Morsomt å lære klokken med disse figurene

Morsomt å lære klokken med disse figurene

Morsomt å lære klokken med disse figurene

Det er lenge siden jeg satt ved kjøkkenbordet sammen med ungene mine og laget klokke sammen med dem. Likevel husker jeg det godt. Vi brukte en tallerken for å få klokken trill rund og vi brukte linjal og målte riktig avstand mellom tallene. Etter at viserne var klippet ut, kunne pyntingen begynne. Det ble fargeglade klokker, tegnet og klippet ut i tykt papir. Viserne ble festet med en splittbinders og vi var klar for å prøve ut klokkeslettene. 

I dag lærer mange klokka ved å bruke en app eller spille et spill. Det er helt greit det også, men i dag vil jeg slå et slag for litt kreativitet og en kosestund sammen med barna ved kjøkkenbordet. Alt du trenger er tykt papir, fargeblyanter, en saks og en splittbinders. 

Morsomt å lære klokken med disse figurene
Morsomt å lære klokken med disse figurene

Tegn dine egne figurer - eller bruk klokkevennene du finner her

Liker dere å tegne og fargelegge, kan dere lage flotte og fargerike figurer selv. Hvis ikke kan du gjerne bruke figurene jeg har laget. Både pingvinen, prima ballerina og roboten kan skrives ut på en helt vanlig fargeskriver. Jeg har brukt 160 grams papir, men viserne kan du i tillegg lime på en papp plate slik at de tåler å bli brukt. De kan også lamineres for enda hardere bruk. Det samme kan du gjøre om du velger å tegne klokken selv. Bruk tykt papir og flotte farger. 

Bruk klokken til mer enn bare en klokke

Jeg liker å bruke printene til mer enn bare en ting. Klokken kan du henge på veggen, still inn viserne til det klokkeslettet barnet ble født og heng opp ukedaglappen med barnets navn på ved siden av eller på klokken. Ukedaglappene og tall opp til 20 følger med klokkene. I dette blogginnlegget kan du lese mer om hva du kan bruke disse lappene til. På bildene under ser du at den første pingvinklokken er hengt rett opp på veggen uten å gjøre annet enn å feste viserne. Den andre klokken er klippet ut, og pingvinen holder fast på ukedaglappen. 

Disse klokkene er flotte gaver til barn og barnebarn. Du kan jo printe ut noen og gi til et barn du kjenner som er i gang med å lære seg klokken. Supert som en del av en gave og kanskje setter dere av en stund til å klippe og ordne sammen.  

Morsomt å lære klokken med disse figurene
Morsomt å lære klokken med disse figurene

Det er gøy å gjøre noe sammen og kanskje fortelle en liten historie

Barn elsker å gjøre noe sammen med voksne, dette prosjektet tar ikke lang tid og kan være koselig å gjøre for å roe ned etter en aktiv dag. Dikt opp en historie om hvorfor en prima ballerina må kunne klokken slik at hun ikke kommer for sent. Kanskje har du allerede historien klar om roboten som må kunne klokken for å hjelpe alle dupedittene vi har i huset slik at de har riktig tid. Eller kanskje er det pingvinen som får fram smilet når den forteller om alle tidspunktene på døgnet den må passe på. Det er viktig av dyrene får mat til riktig tid.  

Det kan også være gøy for barna å høre en liten historie om hvordan du lærte klokken. Hvordan så din første klokke ut, var den rund med tall og visere eller var den digital med bare tall. Kanskje er det så lenge siden at du måtte trekke opp klokken hver kveld. En historie kan gjøre underverker for interessen for å lære og en ettermiddag eller kveldsstund kan bli riktig så koselig.