Nå er det påskestemning i stua

Endelig er det fredag og påskeferie :o) Jeg har gledet meg lenge til noen fridager sammen med familien, god mat, trening, og tid til å lese bøker, strikke og kanskje sy litt :o)  Påskekrimmen må jeg også få med meg :o) Værmeldingen er dårlig, men været kan vi ikke gjøre noe med, kose oss og få til gode dager klarer vi uansett! Nå skal dere få se nyeste tilskuddet i familien, Herr Egg Potter eller Harry Egg, he, he. Datteren min slo seg løs her en kveld med maling av påskeegg og da skal det ikke være bare striper eller prikker, nei, skikkelig kylling må det jo være i et egg og denne fikk sannelig et Harry Potter lyn i panna :o)

DSC_0099

Dette er nok det søteste påskeegget jeg har i samlingen :o)

DSC_0101

Trollhasselen er pyntet med egg fra Søstrene Grene. Jeg valgte noen med vårblomster på, da kan de jo henge litt lengre :o)

DSC_0077 DSC_0072 DSC_0071 DSC_0068

På hytta bor påskeharen :o) Disse to vennene har vært med oss i mange år. De ble kjøpt mens vi bodde i Frankrike og fikk flytte med oss hjem. Helt siden ungene var små har det vært skattejakt etter påskeeggene på hytta. Hver av ungene får en startlapp i hånden, på den står det hvor de skal gå og titte, feks. i kjøleskapsdøra….. der må de lete for å finne neste lapp hvor det kan stå, bak puta i sofaen, med mange puter i sofaen må de lete litt ekstra, på neste lapp kan det stå, under duken, da må de titte under alle dukene, neste lapp kan det stå, i vedkassen osv.osv. etter 8 – 10 gjemmesteder for hver av ungene finner de endelig egget :o) Med fire unger blir det ca 40 lapper og like mange gjemmesteder. Det tar noe tid å ordne dette, men jeg samler på lappene fra år til år og bytter litt om på gjemmestedene. Jo eldre barna er jo færre hint får de om gjemmestedet :O) Dersom barna er små og ikke kan lese, kan det brukes bilder, enten tegne eller printe ut et bilde av gjemmestedet, så finner de et nytt bilde med et nytt gjemmested osv. osv.

DSC_9790

Disse koselige harene med huset sitt står og venter på hytta nå. Vi gleder oss til noen dager ved sjøen igjen.

DSC_9787

På hytta pynter vi bjørkeris med egg som ungene lagde for mange år siden. Siden det er allergi i familien får ikke greinene springe ut. Disse ble faktisk plukket til påska i fjor og har fått tørke. Ingen har merket noen som helst plager med det.

DSC_9793

Jeg synes det er så herlig med slike fargerike egg. De blir som ei lita sol mot den hvite veggen :o)

DSC_9794 DSC_9797 DSC_9798

Nå skal jeg kose meg med en tur rundt i blogglandia, det har blitt litt lite tid til det i det siste, men nå skal jeg kose meg :o) I morgen skal jeg ta en tur på hagesenteret og seg om jeg finner noen fine blomster å pynte med. Blomster, påskeegg, marsipan og skjokolade samt ei god bok. Da er det påske! Ha en strålende kveld alle sammen og tusen takk for at dere titter innom meg.

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

6 thoughts on “Nå er det påskestemning i stua

 1. Reidunn Kristiansen says:

  Nå har jeg endelig fått meg en ny pc!! Den andre sa plutselig takk for seg og det er utrolig hvor avhengig man blir:)
  Har ikke funnet ut av alt på den nye enda men det kommer etter hvert!
  Så herlige påskeegg du har pyntet med. Det er koselig med tradisjoner. Vi har også hatt det men nå bor de ikke hjemme lenger og da får vi se om de kommer hjem en tur i påska.
  Her blir det ikke så mye fri. Vi kommer nok til å jobbe mye på huset. Det nærmer seg slutten men det er jo den som alltid tar ekstra lang tid.
  Kan ikke si annet enn at det merkes på kroppen nå. Skal bli godt å bli ferdig. Har jo lyst til å gjøre litt hjemme også:)
  Så herlig at dere skal feire påske ved sjøen. Håper dere får litt finvær.
  Da vil jeg ønske deg ei kjempefin helg!!
  God klem fra Reidunn

 2. Rosehagen says:

  Hei;) Fredag og påskeferie, utrolig godt;) selv for meg som har vært hjemme leeeengeee! Vi drar til fjells i løpet av helga selv om det ikke blir skigåing på meg. Skal nok holde fingrene og øynene i aktivitet.
  Skattejakt etter påskeegg er jo så moro. Her har mannen og yngstesønnen kost seg med påskeegg i kveld også ;)
  Her hjemme er det lite påskepynt, noen kaniner på kjøkkenet og en vrihasselgrein med egg på i stuen. På hytta er det litt mer gult.
  Kos deg ved sjøen;) Høres godt ut det å. Og været, ja, ja…
  God påske;)
  Klem fra Ann-Mari

 3. Tove says:

  Ja her var det litt av en eggløsning,og så mange fine varianter!!!:)
  Skikkelig påskestemning,så koslig!Ungenes kreativiteten er jo et must å pynte med…så langt er det eneste jeg har gjort faktisk å henge opp på en slags frilanser de fine påsketegningene ungene har kommet hjem med.Men i dag må vi på loftet og se hva annet vi finner….går ikke bananas med påskepynt men kjøkkenet det må ha litt ihvertfall!!
  Eggene med godteri i har ungene allerede begynt å fable om,så jeg må huske å kjøpe inn nødvendig «fyllmateriale»- i år er smågodtet forresten latterlig billig,4,90kr = svenskepriser :)
  Det skal bli skattejakt her også,men tror vi venter til neste uke….
  Skal bli deilig å kose oss alle sammen og jeg tenker som deg at uansett vær så finner vi på noe kjekt sammen.Tenk Gubben er fri og skal være sammen med oss også,nå skal vi «leke familie» som jeg pleier å si når vi ellers en sjeldn gang har litt kvalitets familietid ;)
  Kos dere masse dere også,god palmehelg!!!
  Gøy å finne deg på insta!
  Toveklem :)

 4. Marit says:

  Å så søt påske-egg-kylling litt skjeløyd men blid hehe, så fint du har pyntet til påske.
  Kos deg med dine, god mat og alt du har lyst til.
  Her blir det lammelår og familie på besøk i dag, vi gleder oss.

  Klem fra Marit.

Comments are closed.