepper, noen enkle noen veldig forseggjorte og i mange ulike kvaliteter og prisklasser.  DSC_2623

De siste årene har disse kledene blitt veldig populær. De er som regel i bomull og brukes til håndlær på stranda, duker, sjal og det man måtte finne på :o) Jepp, jeg har kjøpt med meg noen av disse :o)

DSC_2624

 

Markedet i St.Tropez bugner av blomster, frukt, mat, klær og antikviteter. Du må regne med at prisene her er ganske stive. St. Tropez er kjent som stedet der stjerner, kjendiser og de svært rike, gjerne tilbringer weekender og ferie. Likevel, jeg må innrømme at jeg er ikke så voldsomt imponert over dette markedet. Mye flott og se og en nydelig park hvor markedet ligger, men jeg har besøkt steder som har langt koseligere og bedre markeder enn her. Et av disse skal dere få se om ikke lenge. Markedsturen vår ble avsluttet med frokost på en av restaurantene som ligger i havna. Der satt vi og så på fergene som kom inn med folk til markedet, vi var glade vi var så tidlig ute :o) Ha en herlig søndagskveld!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

2 thoughts on “Marked i St. Tropez

Comments are closed.