Morsomme småprosjekt du lager på 1-2-3

Morsomme småprosjekt du lager på 1-2-3

Serviettringer

Her kommer det noen morsomme småprosjekt du lager på 1-2-3. Er du som meg er det mye du kunne tenkt deg å lage, men oftest blir det med tanken. Aller best er det kanskje når du kan sette i gang med og gjøre ferdig samme kveld. Derfor har jeg samlet noen småprosjekter som er overkommelig for de aller fleste.

Vi starter med serviettringene. Disse er egentlig laget for Valentines, men passer like godt til konfirmasjon, bryllup, barndåp og andre selskap der det vil være fint med hjertepynt. Tynn ståltråd får du kjøpt i mange farger på hobbybutikker, da kan du matche servietter og bordpynt. Du kan selvfølgelig bøye til i den fasongen du selv vil ha, og som passer temaet til bordpynten. En enkel blomst, en sirkel, en ball (du snurrer tråden som et nøste), en stjerne osv. Ståltråden kan du bruke gang på gang og lage deg nye motiver til hvert selskap dersom du vil det. Du kan også forme de slik at enkle bordkort kan festes i toppen. 

Sy en kjole av et handlenett​

Denne søte jentekjolen er sydd av et handlenett i tøy. Jeg falt for denne enkle kjolen i herlige sommerfarger, lite visste jeg at det var et handlenett, før jeg trykket med videre inn til mønsteret. Så her er det altså bare å sette fantasien i sving. ​Noen samler jo på handlenett på grunn av motivene, nå kan du altså lage en kjole av det og ta det i bruk til en liten pike :) 

Tørkeball

Dette er jo egentlig en genial idé. Bruker du tørketrommel så har du kanskje hørt tipset om å legge inn et tørt håndkle, sammen med det våte for at tøyet skal tørke raskere. ​Nå kan du legge inn tørkeballer i stedet. Disse lages av ullgarn. Du trenger ullgarn og nylonstrømpe for å lage disse. Først lager du et nøste. Enden fester du med nål slik at den ikke løsner, deretter putter du ballen i en nylonstrømpe slik at den ligger tett rundt nøstet. Slå en knute på strømpen. Du kan putte flere nøster i en strømpe og slå knuter mellom hver. Så legges dette i vaskemaskinen og toves. Deretter legges de til tørk og så er de klar for bruk. Trykk på linken under bildet for nærmere beskrivelse. 

Puslespill med bilder og ispinner

Ispinner kan du samle på eller kjøpe ferdig på en hobbybutikk. Bildet printer du ut på skriveren din. Ispinnene kan males på forhånd, deretter smører du lim på baksiden av bildet og fester ispinnene tett i tett. ​Når limet er tørket kutter du bildet fra baksiden, mellom ispinnene og skjærer langs kanten slik at det får samme form som pinnen. Vips har du et morsomt puslespill. For hva skjer med ansiktene på bildet når du legger pinnene hulter til bulter :) 

Gjenbruk av flasker

Det finnes utallige varianter av hvordan en helt vanlig flaske kan bli til en stilig eller morsom blomstervase. Her er en blank flaske fått hvit spraymaling, deretter er det tegnet på sorte, streker og vasken glir rett inn i et moderne interiør. ​

Translate »