Med naturen som hjemmekontor

 

Via Ruche

Vi var på hytta i helga. Og når vi er på hytta, blir det gjerne en fjelltur, slik ble det også denne gangen. Det har regnet en god del i det siste, men i dag klarte sola å skinne gjennom skydekket enkelte steder. Vi kunne kjenne at septembersolen fortsatt varmer. Mens vi trasket av sted gjennom landskapet, som var mettet av regnet som har vært den siste tiden, måtte vi av og til opp med mobiltelefonen. Naturen i begynnende høstfarger måtte foreviges.

Det slo meg at vi er utrolig heldige, vi som har tilgang til natur og grønne områder ikke så langt unna der vi bor. Det er lett å komme seg ut i frisk luft, og det er lett å få tilgang til de vakre høstfargene rundt oss. Det er til og med gratis å være utendørs. Når vi i tillegg har tilgang til elektronikk som kan tas med overalt, og som er blitt en del av arbeidshverdagen for mange, ja da kan mange av oss benytte naturen som kontor.

Via Wistfully Country
Via all things europe

Ta deg en titt rundt omkring neste gang du haster av sted til jobben eller et møte. Kanskje ser du en benk som er plassert slik at du kan nyte den beste utsikten, bare du har tid til å stoppe opp litt. Bestem deg for at du en dag, skal stoppe ved den benken, sette deg ned og nyte omgivelsene.

Har du en jobb eller verv som krever mye lesing av dokumenter, ta de med deg ut, sett deg en plass og nyt frisk luft og høst stemningen. Sug til deg lyset og duftene og kjenn at du får energi, samtidig som du jobber.

Benytt deg av mulighetene som epost på mobilen gir deg. Les, svar, slett og rydd. Alt dette mens du sitter utendørs og nyter.

 

Via Indulgy
Via h-o-r-n-g-r-y-

For deg som ikke kan forlate arbeidsplassen i arbeidstiden, slik som meg, er det kanskje mulig å ta lunsjpausen utendørs. Bli kjent med omgivelsene dine og se etter en benk du kan sette deg på og spise matpakken, kanskje blir en kollega med deg også.

Er du glad i å skrive, lese, tegne eller male. En rusletur utendørs i septembersola, kan gi massevis av inspirasjon. Pakk en liten sekk med et teppe og en termos med noe varmt å drikke. Gå så langt du orker å sett deg ned, nyt høsten og de godværsdagene som kommer.

For meg som blogger og designer print som deltids syssel, er naturen en utømmelig kilde til inspirasjon. Mangler jeg ideer til nye blogginnlegg, er det bare å knyte på seg skoene og komme seg utendørs. Da kan du være sikker på at ideene kommer poppende opp. Fargene gir inspirasjon til printene og har jeg tatt med meg blyant og tegne blokk, kan skissene tegnes der og da.

Via ukjent – pinterest

Det hender jeg tar med meg en bok i veska, kanskje må jeg vente et sted når ungene skal skysses hit og dit, da kan jeg plukke fram boken og nyte litt av godværet, eller rett og slett, gjøre ingenting. Det er godt det også :)

Klem fra Nina