Moodboka mi

Onsdag igjen og en hel uke har gått siden forrige innlegg om trening og energi i hverdagen. Jeg kan ærlig og oppriktig si at jeg hver eneste dag denne uka har tenkt aktivitet. For som jeg nevnte i mitt første innlegg, aktivitet er det som gir meg energi i hverdagen. Jada, å lese en god bok, å sitte ved symaskinen eller med strikketøyet kan også gi energi, men for meg er det en annen energi. Så da jeg bestemte meg for at aktivitet er det som må til for at jeg skal holde hodet over vannet i hverdagen, ja, da var det bare å begynne å jobbe. Og det jeg jobber med er motivasjonen….. For en ting er tankene, en annen ting er handlingene. For meg hjelper det å ha en indre motivasjon for det jeg gjør. Jeg er ikke slik at jeg bare gjør en ting fordi den må gjøres, nei jeg må ha et mål med det jeg gjør og det er heller ikke dumt dersom det jeg skal gjøre er litt morsomt også :o) Så, for å gi meg selv et lite puff i riktig retning har jeg laget meg en moodbook, eller motivasjonsbok.

DSC_0088-001

Energi, motivasjon og trening er de ordene jeg har valgt meg. Jeg har vel en liste og plan over det meste jeg skal gjøre, på den måten er det enklere for meg å være både målrettet og noe strukturert :o) Til og med når jeg skal vaske hus hjelper listene meg med å komme gjennom alle oppgavene som skal gjøres… Farger motiverer meg og gir meg energi, jeg koser meg når jeg kan sitte med min lille bok og planlegge aktivitetene mine og finne bilder som gir et puff i riktig retning.

DSC_0090

Jeg liker disse småtteriene som vi kan få tak i for å lage morsomme bøker til all slags bruk :o) Jeg plukker selvfølgelig ut noe som har med temaet jeg skriver om å gjøre.

DSC_0094

Boka mi skal fylles med bilder av ting som motiverer meg. Jeg har satt av flere sider fremst i boka til det. Så skal den inneholde en side for hver eneste uke. Jeg deler siden inn i syv. Hver dag skriver jeg noen ord om hvilken aktivitet jeg har gjennomført. Forrige uke fylte jeg alle dagene så nær som en dag, det ble nesten litt nedtur…. Mandag gikk jeg til og fra et møte på kveldstid i stedet for å kjøre bil. Det tok meg 20 minutter en vei. Hadde jeg ikke valgt bort bilen hadde det blitt en dag uten trim. Hver gang jeg sykler til og fra jobb skriver jeg ned hvor lang tid jeg bruker. Dersom jeg støvsuger hele huset på tre etasjer i greit tempo, da er det en aktivitet jeg også skriver ned i boka. Joggeturer blir selvfølgelig også notert, men det viktigste synes jeg er at jeg får mer fokus på den daglige aktiviteten. Vindusvask med litt tempo i dragene er også en aktivitet, står jeg ved pulten på jobb i 30 minutter er det også en aktivitet.DSC_0095

Boken fylles med det jeg selv mener er aktivitet for meg. Det er jeg selv som bestemmer hvor høyt listen skal legges, og som jeg skrev i forrige innlegg: Små steg om gangen. Etterhvert kan man øke forventningene noe, men du verden det er gøy å se at det faktisk er litt aktivitet hver eneste dag :o) Dersom jeg skjønner at det kan bli en dag uten det jeg mener er aktivitet, ja, da prøver jeg å finne på noe slik at jeg kan skrive det inn på listen. Og målet, hva er så målet med dette da, jo mer energi i hverdagen. Her ser dere den første siden i inspirasjonspermen eller motivasjonspermen min.DSC_0097

En slankere kropp, gleden over frukt og bær, et godt og sunt måltid, drømmen om å lære yogaøvelser, gode hudpleieprodukter, alt dette motiverer meg akkurat nå :o) Når jeg sitter her og klipper ut bilder og limer inn i permen er det enklere for meg å komme meg i gang etterpå. I tillegg er det veldig trivelig å lage slike bøker, og ikke minst morsomt å se tilbake i etter en stund :o) Kanskje dette er noe for deg også. Nå skal jeg komme meg på sykkelen og dra på jobb, i dag må jeg ikke glemme å stå ved pulten i minst 30 min. det glemte jeg nemlig i går. Så bra at jeg syklet i går, da ble ikke den dagen tom for aktiviteter likevel, hi, hi. Ha en strålende onsdag alle sammen!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

One thought on “Moodboka mi

  1. Toves Sammensurium says:

    Altså…jeg skulle være rask jeg nå – bare sluke skiven min og titte litt innom b.l.a din blogg.Men her blir jeg sittende og lese og lese,og se på bilder.Og lurer litt på hva jeg har bedrevet i det siste???Her har jeg gått glipp av MYE!Og du imponerer meg stadig! Riktignok var vi bortreist i helgen,men altså…det har blitt en tendens til at jeg lager et innlegg om morgenen og så tenker jeg at jeg skal ha meg deilige bloggebesøksrunder og skrive kommentarer på kvelden men det har ikke gått etter planen noen som helst kveld!!!!Shae on me!!
    Nå fikk jeg skikkelig inspirasjon fra deg også Nina…var så gøy det lille bordet under med voksduk på – det må jeg også gjøre et eller annet sted ute.Plantebord står også på min tapet…det var å få det gjort da!Klør i fingrene etter et nå denne tiden,man kan jo faktisk begynne så smått ute – o glede :)))
    Kjempelurt med moodboken din – greit å bli bevisst på hva man gjør,og bli enda mer motivert!!!Så jeg stjeler litt av din motivasjon jeg og tar med meg hundene på tur…ha en fin dag flinka!
    Toveklem:)

Comments are closed.