Nordlysgarnet – garn i nordlysets farger

Ikke vink og rop til nordlyset ble vi ungene fortalt. Da kommer det og henter deg opp i fargehavet. Selvfølgelig vinket vi, og selvfølgelig ropte vi, selv om det var med en viss uro og spenning i kroppen. Jeg vokste opp på Andøya, jeg liker å kalle den nordlysets øy. Aldri kommer jeg til å glemme de mørke ettermiddagene og kveldene der alt ble opplyst av nordlysets spill på himmelen. Det er et fantastisk skue når himmelen dekkes av av et spekter av farger, det flammer over himmelen, og enkelte ganger endres farger og former i en forrykende fart. Vi opplever også nordlys her i Trøndelag, men aldri har jeg sett det så intenst og fargerikt som på min barndoms øy.

Nordlysgarn

Dette får være innledningen til dagens blogginnlegg hvor jeg har lyst til å vise deg noen flotte produkter strikket i Nordlysgarn. Har du tatt i en nøste med nordlysgarn, er jeg sikker på at du blir forelsket. Det er mykt og godt og fargespillet er rett og slett nydelig. Min mor elsker å strikke, plagg etter plagg blir tryllet fram til stor glede for oss rundt. Nordlysgarnet var det hun som fortalte meg om første gang, også hun er født og oppvokst på Andøya og nordlyset har nok en helt spesiell plass i hjertene våre. Dette garnet fås kjøpt hos flere forhandlere, det finnes også ferdig strikkede plagg å få kjøpt for den som ikke strikker selv.

Nordlysgarn

Nordlysgarnet fra Viking selges først og fremst som sokkegarn. Blandingen med 75% ull og 25 % nylon gjør det ekstra slitesterkt. Ett nøste skal visstnok holde til ett par strømpene, avhengig av strikkefasthet og størrelse på strømpene. Men med de lekre fargene vil jeg tro at mange fristes til å strikke også andre plagg av dette garnet. Litt lenger ned finner du sjal, vanter og lue strikket i dette garnet. Tenk så enkelt det er å få til mønster og striper, helt uten å skifte garnfarge. Den lilla barnegenseren med lue og pulsvarmere må jo være perfekt for en liten prinsesse.

Nordlysgarn
Via Viking Nordlys
Nordlysgarn
Via Viking garn
Via Viking garn
Via Viking garn

Har du hørt om Nordlyslua fra Ninapetrina? Hvis ikke så kommer det en liten introduksjon her. Ninapetrina er en liten bedrift som eies av Nina godt hjulpet av hennes søster Hanne. For dem er det viktig å tenke miljø, de elsker garn, pinner og å finne på nye mønster. Noe av garnet farger de selv, de tar til og med opp bestilling på farging av garn slik at alt garnet finner et hjem, som de sier selv. De er også Norges eneste forhandler av garn fra Rosy Green Wool som fører økologisk merinogarn og garn med ull fra sjeldne saueraser.

Nordlyslua

Nordlyslua er strikket i tykk, supermyk merino. Garnet er håndfarget i tre ulike fargebad for å skape den flotte fargevekslingen i nordlyset. Lengden på hespet ved farging og lengden på de ulike fargepartiene er nøye tilpasset for å at det skal bli et sikksakkende nordlys på bare den ene siden av lua. Bildet nedenfor er lånt fra Eplabutikken, her selger MaBe ferdigstrikkede nordlysluer for den som ikke kan strikke selv. Garnet er fra Ninapetrina.

Skjerfet er strikket i samme garn som lua, men det er kun benyttet restegarn fra forskjellige luer. En super idé til hvordan restegarnet kan benyttes.

Nordlyslue
Nordlyslua via Epla

 

Nordlysskjerfet via Ninapetrina
Nordlysskjerfet via Ninapetrina

Sitter du fortsatt og lurer på hva du skal strikke i julegaver i år….. Jeg hadde i alle fall blitt superglad for et par strømper i nordlysgarn og det er jeg sikker på at det er flere som også hadde blitt. Ha en herlig dag alle sammen!

signatur