Bli en mester på planlegging av hverdagen din

Wow, da er prøveperioden nesten ute og en hel gjeng av dere har tatt utfordringen! Siste frist til å melde deg på kurset mens det enda er gratis, er i morgen, 1.april fram til midnatt. Dersom du liker at hverdagen kommer som en overraskelse, du elsker å finne på nye middagsretter på tur hjem fra jobb og du har ikke noe imot å stikke innom matbutikken både titt og ofte, dersom du elsker å ta på deg stadig nye oppgaver, alltid har tid til hva det måtte være, ja da trenger du ikke lese videre.

MEN, dersom du elsker å bruke minst mulig tid på middagsplanlegging, du elsker at matvarehandelen går kjapt unna, du skulle ønske du visste hvor bilnøklene er neste gang du skal ut, du drømmer om å ha kontroll på avtalene dine slik at du ikke glemmer tannlegetimen og dobbelbooking av avtaler, det skal aller helst aldri skje. Er du en av dem som drømmer om å ha tid til en hobby, eller et kurs eller noe du selv setter stor pris på? JA, da må du lese videre.

Bli en mester på planlegging av hverdagen

For deg som har fulgt bloggen min en stund og for deg som kjenner meg utenom bloggen, ja da vet du at jeg elsker systemer. Jeg elsker planlegging og jeg elsker lister. Noe av det morsomste med kjedelige oppgaver, er å lage en liste over dem og krysse av etterhvert som jeg får gjort unna oppgavene. Det morsomme er at oppgavene blir gjort i en fei da jeg vet hva jeg skal gjøre, og jeg vet hvordan jeg skal prioritere. For det er jo dette det handler om – hverdagen vår. Vi gjør hele tiden prioriteringer som får innvirkning på det livet vi lever og den hverdagen vi har. Vil vi ha en annen hverdag, må vi prioritere annerledes og endre på noe av det vi gjør.

Jeg er i utgangspunktet en ganske vimsete person, med fire unger, massevis av fritidsinteresser, jobb og ulike verv, har det til tider vært krevende å holde oversikt over alt som skal skje og alt som skal gjøres. En stor kalender med plass til alle familiemedlemmenes aktiviteter har derfor vært helt nødvendig her i huset. Litt etter litt har jeg tatt i bruk mitt system som fungerer for meg. Nå har jeg laget et kurs som jeg håper vil hjelpe og inspirere deg til å finne ditt system, og å finne fram til det som gjør din hverdag til den hverdagen du aller helst vil ha.

For mange interesser og oppgaver?

Den aller viktigste lærdommen er prioriteringer. Det er rett og slett klin umulig å få til alt man ønsker å gjøre. Derfor er det helt nødvendig å lære seg å prioritere, og med dette mener jeg å prioritere de riktige oppgavene, oppgavene som er viktige og riktige for deg. Min kjære mann sa en gang følgende til meg: “Nina, du har 100 interesser, du kan ikke starte med en til bare fordi du har lyst, nå må du prioritere. Det er lov å si nei til noe!” Og der har du mange av oss i et nøtteskall. Vi finner stadig nye interesser, vi sier stadig ja til nye oppgaver, men vi slipper ikke taket i det vi allerede holder på med. Dette kan gå en stund, men til slutt blir vi dratt fra det ene til det andre uten at vi får gjort en skikkelig jobb med det vi har tatt på oss. Vi risikerer å ende opp i et kaos der vi enten havner utmattede foran tv eller sosiale medier, eller vi opplever ar vi aldri har tid til det vi aller helst har lyst til å holde på med.

