Mitt spøkelsestre – Corokia

Mitt spøkelsestre - Corokia

Stell av Corokia - White - Nordic interior

Corokia – en spennende plante både levende og tørket

Spøkelsestreet eller Corokia som det heter, er fortsatt en populær plante i mange hjem. Det er morsomt å følge med og se at interiørtrenden også påvirker hvilke planter vi liker å omgi oss med. Jeg har også et slikt lite tre som dette, eller retter sagt, jeg har hatt opptil flere. Det er ganske spesielt og du må nesten kjenne på grenene og bladene for å virkelig vite om det lever eller ikke. De knøttsmå bladene går fra grønt til brunt og jeg rett og slett digger dette treet. Det er som en egen liten dekorasjon, helt alene. Det trenger egentlig ikke noe mer rundt seg enn seg selv. Og skulle du være uheldig å glemme å vanne dette treet, ja så er det jo egentlig ganske kult i tørket tilstand også. Nå skal du få noen tips om stell av denne planten, og i tillegg skal du få en ekstra bonus av meg. I slutten av innlegget legger jeg nemlig ved en helt gratis miniguide til stell av våre mest populære stueplanter. 

Blomstring og vanning

En Corokia kan faktisk bli opptil to meter lang og er du heldig kan den blomstre med gule, velduftende, stjerneblomster i februar til april. Det har jeg dessverre aldri opplevd å få til selv, men har du opplevd å få til det, ja da vil jeg veldig gjerne høre fra deg! Gode råd om hvordan det er mulig å få den til å blomstre, mottas med takk. En viktig del av stellet er vann. Dersom du ønsker å holde planten i live lengst mulig, må du vanne det ofte, den må aldri tørke ut. Grenene vokser i sikk sakk og den er rett og slett et herlig og dekorativt innslag i stua.

Stell av Corokia - White - Nordic interior

Lysforhold og temperatur

Dette treet liker lys, helst massevis av lys og veldig gjerne sollys. Men ikke vær redd for å sette det litt i halvskyggen, for det skal gå bra det også. Godt er det siden vinteren er lang og mørk her oppe i nord. Det trives best mellom 0-18 grader og er som du da kanskje skjønner, en utmerket vinterplante, men…. det tåler ikke frost.

Stell av Corokia - White - Nordic interior

Miniguide til stell av innendørs planter

Jeg har høsten 2015, skrevet en miniguide om stell av de vanligste plantene vi liker å ha rundt oss innendørs. Guiden er helt gratis og den inneholder bilder, samt mine egne erfaringer med planter og stell. En litt annerledes guide til stell av våre favorittplanter. Ved å melde deg på fredaghilsenen, som du finner her, kan du laste ned guiden gratis fra bloggens bibliotek.  

 

Stell av Corokia - White - Nordic interior

Lykke til med Corokiaen din

Lykke til i massevis med stell av din Corokia, en skvett vann flere ganger i uka og mest mulig lys, da har du en venn i lang, lang tid. Sommeren er dessverre denne plantens største fiende, varme og lite vann, nei det er ingen god kombinasjon. 

Her er gaven til deg. En gratis miniguide til stell av favorittplantene. Trykk på bildet, meld deg på nyhetsbrevet som kommer ut hver fredag og guiden er din.  

Gratis miniguide

6 thoughts on “Mitt spøkelsestre – Corokia

 1. Reidunn says:

  Det er bare så nydelig dette sarte treet:)
  Jeg har virkelig vurdert å kjøpe det!! Neste gang jeg er i Kr. sand blir det nok med hjem tenker jeg:)
  Ta en tur innom bloggen min så kan du være med på min giveaway hvis du har lyst:)
  Ha en fin dag på jobb!:)
  God klem fra Reidunn

 2. Millas blåbærtua says:

  Hihi spøkelsestre ja det kan eg mest være enig i men fint er det på ein rar måte:)
  Skulle hatt meg et slik snart igjen eg og:)
  Klem fra Lillian

 3. Ruth Mathilde says:

  Corokia er min faorittplante! Den er så dekorativ uten å ta for mye oppmerksomhet. Vi selger også mye av Corokia, som er blitt en utrolig populær plante. Fint det du skrev om stell av den, mange som spør..

  Fin helg til deg:)
  -Ruth M-

Comments are closed.

Translate »