Gratis miniguide til stell av favorittplantene dine

Siste søndag i september, det begynner å bli kaldt ute. Snart er det tid for å hente inn sommerblomstene og la de pynte opp litt innendørs før de tar farvel for denne gang. Tidlig i september begynte jeg å fylle på med nye planter innendørs, store grønne planter har igjen blitt trendy i interiøret og med det blir også utvalget større. Fredsliljen er en takknemlig plante og det samme er palmene som var veldig populære på 80 og 90 tallet.

Mitt siste innkjøp er en medium stor vindusblad. En tropisk plante som egentlig ikke egner seg i det nordiske klimaet, men med riktig stell så kan den bli en trofast følgesvenn i mange år. Da vi flyttet inn i huset vårt fulgte det med tre planter, de var så store at de ikke egnet seg for flytting. En av de tre var en gedigen vindusblad som vokste i et hjørne der vinduene møttes. Et tynt tau var festet i taket slik at den kunne klatre. Etter hvert som årene gikk ble ønsket om å kvitte seg med jungelen større og større. Planten ble saget ned og ut i vinterkulden måtte den. Nå er et nytt og langt mindre eksemplar av arten kommet inn i stua vår. Trendene kommer og går. 

IMG_0488

Vindusblad er en tropisk plante som trives i et varmt og fuktig klima. Likevel er det en plante som også trives godt i de nordiske hjemmene. Har du varme i gulvet, enten det er varmekabler eller vannbåren varme, ja da er det ideelt for denne planten. Men merk deg at den ikke trives så godt ved panelovner. Disse tørker ut jorden på en annen måte en gulv varmen. Den er glad i lys, men trives også et stykke unna vinduene, i halvskygge. Husk at en plante som dette er glad i vann og elsker en dusj. Men ikke la den stå med beina i vann, det er ikke mange planter som liker det. 

IMG_0487

Jo mere lys og fuktighet denne planten får, jo større og markerte blader får den. Dette er det karakteristiske utseende på bladene når forholdene er optimale. Men, den er ikke verst å se på med sine små hjerteformede blader. 

IMG_0491

Gratis miniguide og massevis av gratis print i bloggens bibliotek.

dag har jeg jobbet hardt for å ferdig en liten gave til deg. Dette er en gratis miniguide til stell av noen av favorittplantene vi omgir oss med til daglig. Her finner du bilder av blomster og planter og gode råd til stell av disse. Jeg deler av mine erfaringer, alle plantene jeg omtaler har jeg selv et langt og godt forhold til. Det er kjekt å lære av andres feil og derfor er det gøy å kunne formidle mine erfaringer til dere. 

Gratis miniguide - stell av planter

Ha en herlig søndagskveld alle sammen! For noen starter kanskje høstferien neste uke, her i Trøndelag er det enda en uke før ungene tar ferie. 

Klem fra Nina 

Translate »
%d bloggere liker dette: