Min personlige almanakk

Mellomjula er en deilig tid. Da får jeg plutselig tid til mye av det som ellers bare blir med tanken, gjennom hektiske uker ellers i året. Disse dagene bruker jeg blant annet til å lese bøker, gjøre ferdig små prosjekter jeg har lagt til side, samle inspirasjon gjennom andre nettsider og ikke minst, starte planleggingen av neste år. Tenk, et helt nytt år ligger foran oss med blanke dager. Dager vi kan fylle med det vi må gjøre og det vi har lyst til å gjøre. Etter at jeg begynte å blogge er det naturlig for meg å tenke på hva jeg skal fylle bloggen min med. Hva har jeg lyst til å skrive om og hva har jeg lyst til å dele med dere som leser bloggen min, det er tanker jeg gjør meg i disse dager. Jeg har hodet fullt av ideer til hvordan bloggen skal få utvikle seg i løpet av neste år, det kribler i magen etter å ta fatt. For at jeg skal klare å lage gode innlegg, aller helst hver eneste dag, da må det planlegging til. I år har jeg derfor kjøpt almanakk i julegave til meg selv :o) Jeg liker at jeg kan sette mitt eget preg på almanakken, framsiden er derfor fylt med instagrambilder som betyr noe for meg og som sier noe om meg som person :o)

DSC_4980-001

Jeg har et personlig mål for min egen del neste år, det har fått pryde første side inne i almanakken. Dette skal jeg påminnes om hver gang jeg åpner boka. Noen av oss sier ja til alt for mye, det må jo få følger for ett eller annet. Jeg skal lære meg å si ja til de riktige tingene og nei til de tingene som tapper meg for energi. Selv om det er mange gode formål vi kan ta del i, kan vi ikke være med på alt.

DSC_4983

Inne i almanakken kan vi selv velge hvilke felter vi vil ha. Her er det god plass til dagens notater. Jeg har valgt et felt med dagens trening. Det er viktig for kropp og sjel å være fysisk aktiv, det vet vi jo alle, målet mitt er å fylle mange av disse feltene med aktivitet i løpet av ei uke :o) Linjene i det store feltet gir god plass til å notere møter, tannlegetime, bursdager og annet som dukker opp i løpet av uken.

DSC_4985

Ukens gjøremål liker jeg….. Faste gjøremål kan selvsagt legges inn her, men jeg tenkte å bruke dette feltet til husarbeid som ikke gjøres hver uke eller måned, for eksempel, rydding av skap i de ulike rommene. Det skal også brukes til planlegging av konfirmasjon til våren, planlegging av ting som skal gjøres før ferieturer osv. Ukens middager taler jo for seg selv :o) Jeg lager veldig ofte en ukemeny og da må jeg ha et slikt felt.

DSC_4986

Ukens idé, mål og kunstverk. Dette er feltet for alle kreative personer, enten det er blogging, sang, scrapping, maling, strikking, sying, fotografering eller noe annet man elsker å holde på med. Tenk dere en uke uten at man har gjort en eneste ting som man elsker å holde på med…….

DSC_4987

Jeg har tro på at almanakken vil hjelpe meg til å sette av tid til det som er viktig for meg. Ja, jeg vet man kan ha alt elektronisk, men jeg elsker slike papirutgaver. Bøker fylt med minner, lapper, en tegning et bilde og alt som er gøy :o)  Jeg elsker å sitte og planlegge, bla litt mellom sidene, drodle noen figurer og bare kose meg.

DSC_4992

På siste side har jeg valgt noen ord som skal følge meg på veien inn i det nye året. Hverdager er det vi har mest av, noen dager er travlere enn andre, slik er det bare. Men det finnes alltid tid til å gjøre det man har lyst til, det handler om å prioritere riktig, uansett hvilken fase i livet man er i. Tiden er nå!

DSC_4993

Jeg har nyttårsforsett, selvfølgelig skal jeg trene, men for meg er altså planlegging noe som vil oppta meg i året som kommer. Jeg håper at jeg med planlegging rett og slett skal klare å få tid til de tingene som gir meg overskudd og glede i hverdagen. “She believed she could, so she did”. Ha en strålende kveld alle sammen :o)

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

 

4 thoughts on “Min personlige almanakk

 1. Toves Sammensurium says:

  Hei Nina.
  Nå har jeg virkelig dårlig samvittighet her – hjelpes så lenge siden jeg har vært innom deg (og alle andre for den del)!
  Har postet et og annet innlegg på bloggen,men manglet energi og overskudd til så mye mer.
  I dag hadde jeg bestemt meg for å kose meg med en durabelig bloggerunde og da må jeg selvfølgelig innom deg.
  Og her blir jeg imponert.Den almanakken din du…den var fantastisk!Du er så organisert og flink at jeg bare tar hatten av!
  Dette blir bra skal du se!!!!
  Mange kloke ord,fine bilder,inspirasjon.Helt supert!
  Håper du innimellom all kreativiteten og gjøremålene dine har hatt en super jul,- og nyter den siste delen av romjulen videre!!!
  Toveklem .

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Det er som jeg skulle sagt det selv :o) Førjulstiden er fylt av så mye, at lesing av andres blogger har blitt nedprioritert, men vi kommer sterkere tilbake :o) Jeg har kost meg i massevis og det håper jeg du også har gjort! Klem til deg :o)

Comments are closed.