Quote - you can do anything but not everything - bye9design.com

Senk stressnivået – planlegg – prioriter – si nei

Basert på mine egne erfaringer og tonnevis av research hos coacher, onlinekurs og bøker om temaet, har jeg laget et kurs til deg som ønsker å planlegge fritiden slik at stressnivået senker seg mange hakk. I kurset tar jeg deg steg for steg med på en bevisstgjøring rundt det å planlegge, hvorfor det er lurt, hvordan du kan gjøre det og noen eksempler på dette i praksis. Deretter tar jeg deg med videre inn i prioriteringsfasen. Her vil du ikke få en fasit over viktige oppgaver, men du vil få med deg verktøy som skal gjøre deg i stand til å prioritere det som er viktig for deg. Ved å få oversikt over oppgavene dine, setter vi i gang en tankeprosess om hvorfor du gjør disse oppgavene, om det er oppgaver du selv har valgt å gjøre eller om det er andre som har påvirket deg. Litt etter litt vil du bli dyktig på å skille de nødvendige oppgavene fra de mindre viktige, du vil bli i stand til å prioritere fritiden etter dine og din families behov og interesser. I den siste leksjonen har jeg også med en bolk om hvordan du skal sette opp dine “to do lister” og få oppgavene gjort. Og for deg som aldri klarer å si nei til nye oppgaver, eller rett og slett synes det er vanskelig å si nei på en god måte, jeg har en leksjon på dette også.

Kursportalen Organized and Happy

Bonus

Som bonus til alle kursdeltagere har jeg laget sjekklister, kalendere, gjøremålslister, menyplanlegger og mye annet snacks som er nyttig å ha når man skal planlegge. NB! Til deg som ikke er en listeperson, som ikke liker å lage lister og aldri kommer til å gjøre det. Bli med på kurset, snapp opp noe av tankegangen, det meste kan gjøres uten egne lister, men kalender, det må du bruke.

Hvorfor online kurs

Jeg har fulgt mange onlinekurs for å lære meg å sette opp en blogg, prioritere min fritid slik at jeg kan skrive blogginnlegg, lage print til nettbutikken min og ikke minst, hvordan jeg teknisk ordner alt dette selv. Online kurs og kursportaler er svært utbredt i USA, og litt etter litt ser jeg at det også dukker opp slike kurs i Norge. Det som er supert med disse kursene er at du kan logge deg på når som helst og hvor som helst og ta de modulene du har lyst til å ta, når du har satt av tid til det. Du trenger ikke møte opp i et kurslokale langt av lei, og du må ikke møte opp til faste tidspunkt. Dette gir deg en frihet til å lære så mye mer, ikke minst for deg som har småbarn og ikke kan stikke av sted på kurs på kveldstid. En annen ting, med en gang du er registret vil du få tilgang til alle endringer og oppdateringer jeg gjør. Selv om kurset er ferdig og ligger klar for deg i dag, kan det skje at jeg vil gjøre forbedringer, tilføye noe og lage nye print. Så lenge du er registrert som kursdeltager, vil du alltid ha tilgang til dette. Du vil få tilsendt en epost av meg de gangene endringer skjer slik at du ikke går glipp av noe.

Hvor lenge er kurset gratis

Kurset har ligget ute gratis for deg siden januar i år. Men fortsatt har du mulighet, for fram til og med i morgen 1. april er kurset mitt åpent for gratis påmelding. Fra 2. april er prøveperioden over og jeg vil begynne å ta betalt. Jeg har valgt å ha kurset åpent for gratis påmelding i en periode fordi jeg har tro på at mange er nysgjerrige på slike online kurs. Noen synes det er vanskelig å melde seg på når det koster penger og de ikke helt forstår hva dette går ut på. Grip derfor sjansen og gjør som en hel gjeng med andre har gjort før deg, meld deg på kurset og bli en mester på planlegging av hverdagen din.

Slik melder du deg på: Klikk på linken “Organized and Happy” registrer deg med navn og epostadresse i kursportalen. Deretter melder du deg på kurset “Slå knockout på tidsklemma”. Det siste er viktig, da er du nemlig påmeldt kurset og du vil umiddelbart få tilgang til alle modulene og printene jeg har laget. Lykke til!

 

 

Translate »
%d bloggere liker dette: