Nå er det ingen tvil, det er vår i hagen min

Vår i hagen - bye9design

Det ble kickstart på vårsesongen i helga. Sola skinte og nabolaget summet av våryre mennesker, høytrykk spylere og fornøyde katter…. Jeg benyttet deler av dagen til å sitte i solveggen og planlegge månedens blogginnlegg, innholdet i kommende nyhetsbrev, og ikke minst print som snart er klar for nettbutikken. Det gikk lekende lett å planlegge når stemningen rundt er så god, og nå er hele april klappet og klar med innhold til bloggen. Etterhvert fikk også kameraet komme fram, det har nemlig ligget litt i dvale når det har vært som mørkest ute. Mobilkameraene er jo så enkle å ty til, men speilrefleks er morsommere å fotografere med synes nå jeg. Da måtte det jo bli en tur rundt i hagen for å se om det var noe spennende å knipse. På avstand ser fortsatt det meste grått og brunt ut, men begynner man å titte litt nærmere er det mye som står i full knopp. Jeg savner imidlertid de tidlig blomstrende løkene, snøklokker står på ønskelisten til neste vår. Krokusene har på ett eller annet mystisk vis forsvunnet….. Kan dette være synderen mon tro…..

Vår i hagen - bye9design

Det er nok alt for tidlig å begynne å plante i krukker og kar, men noen blomster tåler jo minusgrader og stemoren er en av disse. Denne kurven med mini stemor står lunt inntil husveggen, og får komme fram på bordet når jeg tar med meg kaffen utendørs. Jeg har virkelig sansen for disse bittesmå blomstene med sine nydelige sjatteringer.

Vår i hagen - bye9design

Tulipanene mine sto i blomst i midten av juni i fjor… I år har det vært varmere og forhåpentligvis vil det dukke opp blomsterknopper mellom disse bladene litt tidligere i år. Snart er det også på tide og fjerne kvist og kvast som ligger og dekker til i bedene. Jeg venter imidlertid noen dager til slik at ikke forskjellen mellom nattefrost og varmende sol på dagtid, skader plantene.

Vår i hagen - bye9design

Jeg har mye spiselig i hagen min. Først ute hvert år er gressløken. Det er ikke lenge til jeg kan begynne å klippe av denne og drysse i maten. Fersk brødskive med hvitost og gressløk…. mmmmm.

Vår i hagen - bye9design

Litt hagearbeid har vi også gjort. Denne buen ble flyttet hit i helga. Tomten vår grenser til et friområde, for å skjerme litt, også på vinterstid, har jeg plantet den berømmelige vintergrønne hekken. Men snart skal den toppes og jevnes og forhåpentligvis finner jeg en rose som er villig til å vokse oppetter denne buen.

Vår i hagen - bye9design

Bak hekken står bærbuskene på rad, vi har både solbær, rips, stikkelsbær, blåbær og som du ser spiren av her, bringebær. De nydelige, søte og store bringebærene har gitt store avlinger hvert år. Bærbuskene skjærte jeg hardt ned i fjor høst, men de har allerede begynt å sprette og strekke seg mot den varmende sola. På avstand var det nesten ikke mulig å se disse små skuddene, men her er de.

Vår i hagen - bye9design

Innenfor hekken står denne rammen slik den har stått i mange, mange år. Jeg har lenge gledet meg til å få den fjernet og drømmen er et lysthus. Men jeg tror det blir med drømmen, og det er forsåvidt helt greit det også. Men du verden så mye plass slike trampoliner tar. Hagen vår er ikke så stor og dette er faktisk det eneste stedet hvor det er helt flatt, uten skråning og berg. Trampolinen ble brukt sporadisk i fjor, rettere sagt, den var nesten aldri i bruk og gjett hva……. Se på bildet under……

Vår i hagen - bye9design

Tada, en epoke er over. Trampolinen er historie, godkjent av min datter som også sto for det meste av demonteringen, samt at hun fjernet alle spor av den etterpå. Hvordan jeg klarte å overtale henne? Joda, her skal vi nemlig lage en liten luftegård for en liten hund som skal flytte hit. Det får så være at jeg må fortsette å drømme om dette lysthuset. Den digre blå matta i hagen min er nå historie.

Vår i hagen - bye9design

Så startet vi på med ett nytt prosjekt. Nemlig fjerning av grønske på verandaen. Det er mange kvadratmeter og her ser du bare en liten bit. Fjorårets sommer med lave temperaturer og mye fuktighet ga grobunn for grønske. Nå skal ny beis på, forhåpentligvis før konfirmasjonen.

Vår i hagen - bye9design

Midt oppe i alt det brune og grå, blomstrer altså denne skjønnheten. Et sikkert tegn på at våren er i anmarsj og vi går mot en ny sommer. For meg som elsker våren og i tillegg er april barn, ja da kan du skjønne at jeg koser meg nå.

 

Vår i hagen - bye9design

For deg som er glad i hage og på søken etter mer inspirasjon. Ta en titt på de andre hageinnleggene mine som du finner “her”.