Naturen, den beste treningsarena

Ulendt terreng, oppover, nedover, bortover, kanskje klatre bittelitt, mykt, klumpete, løfte beina høyt for ikke å snuble, trene massevis av muskelgrupper på en og samme tur. Ja, det er mange fordeler ved å komme seg ut i naturen, enten du vil løpe eller gå. I tillegg får du massevis av sanseinntrykk og frisk luft. Jeg får nesten ikke trukket pusten dypt nok når jeg er ute i skogen etter at det har regnet. Det lukter så utrolig godt :o) Når man attpåtil får herlige sanseopplevelser i tillegg til trim, ja da kan man nesten lure på hvorfor man ikke kommer seg oftere ut i skog og mark :o) Så vidt jeg har hørt modnes multene rundt omkring i disse tider og for de som er hjemme kan det jo være flott å komme seg på tur etter disse herlighetene :o) Jeg er spent om det fortsatt er noe å hente når vi kommer hjem, men det er alltid verdt et forsøk! Her kommer noen bilder fra noen av mine turer ut i skog og mark. Første bildet er fra en liten skogstur i Østersund da jentene var på fotballcup. Når sola skinner er lyset i skogen helt fantastisk.

IMG_3077

 

 

Tar du ungene med på tur er det mye morsomt å se på. Her fant vi et lite tre på berget ved hytta vår, opp ned vel og merke, men like fullt et tre :o)

 

IMG_2466

 

Fantastiske opplevelser kan man få i nærmiljøet. Her fra et av de kjente og populære utfartsmålene i Steinkjer. Vi koste oss med appelsin på toppen og beundret den fantastiske utsikten.

IMG_2590

 

Dette må da være landets største hagestol :o) Lurt med slike severdigheter på toppen. Jeg tror nok denne stolen også har klart å trukket mange utrente mennesker den bratte veien oppover for å ta den i øyesyn :o) Forhåpentligvis ga det merksmak.

 

IMG_2592

 

I mange kommuner får du kjøpt kart over ulike utfartsmål i nærmiljøet. I vår kommune får vi kjøpt et kart over 10 på topp som egentlig er nærmere 20 steder avmerket som vi kan besøke. Her er vi på toppen av Hårskallen, Levangers høyeste punkt på 735 m.o.h. IMG_2813

 

Herlig å sette seg ned og nyte den flotte utsikten etter en forholdsvis rask trimtur oppover :o) Jeg har lenge tenkt å jogge oppover, i alle fall deler av løypa, men enn så lenge får det holde med rask gange….

 

IMG_2824

 

Toppturer må markeres på eget vis…… Herlig med tur i sol og varme :o)

 

IMG_2827

 

Men selv om regnskyene ligger tunge over vannet slik som her, og det hvert øyeblikk truer med å komme ei skur, ja, da er det også herlig å være på tur. Lyset og luktene er helt annerledes.

IMG_2911

 

Det er uansett like morsomt å nå et nytt mål :o)

IMG_2924

 

 

Det er også fint å se hvor flinke idrettslag og frivillige er til å ordne stier og flotte plasser hvor vi kan ta en pause. Så til alle dere som ikke liker å trene innendørs på treningssenter, eller pese rundt på en sykkel eller i joggeløypa. Ta en tur ut i naturen og kjenn hvor godt det er å bruke musklene på et helt annet vis enn langs den asfalterte gangveien eller den flate grusstien i parken :o) Ha en herlig onsdag alle sammen! Nå går turen til Nice for å sende de to eldste hjem etter noen herlige feriedager sammen med dem. Resten av gjengen er om litt klar for Marineland og det de har å by på :o)

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20