Nye kjøkkenposer i lin

Det er blitt så populært med poser i mange fasonger, varianter og i ulike materialer. En av de mest populære posene for tiden er nok Uashmama, papirposer i mange størrelser og farger som kan vaskes. Jeg kjøpte en slik en nå i helga og gleder meg til å ta den i bruk :o) Men hjemmesydde stoffposer er sannelig ikke så verst de heller. Fredag sydde jeg disse posene. Raskt og enkelt var det også, bare jeg kom meg i gang :o) To har jeg gitt bort i gave og en har jeg beholdt selv, det blir nok flere slike etterhvert.

 

Kjekke både til lys og planter og diverse :o) Disse posene er sydd i prikkete linstoff og foret med ensfarget lin. Fargen på prikkestoffet er grå, selv om de nesten ser litt grønn ut på disse bildene. De kan vrenges og brukes på begge sider.

 

 

De er superenkle å sy og du bestemmer selvfølgelig selv størrelsen. Skal du sy større poser enn disse som jeg har laget, kan du stryke på vlisofix eller legge i veskevatt mellom lagene. De blir litt stødigere da. Nedenfor finner du framgangsmåten.

 

Klipp ut to like store stykker, der det en skal være for. Disse stykkene er 71 x 27, da er sømmonn medregnet. Brett delene dobbelt, rette mot rette og sy sammen sidene.

DSC_7829

Deretter syr du en søm tvers over spissen på posen, ca. 3 cm inn. Jo lenger inn du syr spissen, jo bredere bunn får du.

 

Klipp av tuppen, det blir ikke så klumpete i bunnen da.

DSC_7893

Vreng posen som skal være ytterst. Den skal se slik ut i bunnen.

DSC_7892

Putt posen du skal bruke som for, ned i ytterposen. Den skal ikke vrenges, nå skal posene ligge vrange mot vrange. Brett deretter kantene inn mot hverandre slik som her. Sy foret og ytterposen sammen med en søm, og posen er ferdig :o)

 

Brett kanten ned og så er den klar til bruk.

 

Nå er det bare fantasien som setter en stopper for hva du kan bruke posene til. Du kan sy noen fargeglade til barnerommet, og du kan applikere med fine eller morsomme motiv :o) Jeg har litt julestoff liggende så det kan vel hende det blir noen juleposer også :o) Håper dere alle har hatt en herlig søndag. Her har vi tent opp i peisen og koser oss inne i varmen. God søndagskveld til dere alle!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

6 thoughts on “Nye kjøkkenposer i lin

 1. Rosehagen says:

  Hei;) Kjempefine;) Sånne poser er jo kjekt til det meste;) Med litt vatt innimellom lagene er det gode brødposer til frokosten også.

  God uke til deg;)
  Natta;)

 2. Millas blåbærtua says:

  Så flotte poser du har laga,så flinke og kreative du:)eg er ikkje så veldig flink til å sy så liker best ferdige saker Hihi:)
  Ønsker deg ei fin ny veke!
  Klem fra Lillian

Comments are closed.